• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tamer Yiğit kimdir nerelidir kaç yaşındadır? Tamer Yiğit Ertuğrul Bey’i mi oynayacak?

Yeniakit Publisher
2020-07-09 17:00:00 - 2020-07-09 17:10:51
Tamer Yiğit kimdir nerelidir kaç yaşındadır? Tamer Yiğit Ertuğrul Bey’i mi oynayacak?

Diriliş Ertuğrul Türkiye sınırlarını aşarak çok sayıda ülkede yayınlandı. Diriliş Ertuğrul’un yayınlandığı her ülkede dizi reyting rekorları kırdı. Diriliş Ertuğrul’un sonlanmasıyla birlikte dizinin devamı olan ve Ertuğrul Bey’in oğlu ve aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin hayatını anlatan Kuruluş Osman dizisi yayına girdi. Kuruluş Osman da aynen Diriliş Ertuğrul gibi reyting rekorlarına koştu. Dizi sevenleri Ertuğrul Bey’in Kuruluş Osman’a gelmesini dört gözle bekledi. Peki Kuruluş Osman’da Ertuğrul Bey’i kim oynayacak? Ertuğrul Bey’i Tamer Yiğit mi canlandıracak? Tamer Yiğit kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Tamer Yiğit hayatı biyografisi.

Kuruluş Osman'da Ertuğrul Bey'i kim oynayacak? Burak Özçivit’in başrolünü oynadığı Kuruluş Osman dizisinde Ertuğrul Bey’i kimin oynayacağı halen gizemini korurken, Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’yi kimin oynayacağı belli olduğu belirtiliyor. Daha önceden Ediz Hun’un Ertuğrul Bey’i canlandıracağı söylenmişti. Ancak yeni bir iddia ortaya atıldı. Yeşilçam’ın sevilen isimlerinden biri olan Tamer Yiğit’in Kuruluş Osman’da Ertuğrul Bey’i oynayacağı iddia edildi. Tamer Yiğit’inde 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucuları arasında olduğu öğrenildi. Peki Tamer Yiğit kimdir?

Tamer Yiğit kimdir nerelidir?

1942 de Balıkesir'de dünyaya gelen Tamer Yiğit, yoksul bir çocukluk geçirmiş. Gerçek adı Tamer Özyiğitoğlu olan Tamer Yiğit, İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde öğrenciyken, 1962 yılında Ses Dergisi'nin açtığı kapak yıldızı yarışmasını birincilikle kazanarak sinemaya girdi. ilk filmi 1961 yılında çevrilen " Atlı Yiğit" dir.

1973 yılında dönemin ünlü işadamı Murat Bayrak'ın kızı Rukiye Bayrak'la evlenince, buna karşı çıkan kayınpederinin hışmına uğrayan Yiğit, yıllarca yaşadığı sorunlarla gündeme gelmişti. Ülkü ocaklarının kurucularından olan ve Sancak Tül ile Sancak Air'in sahibi olan Murat Bayrak, kızının Tamer Yiğit'le evlenmesini bir türlü kabullenememişti. Bu evliliğe karşı olan Kayınpederi, Tamer Yiğit'e kendi tabiriyle tam 11 yıl boyunca "Cehennem Azabı" yaşatır.

1973'te yaptığı evliliğin ardından 1979'da sinemadan uzaklaşarak İnşaat müteahhitliği yaparak ticaret hayatına atılan sanatçı, 1987 yılından sonra yeniden kameraların karşısına geçerek sinema ve 'Gönül Dostları', 'Yuva', 'Çiçek Taksi' ve 'Zehirli Çiçek' adlı dizi filmlerinde roller aldı.

70'li yıllarda Türk sinemasında avantür denilen filmlerde ve erotik içerikli filmlerde oynadı.Filmlerinde onu çoğunlukla Sadettin Erbil ve Hayri Küçükdeniz seslendirmiştir. Kurtlar Vadisi'nde ise Levent Dönmez seslendirmiştir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Elinde yıllardır üzerinde çalıştığı büyük bir projesi olduğunu söyleyen Tamer Yiğit; 'Dinler Tarihi' adlı bu belgeseli, sponsor bulabilirse, mutlaka çekeceğini söylüyor.

Beş film senaryosu ve sinema için yazılmış bir film romanı vardır.AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Tamer Yiğit, 186 filme imza attıktan sonra da Kurtlar Vadisi-Pusu'da, kardeşini faili meçhul bir cinayete kurban veren Toros ailesinin reisini canlandırdı. 1973'te Rukiye Bayrak'la evlendi. Bu evlilikten Aslı, Nazlı, Yusuf isimlerinde iki kız bir erkek üç çocuğu oldu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

önüne gelen dini filim çekiyor yaa?

Tamer Yiğit dinler tarihi filmini mi çekecek?..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23