• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı terörist için yeni gelişme!

Yeniakit Publisher
2019-11-12 23:41:00 -
Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı terörist için yeni gelişme!

Türkiye'nin sınır dışı ettiği, Yunanistan'ın kabul etmediği ve tampon bölgede kalan DEAŞ'lı teröristin ülkesi ABD ile görüşmelerin sürdüğü ifade edildi. Bir hükümet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, ABD vatandaşı olan terörist, kendi isteği üzerine Yunanistan'a gönderildi ancak Yunanistan kabul etmediği için tampon bölgede kaldı.

Pazartesi gününden bu yana iki ülkenin de kabul etmemesi nedeniyle Yunanistan ve Türkiye sınırındaki tampon bölgede kalan ABD uyruklu bir DEAŞ'lı teröristin durumuyla ilgili, vatandaşı olduğu ülke ABD ile görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Göçten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı Pazartesi günü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen haftaki açıklaması kapsamında, Türk makamlarınca yakalanan "yabancı terörist savaşçıların" ülkelerine iade sürecinin başlatıldığını duyurmuştu. ABD uyruklu bir DEAŞ'lı teröristin Pazartesi günü sınır dışı edilmek üzere İstanbul Göç İdaresi'nden Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'na gönderildiği açıklandı. Çataklı, "Sabah saatlerinde Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan ABD'li bir yabancı savaşçı teröristin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nce Türkiye'den deport edilmesi işlemi gerçekleştirildi" demişti.

Yunanistan kabul etmemişti

Ancak sınır dışı edildiği kapının karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı'ndaki Yunan görevliler tarafından kabul edilmediği belirtilen DEAŞ'lı, Yunan yetkililer tarafından Türkiye'ye geri gönderildi. Türkiye'nin de kabul etmediği şahsın tampon bölgedeki bekleyişi hâlâ sürüyor.

ABD ile görüşmeler sürüyor

BBC Türkçe'nin bir hükümet yetkilisinden edindiği bilgiye göre, ABD vatandaşı olan terörist, kendi isteği üzerine Yunanistan'a gönderildi ancak Yunanistan kabul etmediği için tampon bölgede kaldı. Tampon bölgede kalan ABD'li IŞİD şüphelisinin durumuyla ilgili olarak, ülkesiyle görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

Ne olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde terörist unsurlara yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sırasında yakalanan DEAŞ'lı, tutulduğu İstanbul Göç İdaresi'nden bugün sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye getirildi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı olduğu iddia edilen DEAŞ'lı Türkiye'den sınır dışı (deport) edilmek üzere Pazarkule Sınır Kapısı'na getirildi. Pazarkule'den Yunanistan'a sınır dışı edilen terörist, Pazarkule Sınır Kapısı karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı'ndaki Yunanlı görevliler tarafından kabul edilmedi. Yunanlılar, DEAŞ'lı teröristi yeniden Türkiye'ye yaya olarak geri gönderdi. Türkiye'nin de kabul etmediği DEAŞ'lı iki ülke arasındaki tampon bölgede beklemeye başladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Malatya

Olmadı ki beslemelerinizi alın ama

Kayaman

ABD fetoya pyd ve pkk değer verdiğinin tek bir cevabi vardır. ABD bildiri içinde casus ve eğitici olarak Deas içindeler. Eğer geldikleri devletler kabul etmiyor Türkiyede onları beslemeyiz. Devletimizin hapishanesi otek değil deyip iade etmek istiyor kabul edilmiyorlarsa Türkiye için bir fırsat. Idamı meclise getirin, dünyanın başına bela olan sözde terörist Deas mensuplarını idam etmeye kalkın bakın hepsi ver ben yargılarım diyecek, insan hakları kuruluşları ayağa kalkacak. Bakalim binlerce tir silah verip DEAS i yok etmeye calisan abd ne yapacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23