• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tabanlıoğlu Mimarlık, küresel buluşmadan yine ödülle döndü

Yeniakit Publisher
2015-03-13 14:44:00 -
Tabanlıoğlu Mimarlık, küresel buluşmadan yine ödülle döndü

Ulusal olduğu kadar uluslararası arenada da imza attığı projeler ve kazandığı prestijli ödüllerle Türkiye mimarlığının önemli temsilcileri arasında öne çıkan Tabanlıoğlu Mimarlık, dünyanın en önemli gayrimenkul buluşmalarından MIPIM 2015’te de çok yönlü ve etkin bir şekilde yer aldı. MIPIM Awards 2015’te Selçuk Ecza projesi ile “En İyi Ofis Yapısı” ödülünü alan Tabanlıoğlu Mimarlık, küresel buluşmada katılımcı ve konuşmacı olarak da yer aldı.

Tabanlıoğlu Mimarlık, küresel coğrafyada da projeleri ile olduğu gibi ofisleri ile de büyümeye devam ediyor. Türkiye’de İstanbul’daki merkezin yanı sıra Ankara Ofisi ile de faaliyetlerini sürdüren Tabanlıoğlu Mimarlık’ın, Dubai ve Doha’dan sonra yurtdışındaki son ofisi ise Londra’da açıldı.

Fransa’nın Cannes kentinde bu yıl “Dijital Devrim” ana teması ile 26’ıncı kez düzenlenen MIPIM, yine gayrimenkul sektörünün öncüleri olan yatırımcıları, geliştiricileri, mimarları, yerel ve kamu yönetimlerinden temsicileri, arazi sahipleri ve tedarikçilerinin buluşma noktası oldu. 10–13 Mart tarihleri arasında düzenlenen MIPIM 2015’te Türkiye mimarlığının en çok bilinen ofislerinden olan Tabanlıoğlu Mimarlık, bu önemli küresel buluşmada geçen yıl olduğu gibi çok boyutlu ve etkin bir şekilde yer aldı.

Birçok ulusal ve uluslararası ödülle tescillenen mimarı yaklaşımlarının yansıtıldığı Tabanlıoğlu Mimarlık standı, geçen yıl olduğu gibi MIPIM 2015’te de yoğun ilgi ve ziyaretçi çeken buluşma noktalarından biri oldu. Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Murat Tabanlıoğlu, , Türkiye mimarlığının uluslararası arenada tanıtımı ve temsilinin önemine dikkat çekerek, “Tabanlıoğlu Mimarlık olarak bu önemli uluslararası platformda; dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirdiğimiz projelerde birlikte çalıştığımız, iş yaptığımız küresel paydaşlarımız, müşterilerimiz ile yapı, gayrimenkul, mimarlık dünyasının önemli temsilcileriyle bir araya geldik” dediler.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Şehirler, hatta ülke bir bütün olarak ele alınmalı”

MIPIM 2015’in konferans bölümünde ise Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” toplantı dizisinin “Contemporary Turkish Architecture: Potential and Limits in Global Scale – Çağdaş Türk Mimarisi: Global Ölçekte Fırsatlar ve Sınırlar” başlıklı son panelinde de konuşmacılar arasında yer aldı. 11 Mart’ta düzenlenen ve moderatörlüğünü ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’in üstlendiği panelde Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, kentin bir bütün olarak değerlendirilmesinin mimari projelere olumlu etkisini vurguladı. Planlama yapılırken her şeyden önce bir şehrin bir bütün olarak görülmesi ve ele alınması, kentin her metrekaresini de para kazanılacak bir alan olarak tanımlanmaması gerektiğini belirten Tabanlıoğlu, “En büyük sorunlardan biri de, şehrin bazı değerlerinin korunmamasıdır. Bazı değerleri korumalıyız ki, onun yanına eklenenler de daha değerli bir hale gelsin. Çünkü şehir sonuçta bir bütündür, onu ayıramazsınız. Her bir metrekaresi bir proje olduğu zaman, orası daha değerli olmuyor, aksine değer kaybediyor. Şehrin, kent kimliğini korumaya da, yeşil alanlara da, kültürel alanlara da ihtiyacı var. Yani bir şehri, hatta ülkeyi bir bütün olarak görüp, onun içinde tanımlamak, planlamayı ona göre yapmak, işverenlerin de buna göre verilen izinlerle yönlendirilmesi; mimari projelerin de daha düzgün, daha doğru ve daha özgün olmasını da sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Türk mimarların uluslararası alanda daha etkin olması gerekliliğinin vurgulandığı panelde, Melkan Gürsel Tabanlıoğlu’nun yanı sıra Enis Öncüoğlu ve Murat Kader de konuşmacı olarak yer aldılar. Paneli, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Türkiye Büyükelçiliği yetkililerinin yanı sıra, uluslararası inşaat ve mimarlık firmalarının temsilcileri de ilgiyle izledi.

