• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Sözde değil özde Osmanlı torunuyuz" dedi ve ekledi: Artık Hanedan'a iade-i itibar verilmeli

Yeniakit Publisher
2019-11-22 00:42:00 -

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Cennet Mekan Abdulhamid Han'ın torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Biz Devlet-i Aliyye'nin öz torunlarıyız. Artık Hanedan'a iade-i itibar verilmeli." dedi.

 Taha Emre Özdemir  Yeniakit.com.tr  

Cennet Mekan Abdulhamid Han'ın torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Bütün protokollerde Hanedan'ın isminin olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

'Biz sözde değil özde Osmanlı torunlarıyız'

"Nasıl bütün dünyada kraliyet aileleri ve imparatorluklar var ise ki biz imparatorluk değil, Devlet-i Aliyye'nin öz torunlarıyız. Artık bize iade-i itibar verilmeli." diyen Osmanoğlu, "Bütün protokollerde Hanedan'ın isminin olması gerektiğini düşünüyorum. Çok geç kalındı ve bir an önce gerçekleşmesi gerekir. Biz sözde değil özde Osmanlı torunuyuz. Bazıları dedelerimizin lafını ağzına alır. Bazıları da dedelerimizin resimlerini arkalarına asarlar ama Osmanlı'nın öz be öz torunlarını görmezden gelirler." ifadelerini kullandı.

"Osmanlı'daki 'Sadaka Taşı' uygulamasına devam ediyoruz"

Devlet-i Aliyye Ocakları olarak resmi çalışmalarını da anlatan Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu şunları söyledi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Osmanlı Devleti'nde 'Sadaka Taşı' vardı. Biz de bu adeti günümüzde Devlet-i Aliyye Ocakları ile yaşatmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde resmi olarak faaliyetlerimiz sürüyor. Derneğimizin kuruluş amacı, Milletimize ve Ümmet'e yardımlarımızla hizmet etmek. Ekibimizle beraber Türkiye'nin tüm il ve ilçelerine ulaşmaya çalışıyoruz. Yurtdışına da ziyaretler gerçekleştirerek mazlumlara ulaşmayı amaçlıyoruz"

" 'Hanedan Sürgünü' filmi ile gerçek Osmanlı'yı anlatacağız'

"Üzerinde titizlikle çalıştığımız ve herkesin merakla beklediği 'Hanedan Sürgünü' adlı sinema ve dizi projemiz var. Yaklaşık 3 yıldır çalışmalarımız sürüyor. Elimizden geldiği kadar Hanedan ile Sultan Abdulhamid Han'ı anlatacağız. Buradaki amacımız yanlış anlatılan tarih serisinin önüne geçmek.

Allah'ın izni ile tiyatro, sinema, dizi ve yazdığım kitaplarla yanlış anlatılan Osmanlı'yı anlatacağım. Son yazdığım kitap olan 'Emanet'ten sonra bir kitap projem daha var. Ciddi bir çalışma olacak."

"Yakın zamanda Cennet Mekan Şehzade Abdulkerim Efendi'yi de getireceğiz"

"1935 yılında ABD'de Şehit edilen Şehzade Abdulkerim Efendi'nin kabri ile alakalı görüşmelerimizi yaptık. En yakın zamanda ülkemize getireceğiz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tata Tonga

Ben vermiyorum. Ağalık paşalık beylik kabul etmiyorum. O kişi Osmanın oğlu ise benim dedem de savaş meydanlarında kanını akıttı. Herkes eşit. Üstelik Sevr anlaşmasını kimler imzaladı kimler onayladı? Bu saatten sonra bir de padişah dı hanedan dı paşaydı seyit idi şerif idi... bunların kanı mavi mi? Yani kutsal mı?

İnşallah ama size tavsiyem

Çok iyi bir yönetmene danışın saçma sapan dizi modunda sinema filmini millete vermesinler gerçek hikaye nasıl bağlıyorsa filme insanı bunu hisseder halk bu yüzden yapmacık şeylerden kaçının yazık olmasın kalıcı bir eser olsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23