• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit Ömer Halisdemir Parkı açıldı

Yeniakit Publisher
2018-03-01 22:51:57 -
Şehit Ömer Halisdemir Parkı açıldı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Ömer Halisdemir Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene katılan şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir, “Ömer Halisdemir astsubay olduktan sonra ben bir söz söylemiştim, ’Oğlum vatanına ihanet edeceksen bu işe gitme’ dedim. O da bana şöyle dedi, ’Baba emanetine ihanetlik yapmayacağım.’ Şükürler olsun emanetini bana iade etti” dedi.

Kumluca’nın Mavikent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Ömer Halisdemir Parkı törenle açıldı. Açılış törenine Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, kız kardeşi Elif Serin, eniştesi Süleyman Suat Serin, sivil toplum örgütleri temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yenice Camii imam hatibi İbrahim Güler’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Meryem Sağun ve Hamide Sena Güzel şiir okudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Yalı Camii imam hatibi İskender Akgümüş ve Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Enes Mert de şiirler okudu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya yaptığı konuşmada, “Milletleri millet yapan, milletleri yükselten bir değer vardır. Tarihe baktığınız zaman kahramanlar vardır. Ulubatlı Hasan vardır. Aslında her şeyi kahramanlar yapmaz. Başka askerler vardır. Ama Ulubatlı Hasan sancağı surlara diker. Biraz sonra şehit olacaktır ama sancak surlara dikilir. Atatürk hep Çanakkale örneğini vermiştir. Çanakkale’de 3-5 dakika sonra şehit olacağını bile bile askerler dilinde Kur’an ve şehadet kelimesiyle korkmadan mücadele edersiniz. 250 bin şehit verirsiniz, Anadolumuzun yurt olmasını sağlayan sonuç alırsınız. Birde 15 Temmuz var. 15 Temmuz bize bir şey öğretti. İç güçler, dış güçler, 15 Temmuz bize bunları öğretti. Biz millet olarak bunları hep yaşamışızdır. Ama bu millete tarih boyunca bu hainlikleri bastırma basireti vermiştir. Bu millet öyle asil bir millettir. 15 Temmuz’da bir şey ortaya çıktı. Dış güçlerin uzantısı hainler, sistemi değiştirmek değil, ülkeyi Suriye’ye dönüştürmek istediler. Ülkenin batması için ne gerekiyorsa o boyutun içindeydiler. Öyle bir kalkışma yaptılar. Ama Anadolu’nun Ömer Halisdemir gibi asil evlatlarını hesap edemediler. Geçmişte yönetimi ele geçirme amaçlı ihtilaller oldu. Yönetimi ele geçirmek değil, ülkeyi parçalayıp bölüp, dış güçler tarafından işgal ettirilecek boyutta büyük ihanet ettiler. Bu topraklar dualıdır. Bu topraklarda doğurdukları evlatlarının kulaklarına ezan okutarak isimlerini verdiriyor. Cenab-ı Allah’ın himayesinde asil evlatlar yetiştiriyor. 15 Temmuz’da dış güçler tarafından 40-50 yıllık oyun bozuldu. 15 Temmuz ilk defa bize açık bir şekilde dış güçler tarafından oynanan oyunların nasıl oynandığını gösterdi ama sonuç hayırlı olacak. Bugün buraya güler yüzle, huzur içinde burada birlik ve beraberlik içinde oturabiliyorsak bunu 15 Temmuz’da hainlerin karşısında dimdik duran, hayatlarını feda edebilen şehitlerimize borçluyuz” dedi.

Açılan parkın Kumluca’nın en güzel parkı olduğunu, Venedik gibi bir yer olacağını ifade eden Başkan Çetinkaya, “Bu parkın içinde bir şehitlik yaptık. Bu şehitlikte 250 şehidimizin ismi var. 15 Temmuz’u unutturmayacağız. 15 Temmuz Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. 15 Temmuz’da yüce Allah bu milleti, al bayrağımızı korudu. Çünkü bu ülkede asil duruşlu insanlar var” diye konuştu.

Park ile ilgili bilgiler de veren Çetinkaya, “Park alanında meydan, yeni nesil çocuk oyun alanı, açık alan spor aletleri, kafeterya, çay bahçesi, 2 adet çeşme, bay bayan mescit, otopark, oturma alanları, bay bayan WC ve lavabo bulunmaktadır. Parkta kullanılan aydınlatma elemanları da şehadeti geleceğimize ışık tutan şehit Ömer Halisdemir’in yaptığı büyük mücadeleyi simgelemek amacıyla özel tasarlandı. Üzerindeki 30 adet ay yıldız, kahramanlarımızın şehadetine sebep olan 30 adet kurşunu, çizgisel ışık sistemi de al bayrağımızın yıldızını simgelemektedir. Aydınlatma direğinin yapısal formu da 30 kurşunla yok edilmek istenen bir millet, 30 kurşuna tek başına direnen bir yiğit temasını işlemektedir. Parkımızın girişinde 15 Temmuz şehitleri anısına hilal ve yıldız figürlü bir anıt bulunmaktadır. Ayrıca park alanımızda mescit, iki ayrı çeşme ve kafeteryamız var. Yapraklı Deresi kenarında yürüme kordonu oluşturduk" dedi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ise, “Ömer Halisdemir’i yaşatan annelerim sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Ömer Halisdemir astsubay olduktan sonra ben bir söz söylemiştim, ’Oğlum vatanına ihanet edeceksen bu işe gitme’ dedim. O da bana şöyle dedi, ’Baba emanetine ihanetlik yapmayacağım.’ Şükürler olsun emanetini bana iade etti. Şehit olmadan önceki Ramazan Bayramı’nda bana geldi dedi ki, ’Baba sana büyük bir şehadetlik vereceğim. Emanetini teslim al’ dedi. Ona hakkımı helal ediyorum. Bir şey oldu. Annesini götürdü. Onun da cennet mekânı olsun” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaymakam Hakkı Uzun da, “Ahlaksız, imansız zalimler 15 Temmuz akşamı saldırıya geçmişler, gözü dönmüş bu şebeke kirli emellerine ulaşmak için eşi benzeri görülmemiş şekilde TBMM’yi bombalamışlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ele geçirmek için halkın üstüne ateş açmışlar. Türk milletinin teröre karşı en önemli kurumlarından biri olan Emniyet Özel Hareket Daire Başkanlığını füze vurarak onlarca polisimizi şehit etmişlerdir. Boğaz Köprüsü’nde ve başka yerlerde sivil halkın üzerine gözünü kırpmadan ateş açarak masum ve günahsız insanlarımızı bizim kendi silahlarımızla katletmişlerdir. Darbeye karşı direnişin simgesi haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakal’ın emri ile sonunda şehadet olduğunu bile bile emre itaat etmiş, Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük bir rol oynamıştır” dedi.

Konuşmaların ardından Kumluca Kaymakamı Uzun ve Belediye Başkanı Çetinkaya, Hasan Hüseyin Halisdemir’e üzerinde kendi ve oğlu Ömer Halisdemir’in resmi işlenmiş halı dokuma tablo hediye etti. Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman’ın açılış duasından sonra kurdele kesilerek park hizmete açıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23