• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan, Rusya'dan hangi silahları alacak?

Yeniakit Publisher
2017-10-20 14:01:00 -
Suudi Arabistan, Rusya'dan hangi silahları alacak?

Suudi Arabistan'ın Rusya'dan silah alımı, uzmanlar tarafından muhtemel küresel politikada yakında yeni bir dönemin başlangıcı olarak adlandırıldı.

Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport Genel Müdür Yardımcısı Sergey Goreslavskiy, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in tarihi Rusya ziyareti çerçevesinde iki ülke arasında silah sevkiyatına yönelik bir dizi anlaşmanın imzalandığını söyledi.

Rusya ile Suudi Arabistan'ın S-400 füze savunma sistemi, Kornet-EM tanksavar füze sistemleri, TOS-1A Buratino ağır ateşleme sistemleri, AGS-30 bomba atarları ve Kalaşnikof AK-103 tüfeklerinin sevkiyatı konusunda da anlaşmaya vardığı Rus yetkililer tarafından belirtildi.

S-400 füze savunma sistemleri

S-400 sistemleri uluslararası pazarda lider ürünlerden biri. 6 ay önce Çin'le S-400 sistemlerinin satış anlaşması imzalandı, daha öncesinde de Rusya, aynı sistemlerin satışı konusunda Hindistan ile anlaştı. Geçtiğimiz hafta ise Türkiye ve Suudi Arabistan'la iki büyük anlaşma daha imzalandı. Bu hafta ise Bahreyn Kraliyet Muhafızı Komutanı Şeyh Naser bin Hamad el Halife, S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatı için Rusya ile görüştüklerini söyledi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kornet-EM tanksavar füze sistemleri

Kara ve hava hedeflerini etkili şekilde imha etmek üzere tasarlanan çok amaçlı uzun menzilli füze sistemi. Sistem, tankları, tahkimatı, helikopterleri, taarruz ve saldırı uçaklarını imha etmek için tasarlandı. 150-10.000 metre ateş menziline sahip sistem, lazer ışınlarıyla otomatik olarak yönetilebiliyor.

TOS-1A Buratino ağır ateşleme sistemleri

Piyadelere ve tanklara ateş desteği verme, düşmana ait insan gücünü yok etmek, hafif zırhlı araçları ve kargo araçlarını etkisiz hale getirmek için geliştirildi.

AGS-30 bomba atarları

Piyade karşıtı otomatik bomba atar sistemi. 1990'lı yılların ilk yarısında geliştirildi. Parça tesirli el bombalarının, siperlerde, depolarda ve geri yamaçlarda açık şekilde konumlanan insani gücün ve zırhsız askeri araçların imha edilmesi için tasarlandı.

Kalaşnikof AK-103 tüfekleri

Dünyaca ünlü AK-47 Kalaşnikof tüfeklerinin modern versiyonudur. Rosoboronexport ve Suudi Arabistan Askeri Sanayii Şirketi (SAMI), Riyad'da AK-103 tüfeklerinin ve mermilerinin lisanslı üretimini öngören bir sözleşme imzaladı.

Sputnik

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23