• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şikayet yağdı! 81 ilde 36 bin kadın...

Yeniakit Publisher
2018-02-16 11:59:00 -
Şikayet yağdı! 81 ilde 36 bin kadın...

81 ilde 36 bin kadının dolandırıldığı iddia edilen AVA İşyerim isimli saadet zinciri şirketine Kuşadası polisi tarafından baskın yapıldı.

İHA-Türkiye genelinde yüzlerce kadının şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şirket ortaklarından biri 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer kadın ortak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak’ta lüks bir işmerkezinde 18 Ekim 2017 tarihinde Gökhan Ö. ve Suna U. tarafından kurulan AVA İşyerim isimli bir limited şirket, tüm Türkiye’de sosyal medya yoluyla kadınlara yönelik ilanlar vererek, yüksek kar marjıyla iş ortağı olmaya davet etti.

KISA SÜREDE TÜM TÜRKİYE'YE YAYILDI

Kısa sürede 81 ilde faaliyet göstermeye başlayan ve Kuşadası sahil bandı üzerinde de yeni AVA elektronik ismiyle aynı bir ofis açan şirket ortakları, özellikle kadınlardan bayilik adı altında 150 TL ile 10 bin TL arasında paralar topladığı iddia edildi. 3 ay içinde Türkiye genelinde 81 ilde 36 bin üyeye ulaşan şirketin ödemeleri yapmaması üzerine şikayetler başladı.

KADIN MAĞDURLAR ŞİKAYET ETTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yüzlerce kadının Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikayet üzerine soruşturma açıldı. Kadın mağdurların şikayetlerini değerlendiren savcılığın talimatıyla saadet zinciri gibi çalışan şirketlere baskın yapıldı ve her iki şirketin de ortağı olan Gökhan Özoral ve Suna Uçanlar gözaltına alındı. Kuşadası polisi ayrıca, şirkette tüm bilgisayarlar ile video görüntülerin bulunduğu hard diskler ve muhasebe evraklarına da el koydu. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan Gökhan Özoral nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak, cezaevine konulurken diğer kadın ortak Suna Uçanlar ile hamile ve doğum aşamasında olması nedeniyle adli kontrol şartı ve yurt dışı yasa konularak serbest bırakıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23