• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

''Tam bir tuzak kurmuşlar''

Yeniakit Publisher
2016-10-03 18:03:00 - 2016-10-03 18:06:22
''Tam bir tuzak kurmuşlar''

Temizlik işçisi Semavi Güneş'in ölümünün ardından Sarıyer İstinye'deki rögara kapak konuldu. Yarım kalan çöp toplama işlemi de bugün yapıldı. Çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasını incelemeye alan polis, rögar kapağının nasıl ortadan kaybolduğunu araştırıyor.

Bölgeye devamlı olarak çöp ve moloz bırakıldığını söyleyen İstinye Mahallesi muhtarı Recep Alkan, rögar kapağının üzerinin olaydan önce çöplerle kapatıldığı belirterek, "Hafta sonu rögar kapağını kim aldıysa, üzerini de örtmüşler, tam bir tuzak kurulmuş burada" dedi. Kapakla ilgili kendilerine bir ihbar gelmediğini, gelmesi durumunda gerekeni anında yapacaklarını, ilgili kurumları bilgilendireceklerini söyleyen Alkan, "Burada kapak bulunmadığına dair müracat ne bize ne belediyeye ne de İSKİ'ye yapılmadı" diye konuştu.

ELBİSELER ÖRTMÜŞ

Bölgede her gün temizlik yaptığını söyleyen Sarıyer Belediyesi Temizlik görevlisi Ferhat Kalaycı bugün de görevinin başındaydı. Bir yandan temizlik yapan bir yandan da o gün gördüklerini anlatan Kalaycı, "Pazar sabahı burada birşey yoktu. Toparladım buraları. Mazgal kapağı da yerindeydi. Buraya elbiseler atılmış. İnsanlar konteynere atmıyor yere atıyor. Olduğu gibi yere atıyor. Elbiseler atılmış. Bazı insanlar da içinden kullanacağını seçiyor. Onun için ben de toplamadım. Bıraktım bu şekilde. Elbiseler üzerine örtmüştü. Gece arkadaş görmemiş burayı, olay bu" diye konuştu.

ÖLEN İŞÇİNİN DAYISI KONUŞTU: UCUZ BİR İŞ KAZASI

Olay yerine hayatını kaybeden temizlik işçisinin dayısı Osman Erbay da geldi. Türkiye'de buna benzer ihmalkarlıkları sürekli olduğunu söyleyen Erbay olayı, "Acımız büyük. Böyle bir yerde İstanbul gibi metropol bir şehirde böyle ucuz bir iş kazası"şeklinde tanımladı. Erbay, savcının kararına ve adli tıp raporlarına baktıktan sonra hukuki mücadeleye başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

ZONGULDAK'TA TOPRAĞA VERİLECEK

Talihsiz temizlik işçisi Semavi Güneş'in Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından memleketi Zonguldak'a götürüleceği ve burada toprağa verileceği öğrenildi.

SARIYER BELEDİYE BAŞKANI GENÇ: BU TESİSE MÜDAHALE ETME YETKİMİZ YOK

İstinye'de temizlik işçisi Semavi Güneş'in kapağı çalınan rögara düşerek ölmesiyle ilgili Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç açıklama yaptı.
" Kurumların bu konudaki yöneticilerin hepsinin ihmali söz konusudur" diyen Genç, "Hep söylediğimiz bir şey var: Tüm kurumlar işbirliği yapmalı ve gerekli önlemi almalıdır. Maalesef çalışma arkadaşımız İSKİ'ye ait bizim değiştirme yetkimizin olmadığı inşaat bacası kapağını gece yarısı çalınmış ve üzeri de kağıt kartonla örtülmüştür. Çalışma arkadaşımıza Allah'tan rahmet dilerken kederli ailesinin her daim yanında olduğumuzu belirtiriz" dedi.

Genç, "Rögar kapağı ile ilgili Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü nezdinde hiçbir şikayet ya da ihbar alınmamıştır. Söz konusu çukur, İSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait Baltalimanı Arıtma Tesisleri'ne atık su taşıyan kollektör şaftı olup Sarıyer Belediyesi'ne ait bir tesis değildir. Sarıyer Belediyesi'nin bu tesise müdahale etme hakkı ve yetkisi yoktur" diye konuştu.

TEMİZLİK İŞÇİSİNİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDA

İstinye'de, dün gece çöp toplamak için kamyondan inen ve daha sonra kapağı çalınan rögara düşerek yaşamını yitiren belediye işçisi Semavi Güneş'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda.

Güneş'in yakınları, cenazeyi almak için kuruma geldi. Evli, 2 çocuk babası Semavi Güneş'in cenazesi öğlen saatlerinde otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Kurum önünde açıklama yapan Semavi Güneş'in dayısı Osman Erbay, dün akşam yaşanan olayı anlattı.

"15-20TL DEĞERİNDEKİ KAPAĞI ALARAK BİR İNSANIN HAYATIYLA OYNADILAR"

Rögar kapağının olmadığını ve bu nedenle yeğeni Semavi Güneş'in düştüğünü söyleyen Erbay, “15-20TL değerindeki bir kapağı alarak bir insanın hayatıyla oynadılar. Gördüğüm kadarıyla çok ölü bir nokta. Çalışma arkadaşları şu zamana kadar orada rögar olup olmadığını bilmiyormuş" dedi. Semavi Güneş'in yakınlarından Mustafa Saraç ise, “Belediyenin burada bir ihmali olabilir mi, onu tam olarak bilmiyoruz ama o rögar kapağını oradan alan şahsın bir canla oynadığı kesin. 2 tane çocuğu var. O yavrulara yazık oldu" diye konuştu. Semavi Güneş'in cenazesinin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinden sonra alınarak, defnedilmek üzere memleketi Zonguldak Çaycuma'ya götürüleceği öğrenildi.

ÖLEN İŞÇİNİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI

İstinye'de, dün gece çöp toplamak için kamyondan indiği sırada kapağı açık rögara düşerek hayatını kaybeden belediye işçisi Semavi Güneş'in cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Saat 16:30 sıralarında Sarıyer Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla alınan Güneş'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki gasilhaneye götürüldü. Semavi Güneş'in cenazesi, daha sonra defnedilmek üzere memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine gönderilecek.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23