• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

6 gün orucu ne zaman başlar? Şevval ayı orucu ne zaman tutulur?

Yeniakit Publisher
2018-06-18 21:00:00 - 2018-06-18 21:02:56
6 gün orucu ne zaman başlar? Şevval ayı orucu ne zaman tutulur?

On bir ayın sultanı Ramazan’ı hüzünle uğurlayan Müslümanlar Ramazan Bayramı sevincini yaşamakta. Vatandaşlar Ramazandan sonra tutulan 6 gün oruç ne zaman? 6 gün orucuna nasıl niyet edilir? şevval orucu ne zaman?, Şevval orucu nedir? Şevval orucu ne zaman tutulur? Şevval ayında 6 gün oruç tutmak farz mı vacip mi sünnet mi? İşte Şevval ayında 6 gün tutulan oruçla ilgili detaylar

On bir ayın sultanı Ramazan’ı hüzünle uğurlayan Müslümanlar Ramazan Bayramı sevincini yaşamakta. Vatandaşlar Ramazan orucundan sonra 6 gün orucu olarak bilinen Şevval ayı orucu ne zaman başlar 6 gün orucu ne zaman tutulur? Soruların merek ediyor. İşte Şevval ayında 6 gün tutulan oruçla ilgili detaylar

İslam alemi bir Ramazan ayının da sonuna geldi. 1 ay boyunca Allah’ın emri olan Ramazan orucunu tutan Müslümanlar bu ayın getirdiği rahmet, mağfiret ve cehennem azabından kurtuluş müjdesine nail olmak için Ramazan ayının gündüzünü oruçla, ibadetle, zikir ve mukabele ile gecesini ise teravihle, teheccütle geçirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte Müslümanlar Peygamberimizin müjdesine mahzar olmak için Şevval ayında 6 gün tutulan orucu araştırır oldu. Ramazandan sonra tutulan 6 gün oruç ne zaman? Şevval ayında tutulan oruç kazaya sayılır mı? şevval orucu ne zaman?, Şevval orucu nedir?  Şevval orucu ne zaman tutulur? Şevval ayında 6 gün oruç tutmak farz mı vacip mi sünnet mi? Şevval orucu ne zaman başlar gibi soruları sormakta. Şevval orucunun fazileti çok fazla zira bizzat Peygamberimiz S.A.V efendimiz Ramazan’dan sonraki şevval ayından 6 gün oruç tutulmasının çok büyük mükafatı olduğunu müjdelemiştir. Nitekim Allah’ın elçisi Hz.Muhammed Mustafa S.A.V.  Şevval ayında 6 gün tutulan oruçla ilgili şöyle buyurmuştur:

"Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval'den de altı gün daha eklerse, bütün seneyi oruç tutmuş gibi olur." (Müslim, Ebu Davud, Tirmizî, Nesâî ve İbn-i Mâce)

Allah Teâlâ bir iyiliğe karşılık on mislini vermiştir. Buna göre Ramazan ayı orucu on aya, Ramazan bayramından sonra tutulan altı gün oruç ise senenin tamamına (iki aya) denktir." (Nesâî ve İbn-i Mâce)

ŞEVVAL AYI NE ZAMAN?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şevval ayı Bayramın birinci günü yani Cuma günü başlıyor. Bayramda oruç tutmak mekruholduğundan Şevval orucunu tutmak isteyenler bayramdan sonra tutmalıdır.

ŞEVVAL ORUCUNA(6 gün orucuna nasıl niyet edilir) NASIL NİYET EDİLİR?

Bildirilen günlerde nafile oruç tutarken kazaya da niyet etmeli, yani (İlk kazaya kalan Ramazan orucumu tutmaya, Niyet ettim Allah rızası için Şevval orucunu tutmaya) demelidir. Kaza orucumuz olmasa bile, böyle niyet etmenin hiç mahzuru olmaz. Kazamız yoksa zaten nafile olur. Mübarek günlerde, oruç tutarken her zaman kazaya niyet etmeliyiz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23