• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ses kısıklığına ve ağız kokusuna çare kebabe otu! Esrarengiz: Azerbaycan mutfağında...Sonra neler değişir?

Yeniakit Publisher
2024-02-10 22:03:00 - 2024-02-10 22:57:09
Ses kısıklığına ve ağız kokusuna çare kebabe otu! Esrarengiz: Azerbaycan mutfağında...Sonra neler değişir?

Ses kısıklığına iyi geldiği bilinen baharat kebabe otunun bu faydalarına çok şaşıracaksınız. Azerbaycan'ın geleneksel yemeklerinde kullanılıyor.

Kebabe bitkisinin meyvelerini kurutup toz haline getirdikten sonra dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Çiğnenirse ses kısıklıklarını giderir. Çayını da tüketebilirsiniz. Ezildikten sonra bal ile karıştırılıp tüketilir.

Kebabe Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

5 gram kebabe otu
1 bardak su
Hazırlanışı;

5 gram kebabe bitkisini, 1 su bardağı su içerisinde 4 dakika boyunca kaynatın ve ardından 1 dakika demlenmesi bekleyin ve ardından için. Kebabe çayı gün boyu en fazla 2 fincan tüketilebilir.

Kebabe Otunun Ayurvedik Sağlık Faydaları
Astım :
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Birkaç adet kebabe bitkisi alın ve iyice parçalayın. Bir sigara kağıdına sararak günde bir kez sigara şeklinde için.

Bronşit :

Kebabe bitkisini yakarak dumanını günde bir kez içinize çekin.

Saman Nezlesi :
Kebabe bitkisinin parçalarını yakarak dumanını içinize çekin.

Öksürük :

Birkaç kebabe bitkisini kavurun ve havanda toz haline getirin. Günde üç kez bala karıştırarak veya ılık su ile birlikte tüketin.
Boğaz Ağrısı :

Birkaç kebabe bitkisini kavurun ve havanda toz haline getirin. Günde iki kez balla bir kaşık olarak tüketin.

Ses kısıklığı :

Birkaç kebabe bitkisini kavurun ve havanda toz haline getirin. Bir bardak sıcak sütte bir tutam karıştırın ve her gece için.

Hazımsızlık :

Yarım çay kaşığı kebabe bitkisini bir bardak ılık suda 5 dakika bekletin. Günde iki kez için.
Ağız kokusu :

Bir bardak hafif ılık su alın. 5 damla kebabe yağı ekleyin. Günde iki veya üç kez bununla ağzınızı çalkalayın.

Bronşit :

Eşit miktarda kebabe otu ve tarçın alın . Onları toz haline getirin. Bir bardak suya bir tutam toz koyun ve 5 dakika bekletin. Her gün için.

Öksürük :

Her birinden birer tutam, olma üzere kebabe otu ve tarçın tozu alın. Bir bardak suda 2-3 dakika bekletin. Günde bir kez tüketin.

Kebabe Otunun Yan Etkileri Nelerdir?

Fazlası kullanıldığı takdirde yan etkilerinin oluşabileceğini unutmamalısınız. Eğer fazla dozda kullanırsanız karaciğerinizi ve diğer organlarınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Olumsuz yan etkilerden kaçınmak için günde maksimum 10 gram dozu aşmaktan kaçının. Yan etkiler baş ağrısı, anksiyete, kusma, idrar yolu tahrişi, böbrek ve mesane ağrısı, ishal ve deri döküntülerini içerebilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23