• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Skandal sözler! "Şehit mi? Ne şehidi Enayi bunlar"

Yeniakit Publisher
2018-03-22 11:49:00 -
Skandal sözler! "Şehit mi? Ne şehidi Enayi bunlar"

15 Temmuz darbesi için “Koca bir oyun ve buna inanan bir yığın koyun” diyen Beylikdüzü İhlas İlkokulu öğretmeni Nihat Çetin ile aziz şehitlerimize, “Şehit mi ne şehidi? Bunlar üç kuruş için oraya gidiyorlar. Enayi bunlar” diyen Kadir Has Anadolu Lisesi öğretmeni Mithat Özciğer, hâlâ öğretmenlik yapıyor.

MUHAMMED UZUN/İSTANBUL

ÖMER FARUK ŞAHİN/ANKARA

Fetullahçı teröristler tarafından gerçekleştirilen darbenin bertaraf edildiği 15 Temmuz direnişi ve milletin değerlerine ahlaksız ifadelerle saldıran öğretmen Nihat Çetin ile “Şehit mi ne şehidi? Bunlar üç kuruş için oraya gidiyorlar. Enayi bunlar” diyen Kadir Has Anadolu Lisesi öğretmeni Mithat Özciğer’in hâlâ görevi başında olduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Beylikdüzü İhlas İlkokulu’nda öğretmen olarak çalışan Nihat Çetin hakkında bir yıl önce Beylikdüzü Kaymakamlığı tarafından yasal işlem başlatılmıştı.

ALANEN HAKARET ETTİ

Gazetemizin geçtiğimiz sene gündeme getirdiği Beylikdüzü İhlas İlkokulu öğretmeni Nihat Çetin’in çirkin sosyal medya paylaşımları, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. FETÖ’nün darbe girişiminin başarılı olmaması için hayatını feda eden, hayatı pahasına çarpışan kahramanlara “koyun” benzetmesinde bulunan Çetin’in milletin dik duruşuyla bozguna uğratılan direnişe de inanmadığı belirlenmişti. 15 Temmuz darbesinden bir gün sonra yani 16 Temmuz tarihli paylaşımında “Koca bir oyun ve buna inanan bir yığın koyun” ifadelerini kullanan Çetin hakkında 1 yıl 2 ay 11 gün önce inceleme başlatan Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın soruşturmayı halen neticeye kavuşturmaması tepki çekti. Soruşturmanın akıbetini öğrenmek için ulaşmak istediğimiz Beylikdüzü Kaymakamlığı ise sorularımızı cevapsız bıraktı. Soruşturma dosyasının sonucu hakkında bilgi veremeyeceklerini belirten kaymakamlık yetkilileri, sessiz kalmakla yetindi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BU İLK DEĞİL

Ülkemizin içinden geçtiği kritik süreçte okullarda yaşanan skandallar bununla sınırlı değil. Son olarak İstanbul Kadir Has Anadolu Lisesi’nde yaşanan olay ise “bu kadarına da pes” dedirtti. Okulda görevli Beden Eğitimi Öğretmeni Mithat Özciğer’in ders esnasında milli ve manevi değerlere alenen hakaret ettiği belirtildi.

Vatanımızın bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimize “Şehit mi ne şehidi? Bunlar üç kuruş için oraya gidiyorlar alınlarının çatından vurulup geliyorlar. Enayi bunlar” ifadelerini kullanan öğretmen Mithat Özciğer, başörtülü bazı öğrencilere ise psikolojik baskı uygulayarak “Bunlar gibi olmayın. Artık hangi çağda yaşıyoruz. Örümcek kafalılıktan kurtulun. O üstünüzdekiyle vücudunuz da esnemiyor beyniniz de” şeklinde hakaretler yağdırdığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak Akit’in ulaştığı birçok öğrenci ise yaşanan bu olayları doğruladı. Bazı öğrenciler ve velilerin şikayetleri üzerine öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığı ama Özciğer’in görevine devam ettiği öğrenildi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23