• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tanklar sokaklara indi! Libya'da neler oluyor?

Yeniakit Publisher
2018-05-27 00:43:00 - 2018-05-27 00:56:58
Tanklar sokaklara indi! Libya'da neler oluyor?

Libya'da tanklar sokaklara çıktı! Uluslararası Çalışma Grubunca yayınlanan bildiride; Libya'da seçime gitmeden önce tüm kesimlerin üzerinde uzlaştığı bir Anayasa çıkarılması konusunda çağrı yapıldı.

YENİAKİT.COM.TR / ÖZEL HABER - Libya'nın başkenti Trablus'ta askeri hareketlilik...

Ülkede bir süredir Fransa, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri eliyle uygulamaya konulan şer projelerine karşı bir grup seçkin asker Trablus'a asker çıkardı.

HAFTER'İN KAOSUNA KARŞI...

Uluslararası Çalışma Grubundan yapılan acıklamada, Libya'da seçime gitmeden önce tüm kesimin üzerinde uzlaştığı bir anayasa çıkarılması konusunda karar verildi.

Libya'da emekli General Halife Hafter ordusuna mensup askerlerin şiddet ve kaosuna değinilen açıklamada, ülkede daha büyük bir şiddet sarmalına gideceği belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TAM 86 SEÇKİN SUBAY İMZA ATTI

86 seçkin Libyalı subayın imza attığı bildiride Mısrata, Derne, Ecdebiye gibi şehirlerden seçkin askerin yer aldığı görüldü.

Bildiriye General Süleyman Mahmud el-Ubeydi, Rimah es-Süveysi, Mustafa El-Hamadi, İbrahim bin Receb gibi çok sayıda subay imza attı.

ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU HAFTER

Arap baharının en sancılı duraklarından olan Libya'da devrik diktatör Muammer Kaddafi'nin ölümünün ardından Batılı güçlerce sahneye çıkartılan Halife Hafter eliyle ülke her geçen gün kaosa itiliyor. Mısrata merkezli devrimci güçler Hafter'in bu durumundan ve Fayiz es-Sirac'ın başkanlık ettiği Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin bu durum karşısından pasif kalmasından şikayet ediyor...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23