• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi seçim beyannamesini açıkladı

Yeniakit Publisher
2015-04-26 16:06:00 - 2015-04-26 16:22:36
Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi seçim beyannamesini açıkladı

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi, Ankara'da yapılan aday tanıtım toplantısı ile seçim beyannamelerini açıkladı.

Ekonomik vaatlerin dikkat çektiği beyannameye göre iki lider, yüzde 10 seçim barajını, örtülü ödeneği ve asgari ücretteki vergiyi kaldırmayı, 65 yaş maaşına yüzde 100 zammın yanı sıra iktidara gelir gelmez emekliye yüzde 50 zam ve iki bayram ikramiyesi vermeyi, kredi ve kredi kartı borçlarındaki faizleri silmeyi, sapıklara ve teröristlere idam cezasını getirmeyi hedefliyor. 

Milli İttifak Aday Tanıtım Toplantısı, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici salona birlikte girdi. Saadet-BBP ittifakının Mardin milletvekili adayı ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da salonda hazır bulundu.

"YAZICIOĞLU'NU DAĞ BAŞINDA BIRAKANLAR ERBAKAN HOCA'YI DA YARI YOLDA BIRAKTI"

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ile BBP'nin efsane lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun posterleriyle donatılan salonda "Muhsin Yazcıoğlu'nu dağ başında bırakanlar, Necmettin Erbakan Hoca'yı da yarı yolda bıraktılar" asılı pankart dikkat çekti. Törene katılan partililer zaman zaman "Muhsin Başkan, Mücahit Erbakan" sloganları attı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak ile BBP Genel Başkanı Destici'nin birlikte açıkladığı seçim beyannamesinde önemli vaatler bulunuluyor.

"65 YAŞ MAAŞINA YÜZDE 100 ZAM"

Kamalak, "65 yaşında olanlara hürmet ve ikram Allah-u Teala'ya saygıdandır. Bu bağlamda 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapacağız" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yaşlıların kendi çevrelerinden uzaklaşmadan, evlerinde bakımını sağlamaya yönelik hizmetler çeşitlendirilerek, yaygınlaştırılacağını belirten Kamalak, şöyle konuştu: "Yaşlılara yönelik kurumsal bakım hizmetlerinin sayısı ve niteliği artırılacak. Yaşlılara daha iyi yaşama imkanları sağlanacak. Yaşlılar için bakım evleri, vakıf statüsüyle geliştirilecek. Fiziksel ve psikolojik yönden hayatını idame ettiremeyen bakıma muhtaç kişiler yaş sınırına bakılmaksızın devlet tarafından barındırılacak. Evsiz insanlar için özel barınma imkanları sağlanacak, bakım evleri her çeşit sağlık ve rahat yaşama imkanlarıyla donatılacak." 

"ÖRTÜLÜ ÖDENEK KALDIRILACAK"

Kamalak, ahlakın siyasete hakim kılınacağını anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Milli ittifakın iktidarında siyasetin finansmanı şeffaflaştırılacak. Kamu yönetimi şeffaflaştırılacak, üst düzey yönetimler belli aralıklarla çalışmaları hakkında halkımıza bilgi verecek. Siyasi sorumluluğu bulunmayan Cumhurbaşkanına tahsis edilen örtülü ödenek kaldırılacak. Hiçbir merci tarafından denetimsiz ve hesap verilmeyen kamu harcaması yapılamayacak."

"BEŞİKTEN MEZARA KADAR HERKES SAĞLIK SİGORTALI OLACAK"

"Beşikten mezara kadar herkes sağlık sigortalı olacak" diyen Kamalak, "Yeşil karta ve herhangi bir ek ödemeye gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın eczanelerde borçlu olduklarını öğrendikleri katkı payı ödemeleri kaldırılacak. Böylece eczacılar üzerlerine yüklenmiş olan angaryadan, vatandaşlarımız da haksız ödemeden kurtarılacak" ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞAN VE EMEKLİLERE YÜZDE 50 ZAM"

