• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonist Profesör'den 'Ermenistan' itirafı! Osmanlı'ya kin kustu

Yeniakit Publisher
2018-05-28 12:18:00 - 2018-05-28 13:25:17
Siyonist Profesör'den 'Ermenistan' itirafı! Osmanlı'ya kin kustu

İsrail tarihi profesörü Esor Ben-Sorek, The Times of Israel için yazdığı yazısında, Ermenilerle aralarında dini bağ bulunduğunu açıklayıp Osmanlı Devleti'ne saldırdı.

Ömer E. Keçeci yazdı...

 yeniakit.com.tr  özel 

Emekli, sekiz dil bilen İsrail tarihi profesörü Esor Ben-Sorek, The Times of Israel için yazdığı yazısında, Ermenilerle aralarında dini bağ bulunduğunu açıklayıp Osmanlı’ya hücum etti, Ermeni soykırımı palavrasının İsrail meclisinde yasalaştırılmasını istedi.

"ERMENİSTAN İLE DİNİ BAĞIMIZ VAR"

Siyonist profesör aralarındaki bağlarını şu ifadelerle açıkladı: “Ermenistan ile bağımız kökenini Kitab-ı Mukaddes’imizde bulmaktadır. Büyük tufan sonrası Noah’ın gemisi bir Ermenistan dağı olarak ünlü olan Ararat’ın üstünde kalmıştı. Jesus ve havarileri yeni inancı vaaz edip öğretmeye başladıklarında, Yahudi Kitab-ı Mukaddes’inin bir tanrının birliğini tanıdığı gibi Ermenistan da dünyada Hıristiyanlığı milli dini olarak kabul eden ilk millet olmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Ermenistan hiçbir zaman büyük bir Yahudi nüfusa sahip olmadı ancak Ermeni Yahudiler hürmet görüp iyi muamele edildiler.”

OSMANLI'YA SALDIRAN SİYONİST, ATATÜRK'Ü SAVUNDU

Esor Ben-Sorek Ermenilerle bağlarını ortaya koyduktan sonra, Ermenistan’ın Osmanlılar tarafından “fethedildiğini” yazıp, “Osmanlı Türkleri genelde gayrimüslimlere düşmanca tavır içinde olmasalar da Müslüman Osmanlı Türk rejimine koruma vergisi ödenmesini gerektiren bir zimmi statüsünde tutarak onlara müsamaha gösterdiler” dedi.

Siyonist profesörün bu satırları tarihi hakikati ifade ve Osmanlıların hoşgörüsünü dermeyan mahiyetinde olsa da, ilerleyen satırlarında bu tavırdan tamamen koptuğu görüldü. Yazısına devamla, 1914’te 1. Cihan Harbi zamanı Osmanlı Türk İmparatorluğu’nun Almanya’nın yanında yer aldığını söyleyip, “Savaş zamanı gayrimüslim azınlıkların, yani Ermeniler, Rumlar ve Yahudilerin isyanından korkarak Osmanlı Türk hükümeti zalim Osmanlı İmparatorluğu’na karşı bir isyan patlamasını önlemek için askerler gönderdi” demek küstahlık, çarpıtma ve çelişkisinde bulundu.

Akabinde Siyonist profesör palavra ve çarpıtmalarını iyice büyütmeye girişti: “1915’in başlangıcında, 100 binlerce Ermeni ve birkaç bin Rum, Türk ordusu tarafından acımasızca muamele edildi ki bu nihayetinde yürüyüşlere, su ve yemekten mahrumiyete ve kıyıma yol açtı. Dünyanın ilk soykırımı… bir buçuk milyon Ermeni Hıristiyan’a karşı. Genç ve yaşlı, küçük çocuklar ve annelerinin kollarındaki bebekler sıraya dizildi ve İstanbul’daki Sultanın emriyle Türk askerleri tarafından vuruldular.

Alçakça iftira ve yakıştırmalarının yanında, o dönem binlerle sayfayı bulan Yunan ve Ermenilerin yaptığı mezalime dair hiçbir şey anlatmayan Siyonist profesör sözlerine devamla, "bunun sadece bir kıyım olmayıp jenosit(soykırım) kelimesini de literatüre kazandırdığını, dünyada 29 ülke tarafından soykırım tanınsa da ne yazık ki İsrail’in onların arasında yer almadığını" söyleyerek ülkesine sitem etti.

Ardından, Kudüs’teki Ermeni topluluğu romantik bir anlatımla satırlarına aktaran Ben-Sorek, Kudüs’teki en eski fotoğrafçı dükkânına onların sahip olduğunu, tanrıya benzersiz bir inançları bulunduğunu ileri sürdü. Kendisinin de 10 yıl evvel Ermeni kilisesinde Pazar vaazı vermek için davet edildiğini yazan Siyonist, orada da benzerliklerini konuştuğunu söyleyerek kendi şahsi bağını da açıkça ifade etti.

Yazısının sonunda ise İsrail’in vahşi eylemlerini savunup gurur duyan Siyonist profesör, “Ermeni soykırımı Osmanlı hükümetinin işiydi, Kemal Atatürk Paşa’nın demokratik milletinin DEĞİL” vurgusu yaparak, başından beri vurguladığı “Osmanlı Türk İmparatorluğu” ile “Atatürk Türkiye’si” arasında ayrım yapması da dikkat çekti.

SİYONİST PROFESÖRDEN TERÖR DEVLETİ İSRAİL'E AHLAKLI OLMA ÇAĞRISI

Ülkesine soykırımı tanıma çağrısı yapan Siyonist, kaybedenin Türkler olacağını ileri sürerek “Türkiye’nin atabileceği tek adım bizle diplomatik ilişkilerini koparmak olur ve biz ise dobra dobra konuşan dünyadaki ahlaklı milletlere dahil olabiliriz” deyip, utanmadan İsrail’in bugüne kadar ilişkilerden dolayı adım atmadığını, ancak siyaset ile ahlakı ayırmak gerektiğini yazdı.

Yazısının sonlarında ise, “Bizim bir Yahudi halkı ve milleti olarak, Ermeni soykırımını açıkça kınamak ahlaki ve etik mecburiyetimiz var… Tam ahlaki olan, doğru olan ve Yahudilerin yapacağı şey budur” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23