• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonist rejimin Nazi aşkı bitmiyor!

Yeniakit Publisher
2017-09-02 14:15:00 -
Siyonist rejimin Nazi aşkı bitmiyor!

Ortadoğu’nun kanseri olarak bilinen ve Filistinli Müslümanlara zulmeden Siyonist işgal rejiminin Neo Nazilere bir aşk beslediği ortaya çıktı.

Her ne kadar birçok sağ görüşlü insan Donald Trump’ın Charlottesville’daki Amerikan Neo Nazi hareketine gereken eleştiriyi yapmamasını kınasa da, İsrail Başbakanı’nın oğlu hareketi sonuna kadar desteklediğini söylemişti. Trump’ın ‘‘iki tarafı da’’ kınayan bir açıklama yayınlamasının iki günü bulmasından bile daha korkutucu olansa, Naziler ve Anti Faşistler konusunda geri adım atıp sözlerini geri alması oldu.

Trump, göstericiler arasında "çok iyi insanlar" olduğunu iddia etmişti. Bunu söyleyen kişinin Amerika Birleşik Devleri Başkanı olduğunu unutmamak lazım. Trump, o gruptaki herkesin Nazi olmadığını söylerken, alternatif solu şiddet yaratmakla suçladı. Bu açıklamalar son derece endişe verici.

Gerçek şu ki, beyaz ırkçı protestocular şiddet eylemlerine hazır olarak gelmişlerdi, amaçları ırkçı şiddeti simgeleyen ve öven bir heykeli savunmaktı. Robert E. Lee, siyahileri alınıp satılabilen bir mal olarak gören kölelik kurumunu korumak adına nafile bir savaş veren bir Konfederasyon generaliydi. Irkçı göstericiler "Beyazların yaşamları değerlidir" ve "Kan ve Toprak" sloganlarını kullandı. Daha sonra bu ırkçılar, ırkçılık karşıtı göstericilere saldırdı. Saldırılardan birinde, ırkçı göstericilerden biri aracını kasti olarak kalabalığa sürdü, 32 yaşındaki Heather Heyer'i öldürdü ve 19 kişiyi yaraladı.

Trump, Neo Nazilere verdiği destekten ötürü bazı Cumhuriyetçiler tarafından bile eleştiri aldı. Bu eleştiri dalgaları, Steve Bannon ve Sebastian Gorka gibi Beyaz Saray danışmanlarının görevden ayrılmasına büyük katkıda bulundu. Gorka, İkinci Dünya Savaşı sırasında yapılan soykırımlarda Nazilerle işbirliği yapmış Macar rejimine sadık, gizemli bir organizasyon olan ViteziRend'in yeminli bir üyesi.

Her ne kadar bu iki aşırı görüşe sahip insanın görevden alınmış olması olumlu olsa da, Trump'ın ırkçı görüşlerinin değişmediği ortada. Politico'ya konuşan Gorka, Trump'ın "Amerika'yı yeniden büyük hale getirme" hedefinin değişmediğini ve halen Beyaz Saray dışında Gorka'yla çalışmak istediğini iddia etti. Dahası, bu tarz görüşlere sahip birçok kişi hala ABD Başkanı'nın baş yardımcıları arasında yer alıyor. Stephen Miller'in, aşırı sağcı Alt-right (Alternatif Sağ) hareketinin merkezindeki isim olan Richard Spencer'la uzun süredir bağlantısı var. Alt-right, Charlottesville'deki Konfederasyon yanlısı yürüyüşün merkezindeki gruptu. Hareketin lideri Spencer, kendisini "Beyaz Siyonist" olarak tanımlıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yair Netanyahu ise, babası Benjamin'e Trump'ı desteklemesi konusunda arka çıktı. Charlottesville olaylarından kısa süre sonra, Facebook sayfasında bir yazı paylaşan oğul Netanyahu, Neo Nazilerin bir tehlike olduğu ve soylarının tükendiğini, ancak Antifa ve Siyahların Yaşamları Değerlidir örgütlerinin daha kötü olduğunu söyledi. Yair Netanyahu, anti faşistler ve Siyahların Yaşamları Değerlidir aktivistlerinin Amerika ve İsrail'den nefret ettiğini, bu hareketlerin Amerikan üniversitelerinde ve günlük yaşamda giderek daha baskın hale geldiğini iddia etti. İsrail hükümeti yandaşı bir gazeteciyle evli olan Washington Post muhabiri Ruth Eglashda, Netanyahu'nun Facebook'ta paylaştığı yazıyı beğenerek, fikirlerine destek olduğunu ifade etmiş oldu.

Tüm bunlar, Siyonistler ve beyaz ırkçılar arasında uzun süredir devam eden ve görünüşe bakılırsa büyümekte olan ittifakın bir yansıması. Ama dahası var: Bazı liberallerin de Trump'ı bu konuda kınamadığı görülüyor. Hillary Clinton'ın "favori milyarderi" Haim Saban, İsrail savaş suçlarının en büyük finansörlerinden. Saban, ABD'deki Filistin karşıtı grupların ve BDS ile olan savaşında İsrail'in ana fon sağlayıcısı. Her ne kadar Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamalarda "Yahudileri öldürün, diye bağıran Neo Naziler ile onları durdurmaya gelen protestocular arasında kalmış olan Başkan ile" aynı fikirde olmasa da, Saban yine de Trump'ın Nazi ya da Yahudi karşıtı olduğuna inanmadığını belirtti. Bununla birlikte Saban'a göre Siyah Yaşamları Değerlidir "açık bir şekilde Yahudi ve İsrail karşıtı" bir grup.

Neo Nazi hareketini kınamakla ve Trump'ı kibarca uyarmakla birlikte, Saban'ın, Nazilere karşı hayatını tehlikeye atarak harekete geçen anti faşistlerle alakalı olarak hiçbir olumlu yorumda bulunmaması da manidar. Görünüşe bakılırsa Saban, BLM ve anti faşistlerin Nazilerden daha kötü olduğunu düşünen aşırı sağcı fanatik Siyonist YairNetanyahu ile aynı görüşte.

Siyonizm’in "liberal" ve "sosyalist" maskesi günden güne düşüyor. Filistinlileri ve diğer Arapları, sadece yanlış millete mensup olduklarını düşündükleri için dışlayan ve süren bir "sosyalizm" , sosyalizm değildir. Siyonizmin, özü gereği içinde barındırdığı ırkçılık günden güne netleşiyor ve İsrail'i desteklemiş olan bir önceki jenerasyondakiler de artık bunu görüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23