• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şer güçler imha, biz ihya ediyoruz

Yeniakit Publisher
2018-03-20 11:01:00 - 2018-03-20 11:22:50
Şer güçler imha, biz ihya ediyoruz

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 58. gününde Afrin merkezinde kontrolü sağlayan TSK ve ÖSO güçleri, ihya ile işgal arasındaki farkı tüm dünyaya göstermiş oldu. Mehmetçik, Afrin’de sivillerin ve kentin zarar görmemesi için büyük bir titizlik gösterirken, ABD, Rusya, İran, Esed rejimi ve Hizbullah güçlerinin Suriye’nin çeşitli kentlerine dönük operasyonlarında ise kadim şehirlerden geriye sadece yıkım ve talan kaldı.

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında sürdürülen operasyonlarda Afrin merkezinde kontrolü sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, ihya ile işgal arasındaki farkı tüm dünyaya göstermiş oldu. Sivil kayıp yaşanmaması için büyük bir titizlikle sürdürülen harekât 58. gününde ele geçirilen Afrin kent merkezindeki yapıların tamamına yakını varlığını koruyor. Afrin’deki tarihi ve kültürel dokuya da hiçbir hasar verilmedi. ABD, Rusya, İran, Esed rejimi ve Hizbullah güçlerinin Suriye’nin çeşitli kentlerine dönük operasyonlarında ise kadim şehirlerden geriye sadece yıkım ve talan kaldı.

Başarıyla tamamlanan Fırat Kalkanı Harekâtı’nın ardından Afrin’in PYD/PKK işgalinden kurtarılması ve terörden arındırılması için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı, dünyaya savaş hukukuna riayetin nasıl olacağını tüm açıklığıyla gösterdi. Türkiye’den dualarla uğurlanan Mehmetçik, ihya ettiği Afrin topraklarında sevinç gösterileri ve hasret gözyaşlarıyla karşılandı.

KİMSENİN BURNU KANAMADI

Sivil kayıpların yaşanmaması için kılı kırk yaran Mehmetçik ve ÖSO, yaralı olarak ele geçirilen PYD/PKK’lı teröristlerin tedavisini de gerçekleştirdi. Kur’an-ı Kerim’lerin içerisine dahi bomba yerleştiren cani örgüte karşı sivilleri koruyan askerlerimiz, havadan ve karadan yürütülen harekâtta tek bir sivilin burnunun kanamaması için büyük gayret gösterdi. Harekâtın 58’inci gününde kontrolün sağlandığı Afrin kent merkezinin görünümü, Türkiye’nin titiz operasyonunun açık bir göstergesi oldu. Kentin etrafındaki zeytinliklerin dahi hasar görmediği kentteki yapılar büyük ölçüde varlığını koruyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KADİM ŞEHİRLER YERLE BİR

Türkiye ihyanın ne demek olduğunu Afrin’de tüm dünyaya gösterirken, Suriye’nin diğer bölgelerinde durum oldukça farklı. Suriye rejimini oluşturan Esed zaliminin yanı sıra bölgede etkin olan ABD, Rusya, İran ve Hizbullah güçlerinin Suriye’nin çeşitli kentlerine dönük operasyonlarında kadim şehirlerden geriye sadece yıkım ve talan kaldı. ABD’nin Suriye PKK’sı ile birlikte gerçekleştirdiği Rakka operasyonunda 2 bin 371 sivil öldü, 450 bin sivil yerinden edildi. Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin işgal ettiği yerlerde Arap ve Türkmenler göçe zorlandı, evleri yakılıp yıkıldı. Şehir ise hayalet kent durumuna getirildi. Esed güçlerinin Rusya, İran ve Hizbullah desteğiyle ele geçirdiği Halep’in yüzde 70’i yerle bir edildi. Doğalgaz yataklarının bulunduğu Deyr-ez Zor ise hem Esed rejimi hem de ABD tarafından tarumar edildi. Doğu Guta’nın ele geçirilmesi için Esed rejiminin Rusya desteğiyle ağır bombardıman düzenlediği kent de ihyanın değil, “imha”nın izlerini taşıyor.

MERT: MEDENİYETİMİZİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ

Konuya ilişkin Akit’e konuşan Strateji ve Yönetim Uzmanı emekli Kurmay Yarbay Halil Mert, “Karşımızdakiler işgal, imha ve katliam, bizler ise ihya, huzur ve barış götürüyoruz. Onlar kendi medeniyetlerinin gereğini yapıyor, biz de kendi medeniyetimizin gereğini yapıyoruz” dedi. Mehmetçiğin operasyonu titizlikle yürüttüğünü belirten Mert, şöyle devam etti: “Bu bölge bizim medeniyet coğrafyamız. Yüz sene önce bizden kopartılan topraklar buralar. Türk ordusu ve Türkiye devleti bunun bilincinde ve buna göre hareket ediyor. İşgalciler ise bu ortak mirası tahrip amacı taşıyor. Yaptığımız her iyi şey ümmetin göğsünü kabartıyor, mazlum insanların da bize karşı teveccühünü artırıyor.”

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23