Selçuk Ecza projesi ile “En İyi Ofis Yapısı” seçildi

Gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında imza attıkları projelerle, küresel ve prestijli birçok değerlendirmede zirveye ulaşan Tabanlıoğlu Mimarlık, gerek ulusal gerekse uluslararası arenada yaptıkları işlerin somut başarılarını ortaya koyan ödül geleneğini MIPIM’de de sürdürdü.

Yapı dünyasının çeşitli kategorilerde en iyilerinin belirlendiği MIPIM Awards 2015’te, İstanbul’da gerçekleştirdikleri Selçuk Ecza Genel Müdürlük projesi ile “En İyi Ofis Yapısı” dalında finalist arasında yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık, rakiplerini geride bırakarak büyük ödüle uzandı. MIPIM Awards 2015 ödülleri, 12 Mart akşamında fuara ev sahipliği yapan Palais des Festivals’de Grand Auditorium salonunda düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu. Yapı, mimarlık ve gayrimenkul dünyasının önemli isimlerinin buluştuğu gecede, Tabanlıoğlu Mimarlık Ortağı Özdem Gürsel ile Tabanlıoğlu Mimarlık Genel Müdürü Feyzi Tecellioğlu, Selçuk Ecza projesi ile kazandıkları “En İyi Ofis Yapısı” ödülünü aldılar.

Selçuk Ecza daha önce de WAF 2013’te ödül almıştı

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından, işverenin "kendini evinde gibi hissetmek istediği" briefi doğrultusunda tasarlanan Selçuk Ecza ofis yapısı; benzersiz tasarımının yanı sıra avlular, atriumlar hatta bahçelerle birbirine bağlanan konut formunda yedi ayrı ünitenin entegrasyonu ile oluşan yapı bütünlüğü ile de öne çıkıyor. MIPIM Awards 2015’te “En İyi Ofis Yapısı” seçilen Selçuk Ecza projesi, Dünya Mimarlık Festivali (WAF) 2013'te de jürinin "daha sıcak, insani ve keyifli bir ofis atmosferi mefhumuna katkısı vurgusuyla ve sosyalleşme ve yaratıcılık öngörüsü" değerlendirmesiyle “Ofis Projesi” dalında birincilik ödülüne layık bulunmuştu.

Tabanlıoğlu Mimarlık Londra’da da ofis açtı

Tabanlıoğlu Mimarlık, Türkiye’de halen İstanbul’daki merkez ofisinin yanı sıra Ankara Ofisi ile başkent ve bölgesindeki faaliyetlerini yürütüyor. Projelerinin önemli bir bölümünü yurtdışında gerçekleştiren Tabanlıoğlu Mimarlık, uluslararası arenada ise Dubai (BAE) ve Doha (Katar) ofisleri ile faaliyetlerini yürütüyor. Tabanlıoğlu Mimarlık, yurtdışındaki son ofisini ise Londra’da açtı.

Londra’nın küresel yapı ve mimari rotalarının kesişme noktası olduğuna dikkat çeken Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Murat Tabanlıoğlu, “Türkiye’nin yanı sıra Astana, Bakü, Belgrad, Trablus, Dakar, Malabo, Mumbai, Doha, Dubai gibi dünyanın birbirinden farklı kültür ve coğrafyalarında proje üretiyoruz. İşlerimizin yaklaşık %65’ni yurtdışında gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Dubai ve Doha’dan sonra yurtdışındaki üçüncü ofisimizi açmak için, birçok alanda olduğu gibi yapı ve mimarlıkta da küresel rotanın önemli bir kesişme noktası olan Londra’yı tercih ettik. Londra ofisimiz, bu ay içinde aktif olarak faaliyete geçecek” açıklamasında bulundular.