Çalışma hayatında kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve suistimale açık gruplar için özel tedbirlerin alınacağını açıklayan Kamalak, şunları söyledi: "Kamuda hizmet alımlarındaki taşeron işçilik işlemlerine son verilecek, mevcut taşeron işçileri kadroya alınacak. Hizmet satın alma yoluyla çalıştırılanların ve tarımda mevsimlik işçilerin çalışma şartları, sosyal güvenlikleri gözden geçirilecek. İş barışı sağlanacak ve asgari ücretten vergi alınmayacak. İşçi, memur ve emekliye yüzde 50 oranında zam yapılacak. Er ve erbaşlara asgari ücret oranında ücret verilecek. SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Çalışanların kıdem tazminatları korunacak, karşılaşılan sorunlar ve buna yönelik çözümler tüm tarafların katılımı ile değerlendirilecek. Bu şekilde, en uygun çözüm üretilecek." 

"EMEKLİLİK YAŞLA DEĞİL HİZMET YILI İLE OLACAK"

Emeklilikte prim ve yaş çelişkisinin ortadan kaldırılacağını vurgulayan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Emeklilik yaşla değil hizmet yılı ile olacak. Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimizin sorunu çözülecek. Kadınlar 25, erkekler 30 yıl çalıştıklarında isterlerse emekli olabilecek. Emeklilere, memurlara, ikramiye alamayan kamu işçilerine, dul, yetim ve şehit yakınlarına, yaşlı ve kimsesiz maaşı alanlara ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilecek. Biz bunu 15 yıldan beri tekrar ediyoruz ama yazık ki bir kısım medyamız kulaklarını bize kapattı, ne zaman ki CHP bizden duyduğunu kendi düşüncesi gibi kamuoyuna sununca flaş bir teklif gibi gözüktü. Halbuki biz bunu şimdi değil 27 Şubat 2001 tarihinde teklif etmişiz."

"FARUK ÇELİK'İN DE İMZASI VAR"

Elindeki belgeyi gösteren Kamalak, teklifin içeriğine yönelik şunları söyledi:

"657 sayılı kanuna tabi devlet memurları ile memur, işçi ve Bağ-kur emeklilerine yılda iki defa bayram ikramiyesi adıyla birer maaş tutarı ilave ödeme yapılacaktır. Bu teklifimizin altında şimdiki Çalışma Bakanımız Faruk Çelik'in de imzası var, Fazilet Partisi döneminde. Refah Partisi döneminde işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam demiştik. Bu zamların karşılığı olsa gerek ki belirli çevrelerin hortumları kısıldığı için üzerimize üzerimize yürüdüler ama biz yolumuzdan caymadık, Fazilet Partisi döneminde de bu teklifi yapmışız. İşçi, memur ve emeklilere yapılacak yüzde 50 ücret artışı ve asgari ücretin bin 500 TL olmasıyla birlikte vatandaşlarımızın gelirleri artacak. Artan toplam taleple birlikte ekonomi canlanacak. Bize iktidar sahipleri 'iyi de parayı nereden bulacaksınız' diyorlar. Arkadaş bu bizim işimiz, 1996'da nereden bulduysak yine oradan buluruz. Ekliyorum, arkadaş sen 12 yıllık süre içerisinde faiz babalarına, faiz lobilerine 600 milyar lira ödedin parayı nereden buldun, cebinden mi ödedin, babanın kesesinden mi ödedin? 2015 yılı bütçesine faiz ödeneği olarak 54 milyar liralık rakam koydun, parayı nereden bulacaksın. Faiz babalarına, patronlara gelince var garip gurebaya gelince yok değil mi? Onu da biz bulacağız Allah'ın inayetiyle."

DESTİCİ: "KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARININ FAİZİ SİLİNECEK"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise havuz sisteminin (kamu tek hesabı) yeniden kurulacağını belirterek "böylece kaynak israfı engellenecek. Borç-faiz sarmalından çıkılmasıyla, bütçeden yapılan yıllık ortalama 50 milyar TL'lik faiz ödemesi önlenecek" dedi.

