• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selçuklu yemekleri yarışması

Yeniakit Publisher
2017-09-30 11:37:00 -
Selçuklu yemekleri yarışması

Meram Belediyesi ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği iş birliğiyle düzenlenen Ateşbâz-ı Velî Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri, farklı etkinliklerle sürüyor.

Etkinlikler kapsamında özel olarak tasarlanan Tarihi Tantavi Ambarı’nda yapılan Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması, yurt içi yurt dışından seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesiyle yapıldı.

Meram Belediyesi tarafından etkinlikler kapsamında özel olarak düzenlenen Tarihi Tantavi Ambarı’ndaki Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması’na AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda yemek şefi ve davetli katıldı.

Moderatörlüğünü Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin’in yaptığı yarışmada, Gazeteci ve İletişim Danışmanı Tamer Altınay, Gazeteci Yazar Reha Tartıcı, Yunanistan’dan gelen Maria Ekmekçioğlu, Mutfak Dostları Derneği Başkanı ve Yazar Zeynep Kakınç, TV Program Yapımcısı Selim Kutucular ve etin profesörü olarak bilinen Günaydın Et Restoran Kurucu Ortağı Cüneyt Asan’ın jüri üyeliklerini yaptı. Yarışmada hijyen, pratik yetenekler, kompozisyon, lezzet, orijinallik ve sunum açısından Selçuklu yemekleri değerlendirildi.

JÜRİ’DEN BAŞKAN TORU’YA TEŞEKKÜR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Jüri üyeleri, muhteşem ve tarihi bir atmosferi Ateşbâz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Etkinliklerine kazandırdığı için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür etti.

Birinciliği 541 puanla Dedeman Otel’in kazandığı yarışmada, 494 puanla Rixos Otel ikinci ve 485 puanla da Ramada Otel üçüncü oldu.

“AMACIMIZ YARIŞMA DEĞİL MUTFAĞIMIZA DİKKAT ÇEKMEKTİR”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Başta Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin ve yönetim kurulu olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada asıl amacımız yarışma değil; Selçuklu mutfağına ve Konya mutfağına dikkat çekmektir. Bu konuda ulusal ve uluslararası düzeyde emek veren tüm işletmeleri teşvik etmektir. Bu yarışmaya katılan işletmelerimizin hepsi ödülü hak ediyor. Ateşbâz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Günleri etkinliklerimiz tüm hızıyla devam edecek” dedi.  

“TÜRK MUTFAĞININ ÜZERİNE MUTFAK YOK”

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir de, Türk mutfağının dünyada önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, “Ne Fransız mutfağı, ne Çin mutfağı ne şurası ne de burası Türk mutfağının üzerine değildir. Bunu jest olsun diye söylemiyorum, bir tarih profesörü olarak bir takım değerlendirmeler sonucu bunu söylüyorum. Bu etkinlikleri düzenleyen Meram Belediyemizi tebrik ederken, tüm yarışmacılarımıza da başarılar diliyorum” dedi.


Ödül töreninde de bir konuşma yapan Başkan Toru, “9 bin yıl boyunca yerleşik hayata ev sahipliği yapan bu toprakların kıymetini çok iyi biliyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bedelini yıllarca çok ağır olarak ödedik, bilançosu çok ağır oldu. Tarihin en pahalı topraklarında en ağır bedelleri ödeyerek zengin bir kültürel birikimle oturuyoruz şu anda.  Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalı ve her türlü kültürel sosyal etkinlikle daha da pekiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ateşbâz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri etkinlikleri kapsamında yine Tantavi Ambarı’nda ‘Yerel Mutfak Avadanlıkları Sergisi’nin de açılışı yapıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23