5 ofiste 170 kişilik kadro ile hizmet veriyor

Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra Ofisi’nin açılışı ile birlikte, Türkiye’de iki ve uluslararası arenada da üç olmak üzere toplam 5 ofisinde, yaklaşık 170 kişilik kadrosu ile hizmet veriyor. Evrensel değerleri benimsemiş, uzun yıllardır uluslararası işbirliklerine açık bir mimarlık ofisi olarak, entelektüel birikimini Türkiye sınırlarının dışına taşımayı başaran Tabanlıoğlu Mimarlık, birçok projesinin ödülle değerlendirilmesinin yanı sıra dünyanın lider mimarlarının çağrıldığı yarışmalara da jüri olarak davet ediliyor. Türkiye’de ise nitelik odaklı yaklaşımlarla, Selçuk Ecza gibi çevreye, kente ve insana değer veren, küresel kriterlerle uyumlu, ayrıcalıklı projelerde, yatırımcılarla birlikte katma değer oluşturacak şekilde yer alıyor.

 

Son dönemdeki Tabanlıoğlu Mimarlık ödülleri

Building Design’ın Dünya Mimarlığı ilk 100 listesinde 2014 yılında 66’ıncı sırada yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık, projeleri ile de birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık bulunmuştur. MEA – Middle East Architect Award 2010’da ‘Yılın Mimarı’ ödülüne birlikte layık bulunan Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu’nun sadece son birkaç yılda aldığı ödüllerden bazıları ise; 2010’da Tripoli Kongre Merkezi ve 2011’de Astana Arena projeleri ile International Property Awards ‘En iyi Kamu Yapısı’ dalında ‘Uluslararası Mimarlık Ödülleri’, Loft Bahçe ve Bodrum Uluslararası Havalimanı projeleri ile sırasıyla 2011 ve 2013 yıllarında RIBA (Britanyalı Mimarlar Kraliyet Enstitüsü) üyesi mimarlar tarafından gerçekleştirilmiş olan projelerinin mükemmelliğini değerlendiren ‘RIBA International Awards’ ödülü, Bodrum Uluslararası Havalimanı ile WAF 2012 ‘Ulaşım Kategorisi Ödülü’, Astana Medya Merkezi ile 2012 Cityscape Global ‘Kamu ve Kültür Kategorisi Ödülü’, Marmara Forum ile ‘2012 ICSC Ödülü’ oldu. 2012 yılında olimpiyat stadının tasarımı için düzenlenen ‘Japonya Ulusal Stadyumu Yarışması’nda Tabanlıoğlu projesi, onbir finalist arasında yer aldı.

2013 Mipim Architectural Review ‘Geleceğin Yapıları’ ödüllerinde Yenikapı Transfer Merkezi ve Arkeopark projesi, ‘En İyi Büyük Ölçekli Kent Yapısı’ seçildi. 2013 Architizer A+ Awards’da Loft Bahçe, halk oylamasında (Popular Choice Winner) birinci seçildi. Selçuk Ecza Genel Müdürlük Binası ile WAF 2013 ‘Ofis Dalı Proje Ödülü’ alan Tabanlıoğlu Mimarlık, Big Project Middle East Awards 2013’te, tek mimarlık ödülü olması itibari ile mesleki değeri büyük olan ‘Yılın Mimarı’ seçildi.

Tabanlıoğlu Mimarlık ESAS Aeropark projesi ile; önce dünyanın en önemli mimari değerlendirmelerinden Leaf International Awards 2014’te “Yılın Karma Yapısı” dalında büyük ödüle layık görülürken, 4 gün sonra ise International Property Awards’da “Türkiye’nin En İyi Yapısı” ve “Avrupa’nın En İyi Karma Yapısı” seçilip iki ödül birden alarak nadir bir başarıya daha imza attı.

Son olarak Tabanlıoğlu Mimarlık’ın İstanbul’daki Selçuk Ecza projesi, MIPIM Awards 2015’te “En İyi Ofis Yapısı” seçilerek, büyük ödüle layık görüldü

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23