• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Prens'in Amerika görüşmeleri Ortadoğu'yu salladı

Yeniakit Publisher
2018-03-29 16:47:00 -
Suudi Prens'in Amerika görüşmeleri Ortadoğu'yu salladı

Uzun bir ABD ziyaretine çıkan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, İsrail'e karşı boykot, tecrit ve yaptırıma karşı çıkan ve Filistin topraklarındaki hukuksuz yerleşimleri savunan liderlerle görüştüğü ortaya çıktı.

19 Mart’ta gittiği ABD’deki temaslarına devam eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın İsrail yanlısı isimlerle görüştüğü bildirildi.

Bu kişiler arasında, Yahudilerin en etkili lobi kuruluşlarından Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nden (AIPAC), Yahudilere yönelik haksız ithamlarla mücadele eden Karalamayla Mücadele Birliği’nden (ADL) ve İsrail'e karşı boykot, tecrit ve yaptırım (BDS - Boycott, Divestment and Sanctions) hareketi karşıtlarından önemli isimler bulunuyor. Özellikle Filistin topraklarındaki hukuksuz yerleşimleri savunan kişilerin, Veliaht Prens’le görüşmesi dikkat çekti.

Suudi Arabistan’ın veliahtının resmen tanımadığı bir ülkenin savunucularıyla görüşmesi, Ortadoğu’da tepkiye neden oldu. Riyad’ın tehlike olarak gördüğü Katar’ın Al Jazeera televizyonuna konuşan uzmanlar, veliaht prensin adeta bir halkla ilişkiler çalışması yürüttüğünü iddia etti.

Muhammed Bin Selman, iki hafta sürmesi beklenen turunda eski ABD Başkanı Bill Clinton ve son başkanlık seçimlerinde kaybeden eşi Hillary Clinton’ın yanı sıra, ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ve eski New York Valisi Michael Bloomberg gibi isimlerle görüştü.

Amerikan basını, isminin baş harfleriyle MbS olarak kodladığı prensin, bir sonraki seçimlerde başkanlığa adaylığını koyacağı iddia edilen medya yıldızı Oprah Winfrey ile de görüşmesinin beklendiğini belirtiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

16 milyar dolarlık ön  anlaşma

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, her iki ülkeden büyük şirket yöneticilerinin ve bazı Suudi yetkililerin katıldığı iş forumu çerçevesinde 16 milyar dolar değerinde 36 mutabakat zaptı imzalandı.

Haberde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ABD'yi ziyaretiyle eş zamanlı gerçekleşen anlaşmaların hangi alanlarda olduğuna ve içeriğine dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23