Vergilerin ağırlıklı mali güce bakılmaksızın tüketiciden alındığına dikkat çeken Destici, şunları söyledi: "Mali güce bakılmaksızın asgari ücretliden de üst gelir grubundakinden de aynı oranda alınmaktadır. Asgari ücret açlık sınırının altında olmayacak ve asgari ücretten vergi alınmayacak. Vergi mevzuatı tek kanunla, öz ve açık hale getirilecek. İthal ikamesi ile yerli üretimin artması ve faiz politikalarının terk edilmesiyle enflasyon ve ekonomideki kırılganlık giderilmiş olacaktır. Böylece enflasyon sorunu kısa bir zaman içinde çözülecek." 

"ALTI MİLYON ASGARİ ÜCRETLİDEN VERGİ ALINMAYACAK"

Destici, "İş barışı sağlanacak, 6 milyon asgari ücretliden vergi alınmayacak. İşçilerimize, memurlarımız, emeklilerimize iktidarımızın ilk ayında yüzde 50 zam yapılacak" dedi. Mehmetçikleri unutmadıklarını anlatan Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Askerlik yapan tüm er ve erbaşlarımız asgari ücret altında maaş vereceğiz, sosyal güvenlik primlerini devletimiz yatıracak. Yoksulluk kötü bir yönetimin sonucudur yoksa bizim dünyamızın bir kaderi değildir. Bu ağır kapitalist sistemden üzerine düşen maalesef ülkemiz de almıştır. Banka kredisi ve kredi kartı borcu olanların borçlarını kolayca ödeyebilmeleri için borcun faizi tamamen silinecek, ana borç hiçbir faiz eklenmeden taksitlendirilerek ödenecek, ödeyemeyecek konumda olan vatandaşlarımızın borçlarını da devlet üstlenecek" 

MİLLİ İTTİFAK'IN SEÇİM BEYANNAMESİNİN DETAYLARI

Okul, öğrencilere adaleti, merhameti ve sorun çözmeyi öğretecek. Zorunlu öğretim kapsamındaki ilk, orta ve lisedeki öğrencilere ücretsiz servis hizmeti ve bedava öğle yemeği verilecek. Anayasaya ve yasalara aykırı olmamak kaydıyla her düzeyde ve alanda eğitim ve öğretim kurumlarının açılması serbest olacak.

Kur'an kursları ve hafızlık eğitiminin önündeki tüm engel kaldırılacak. Üniversiteler özgürce bilgi üreten mekanlara dönüştürülecek. YÖK kaldırılacak, yükseköğretim konusunda devlete düşen görevleri yapmak ve üniversiteler arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere, Üniversitelerarası Kurul'un yapısı yeniden düzenlenecek.

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAK

Çalışma hayatında kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve suistimale açık gruplar için özel tedbir alınacak. Kamuda hizmet alımlarındaki taşeron işçilik işlemlerine son verilecek, mevcut taşeron işçileri kadroya alınacak.

GENÇLERE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ

İstihdam kredisi ve vergi indirimleri sağlanacak. İşgücü eğitimi desteklenecek. İşsizlik fonu, İş Edindirme Fonuna dönüştürülecek. Evlilik ve aile kurumu teşvik edilecek ve desteklenecek. Evlenecek her çifte brüt asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapılacak. Talep halinde, evlenen çiftlere faizsiz evlenme kredisi verilecek. Öksüz ve yetim çocukların yaşama şartları üçer aylık periyotlarla devlet tarafından takip edilecek. Türkiye'de yaklaşık 12 milyon emekli bulunuyor. Emekli maaşları yüzde 50 oranında artırılacak. Ayrıca, bankaların memurlara ödediği promosyon oranında emeklilerinde banka promosyonundan yararlanması sağlanacak.

"AB'YE ÜYE OLUNMASINA KARŞIYIZ"

Beyannamede yer alan "Kıbrıs, bir hiç uğruna feda edilmesine izin verilmeyecek. Çok büyük stratejik önemi olan bu adada uluslar arası anlaşmalarla sağlanan haklarımızdan asla ve hiçbir zaman vazgeçilmeyecek. Milli ittifak olarak Türkiye'nin AB'ye üye olmasına karşıyız. AB'ye tam üyelik yerine, eşit koşullarda karşılıklı ikili ilişkiler içinde olmayı doğru buluyoruz" dikkat çeken konu başlıkları arasında yer aldı. Açıklanan beyannamede sapıklara ve teröristlere idam cezasının getirilmesi öngörülüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23