• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sosyal sorumlulukta yarışıyorlar

Yeniakit Publisher
2015-06-18 15:01:00 -
Sosyal sorumlulukta yarışıyorlar

Vakıf üniversiteleri, eğitim camiasına ve öğrencilerine sundukları farklı hizmetleriyle birbirileriyle yarışıyor.

Bazı üniversiteler yılki müfredatlarında ‘’İstanbul ‘’ ve “sosyal sorumluluk’’ odaklı derslere yer verdi. Sosyal Sorumluluk derslerinde, öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci aşılanıyor ve iş hayatına atıldıklarında daha yaşanabilir bir dünya için sağlayacakları faydaları keşfetmelerine vesile olunuyor. Üniversitelerdeki genç neslin sosyal sorumluluk projelerine alınmasının Birleşmiş Milletler’in (BM) bir politikası olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan; ‘’Toplumsal barışın olması için insanlardaki sosyal duyguların güçlenmesi gerekiyor. Sosyal duyguların güçlenmesi için de toplumda uzlaşma kültürünün yaygınlaşması şart” diyor. “Bir kişinin üniversitede okurken sosyal sorumluluğu öğrenmesi, o kişinin toplumda toplumsal barışa hizmetin ötesinde kendi psikolojik gelişimine katkı sağlıyor” diyen Tarhan, Üsküdar Üniversitesi’nde bütün öğrencilere zorunlu olarak “Pozitif Psikoloji” dersi verildiğini söyledi. Dersin içerisinde sosyal sorumluluk modelleri de anlatılıyor.

 

Bilgi Üniversitesi de, 2010 yılından bugüne gerçekleştirdiği Genç Sosyal Girişimciler Yarışması ile gençlerin toplumsal alanlardaki sosyal kâr amacı güden projelerini destekliyor.

Sosyal sorumluluk konusuna önem veren üniversitelerden biri olan Bahçeşehir Üniversitesi ise bu alandaki çalışmalarını 2013 yılında kurduğu Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi üzerinden yürütüyor. Merkezde, üniversite öğrencilerini, öğretim üyelerini ve çalışanlarını ilgi duyabilecekleri farklı sosyal sorumluluk projelerine yönlendirici projeler geliştiriliyor.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sosyal sorumluluk projeleri konusunda neredeyse tüm vakıf üniversitelerine fark atan İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ise Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Sosyal Sorumluluk Koordinatörlüğü, toplumla iç içe, yenilikçi ve girişimci bir öğrenme merkezi olma yolunda ilerliyor. Öğrencilerin toplumsal duyarlılığı artırıcı ve ortak sorunlara çözümler üretmeye katkıda bulunmayı hedefleyen merkezde, öğrencilere kendilerini geliştirme fırsatı da veriliyor.

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ise sosyal sorumluluk projeleri ağırlıklı olarak kulüpler vasıtasıyla hayat buluyor. Bu konuda en aktif olan kulüpler arasında Üretim Araştırmaları Kulübü ile Finans Kulübü öne çıkıyor. Düşler Kütüphanesi projesinde 10’un üzerinde ilde bulunan farklı okullarda kütüphane kuruldu. Finansal okur yazarlık seminerleri verildi. Zaman zaman STK’lar ile işbirliğine giden üniversitede İstanbul Ticaret Odası’nın desteği ile hayat bulan projeler de bulunuyor. Rektörlük dersi olarak verilen ‘Kültür ve İstanbul’ da ise alanında ünlü isimler öğrencilerle buluşuyor.

 

egitimrehberi / 18 Haziran 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23