• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'da bir hamle daha!

Yeniakit Publisher
2017-11-09 15:40:00 - 2017-11-09 16:27:51
Suudi Arabistan'da bir hamle daha!

Yolsuzluk tutuklamalarıyla gündemde olan Suudi Arabistan'da Kral Selman, 30 yeni yargıç atarken 26 yargıçı da terfi ettirdi.

Suudi arabistan haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman Bin Abdülaziz 30 yeni yargıç atadı, 26 yargıçı da terfi ettirdi.

Onlarca prens, devlet çalışanı ve iş adamı, Cumartesi günü başlayan ilk dalgada gözaltına alınmıştı. Dün de Suudi Arabistan’daki 'yolsuzluk soruşturmaları'nda ikinci dalga gözaltılar başlamıştı. Kaynaklar, gözaltına alınanlar arasında 2011'de ölen Veliaht Prens Sultan bin Abdulaziz'in yakınlarının da bulunduğunu söyledi. Gözaltındaki kişilerin, Riyad’daki 5 yıldızlı otellerde tutulduğu tahmin ediliyor.

Pazartesi günü açıklama yapan Suudi Arabistan Başsavcılığı, ilk dalganın şüphelilerin kaçma ihtimali nedeniyle gizli tutulduğunu ifade etmişti. Başsavcı Şeyh Saud El Muceb, gözaltına alınanların sorgularından "çok sayıda kanıt" elde ettiklerini de söylemişti.

Pek çok Suudi Arabistan vatandaşı, gözaltıları devlet kaynaklarının sömürülmesine son vereceği gerekçesiyle memnuniyetle karşıladı. ABD Başkanı Donald Trump da gözaltına alınanların 'ülkeyi yıllardır sağanlar' olduğunu iddia etti.

 Ancak Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu'na başkanlık yapan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidarı tamamen ele geçirmek için bunu yaptığını söyleyenler de var. Haziran ayında 'Veliaht Prens'likten azledilen Muhammed bin Nayif'in malvarlığının dondurulduğu iddiası da bu ihtimali kuvvetlendiiyor. Şimdiye kadar ülkedeki en az bin 700 kişinin hesabı donduruldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

4 yıldır Kraliyet Muhafızları Bakanı olan Prens Mutab bin Abdullah ve Nisan’dan bu yana ekonomi bakanlığı yapan Adil Fakih, birinci dalgada gözaltına alınanlar arasındaydı. Prens Mutab bin Abdullah, tahta aday isimler arasında görülüyordu.

Diğer yandan, Pazartesi günü Prens Mansur bin Mukrin, içinde bulunduğu helikopterin Yemen sınırında düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23