• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Şeyh Said’ isyanı

Yeniakit Publisher
2013-12-07 17:10:10 - 2013-12-07 17:20:18
‘Şeyh Said’ isyanı

Şeyh Said’ isyanı PKK, KCK ve BDP’nin, siyasi emelleri uğruna dedelerinin adını kullanmasına isyan eden Şeyh Said’in torunları, “Dedemizin önceliği kavim değil, İslâm’dı. Dindar Kürtler, PKK’nın oyununa gelmesin. Terör uzantıları da dedemizin adını ağızlarına almasın” dediler.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Şeyh Said’in torunları, PKK, KCK ve BDP’nin siyasi emelleri adına dedelerinin adını kullandığına dikkat çekerek, BDP’lilerden bir İslam alimi olan Şeyh Said’in adını kirli ağızlarına almamalarını istedi. Konu ile ilgili Yeni Akit’e açıklamalarda bulunan Şeyh Said’in torunlarından, 19. ve 20. Dönem Refah ve Fazilet Partisi Erzurum Milletvekili Abdulilah Fırat, ailelerinin köken itibariyle seyyit olduğuna dikkat çekerek, dedeleri Şeyh Said’in büyük bir âlim olduğuna vurgu yaptı. Dedesinin insanlığı dinsizliğe çağırmadığının altını çizen Fırat, Şeyh Said’i sevenlere kafirleri dost edinmemeleri çağrısı yaptı. 
BDP’NİN ŞEYH SAİD’İN MEFKURESİYLE İLGİSİ YOK
Yerel seçimlerde BDP’nin Şeyh Said üzerinden prim yapmak istediğini ifade eden Fırat, geçen hafta Diyarbakır DTK binasında yapılan bir basın toplantısında Şeyh Said ailesinin yerel seçimlerde BDP adaylarını destekleyecekleri şeklinde kamuoyuna duyuru yapıldığına dikkat çekti. Burada öne sürülen görüşlerin tarihi gerçeklikten uzak olduğunun altını çizen Fırat, “Şeyh Said Efendinin tarihsel duruşu ve mefkuresine aykırı olup seçim dönemlerinde siyasi partilerin kamuoyunu yanıltmak pahasına olan ucuz propagandalardan ibarettir. Basın bildirisinde ileri sürülen görüşler DTK-KCK-BDP siyasi çizgisinin öteden beri savunduğu argümanlardır.” dedi.
DEDEM İNSANLARI DİNSİZLİĞE ÇAĞIRMADI
Şeyh Said’in insanları PKK gibi inançsızlığa değil, saadet ve selamet yoluna teşvik ettiğini ifade eden Fırat, “Şeyh Said Efendi mirasçıları ve sevenlerine; ilim, hikmet, hakikat bilgisini, hidayeti, güzel ahlakı bırakmıştır. Bununla kalmamış, tağudi ve küfür sistemine karşı da cihat ederek, ilahi mirası kıyamete kadar inananlarla paylaşmış, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in ilahi mirasına sahip olmaları için gayret sarf etmiş ve herkesin kendisi gibi bu manevi zenginliğe sahip olması için ceht etmiş, uğraşmış, tavsiyelerde bulunmuş ve vaz’u nasihat etmiştir.” dedi.
,
DİNDAR KÜRTLERE PKK’NIN OYUNUNA GELMEYİN UYARISI
Şeyh Said’in varislerinin sadece evlatları ve soyundan gelenler olmadığını hatırlatan Fırat, “Şeyh Said Efendi’nin yolunu, mefkûre ve inançlı mücadelesini inananlardır. Bu da halkı, hakka davet etmekle olur.” dedi. Şeyh Said’in Allah’ın davetine icabet etmiş, İstiklal Mahkemesi’nde bile “Ben Müslümanlardanım” dediğini hatırlatan Fırat, “Bunun için Müslüman insanlar böyle ilmiyle amil meşayihlerin peşinden gitmelidir, Şeyh Efendi’yi örnek ve önder edeceğiz ki bahtiyar olalım ve halkımız muvaffakiyet bulsun.” diye konuştu. Fırat, dindar Kürtlere PKK ve BDP’nin oyununa gelmemeleri konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
DEDEMİZ İÇİN ÖNCELİK MİLLİYETÇİLİK DEĞİL, DİNDİ
Şeyh Said’in hiçbir kişinin, görüşün veya siyasi partinin devamı ve yandaşı olmadığını belirten Fırat, “Dedemiz Şeyh Said Hucurat Suresinin 13. ayetinde buyrulduğu gibi ‘Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır.’ Hz. Muhammed (sas) Veda Hutbesi’nde; ‘Ey insanlar! “Rabbiniz birdir. Babanızda birdir. Hepiniz Adem’in çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arab’ın Arap olmayana Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır’ düsturları ile hareket etmiştir.” dedi.
ŞEYH SAİD’İ SEVENLER KAFİRLERİ DOST EDİNMESİN
Şeyh Said’in yolundan gidenlere de çağrı yapan Fırat, “Müslümanların iyiliğini isteyenlere ilahi fermanla diyoruz ki; ‘Rabbinizden size indirilen Kur’an’a uyun, onu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin’ (Bakara; 105) ‘Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler. Kim bunu yaparsa, artık onun Allah nezdinde hiçbir değeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakınmanız başkadır. Allah kendisine karşı gelmekten sizi sakındırıyor. Dönüş yalnız Allah’adır.” (Al-i İmran: 28)” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23