• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sivas'ta ürküten görüntü! Kayayı görenler bir kere daha bakıyor

Yeniakit Publisher
2018-06-03 14:24:00 - 2018-06-03 14:32:24
Sivas'ta ürküten görüntü! Kayayı görenler bir kere daha bakıyor

Sivas'a bağlı Baharözü köyünden yolu geçenler köyün içerisindeki hakim bir tepede yer alan dev kayayı göründe bir kez daha bakıyor.

Sivas'ta bir tepede bulunan dev kaya görenleri şaşkına çeviriyor. Sivas’a bağlı Baharözü köyünden yolu geçenler köyün içerisindeki hakim bir tepede yer alan dev kayayı göründe bir kez daha bakma ihtiyacı duyuyor. Yerleşim yerlerinin hemen üzerinde bulunan kaya görenleri ürkütse de köy sakinleri alışkın oldukları kaya nedeni ile her hangi bir güvenlik endişesi taşımıyor.

Köy sakinlerinin kimisi kayanın dünyanın yaratıldığı ilk günden bu yana yerinde olduğuna kimileri ise zamanla kayanın zeminden yükseldiğine inanıyor. Farklı inanışlar olsa da görüntüsü itibariyle sanki taşınarak bulunduğu tepeye yerleştirildiği görüntüsü veren kayanın ne şekilde orada olduğunu bilen kimse yok.

50 YIL ÖNCE PARÇALANMIŞ

Köy sakinlerinden Hüseyin Çiçek, kayanın zeminden çıkarak yükseldiğini ve her geçen gün yükselmeye devam ettiğini belirtip, "Toprak çöktükçe kaya yükseliyor. Kaya sağlım bir kaya. Kayada oynama yok. Ancak 50 yıl önce büyük bir parçası çatlayarak düştü. Bu kayanın gölgesinde yaşamaktan korkmuyoruz" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eşi Sultan Çiçek ise yaptığı açıklamada, kayaya alıştıklarını yaratana sığınarak, korkmadan evlerinde yaşadıklarını dile getirdi.

Köy sakinlerinden Osman Öz ise yaptığı açıklamada, köylerini ziyaret eden yabancıların kayayı şaşkınlıkla karşıladığını ifade edip, "Köyümüzün bir güzelliği ve değeri. Biz ona alıştık. Kesinlikle tehlikeli değil. Nasıl oluştuğunu bilmiyoruz ama yaratanın bir hikmeti. Başka bir şey de söyleyemeyiz" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23