• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sesli Betimleme ile açık havada engelsiz sinema keyfi

Yeniakit Publisher
2019-07-11 11:56:23 -
Sesli Betimleme ile açık havada engelsiz sinema keyfi

TV+ Açık Havada Başka Sinema Günleri’ne katılan görme engelliler, Hayal Ortağım uygulamasının Sesli Betimleme teknolojisini, "Çifte Hayatlar"ı izleyerek deneyimledi - Turkcell'in Young Guru Academy iş birliği ve Sesli Betimleme Derneği'nin destekleriyle hayata geçirdiği Hayal Ortağım uygulaması içerisinde yer alan "Cepten Sesli Betimleme", filmlerin kilit noktası olan çevre, mekan, kişi ya da objeye dair özelliklerin ve diyalogsuz sahnelerin sesle tasvir edilmesini sağlıyor

İSTANBUL (AA) - Engellilerin sosyal hayata bağımsız katılımlarını sağlamaktaki başarısıyla dünya birinciliği alan Hayal Ortağım Sesli Betimleme, TV+’ın geleneksel "Açık Havada Başka Sinema" etkinliğiyle uygulanmaya başlandı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, filmlere Turkcell’in davetlisi olarak katılan görme engelli sinemaseverler, "Doubles Vies (Çifte Hayatlar)" filmini izleyerek açık havada keyifli bir akşam geçirdi.

Teknolojinin insan hayatına kattığı değeri böyle özel bir sinema etkinliğinde deneyimleyen konuklar, sanatın engelli bireylere ulaşmasına, sosyal ve kültürel faaliyetlere eşit ve bağımsız katılmalarına imkan veren Hayal Ortağım gibi dijital uygulamalar için Turkcell’e ve Türk mühendislerine teşekkür etti.

Sesli Betimleme, TV+ Açık Havada Başka Sinema Günleri’nin tamamında kullanılacak. 17 Temmuz’daki gösterimde Cafer Panahi’nin "3 Hayat / 3 Faces" filmi izlenebilecek.

- 190’dan fazla vizyon filmine "engelsiz" gösterim


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Turkcell’in Young Guru Academy (YGA) iş birliği ve Sesli Betimleme Derneği’nin destekleriyle hayata geçirdiği Hayal Ortağım uygulaması içerisinde yer alan "Cepten Sesli Betimleme", filmlerin kilit noktası olan çevre, mekan, kişi ya da objeye dair özelliklerin ve diyalogsuz sahnelerin sesle tasvir edilmesini sağlıyor.

Bugüne kadar 190’dan fazla vizyon filminin sesli betimlemesini görme engellilere ulaştıran bu hizmet sayesinde görme engelli sinemaseverler, hiçbir görsel detayı kaçırmadan sinemada sevdikleriyle kesintisiz film keyfi yaşıyor.

Sesli betimleme hizmetinden yararlanmak için görme engellilerin, filmin oynadığı sinema salonuna gidip filmin herhangi bir anında uygulama üzerinden Sesli Betimleme’yi başlatmaları ve kulaklıklarını takmaları yeterli oluyor. Uygulama, tüm kullanıcılara ücretsiz hizmet veriyor.

- "Teknolojilerin sağladığı kolaylıklar çok ileri boyutlara taşınacak"

Etkinliği yerinde izleyen ve Sesli Betimleme uygulamasını görme engellilerle birlikte deneyimleyen Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Engelli bireyler için asıl engel, onların da her fırsatta dile getirdiği gibi sosyal bariyerler ve erişim eksikliği... Turkcell olarak onlar için sürekli yeni teknolojiler geliştiriyoruz. Bu gelişim süreçlerindeki önceliğimiz fırsat eşitliği, sürdürülebilirlik ve erişimi sağlamak. Bugün burada şahit olduğumuz gibi Turkcell teknolojilerinin engelli bireylerin sosyal hayata kolay erişimini sağladığını görmek bizi çok mutlu ediyor ve yeni teknolojiler geliştirme konusunda bize daha çok çalışma azmi ve motivasyon veriyor. Özellikle 5G’nin hayatımıza girmesiyle bu teknolojilerin sağladığı kolaylıklar çok ileri boyutlara taşınacak."


- Yazlık sinema nostaljisi TV+’la açık havada yaşanıyor

Verilen bilgiye göre, Türkiye’nin en çok izlenen dijital televizyon platformu TV+’ın sponsorluğunda Yapı Kredi Bomontiada’da düzenlenen Açık Havada Başka Sinema Günleri, 12 Haziran’da başladı.

18 Eylül’e kadar çarşamba geceleri yapılacak gösterimlerde ödüllü ve büyük ilgi uyandıran 14 film ücretsiz olarak sinemaseverlere sunuluyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen festivalde etkinlikler ayrıca sosyal medya üzerinden #havalıfilmler etiketiyle yapılacak paylaşımlarla da takip edilebiliyor.

TV+ ile Açık Havada Başka Sinema’nın, sesli betimlemeyle de sunulacak sonraki gösterimleri şöyle:

17 Temmuz: 3 Faces (Üç Hayat)

24 Temmuz: Arctic

31 Temmuz: Sunset (Gün Batımı)

7 Ağustos: The White Crow (Beyaz Karga)

21 Ağustos: Colette

28 Ağustos: Yuli

4 Eylül: A Faithful Man (Sadık Bir Adam)

11 Eylül: Adopt a Daddy (Acele Baba Aranıyor)

18 Eylül: Little White Lies 2

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23