• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı

Yeniakit Publisher
2019-04-21 14:09:00 - 2019-04-21 16:42:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde yaşanan arbedede vatandaşların saldırısına uğradı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı.

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı. Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki vatandaşların saldırısına uğradı. Önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.

Evden çıkarıldı

Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Polis, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

Polis kontrolünde bir süre evde tutulan Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı.

Bakan Akar yanına gitti

CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirilirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Kılıçdaroğlu'nun tutulduğu eve gitti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Hepimiz bir yere savrulduk"

CHP'li Levent Gök, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğukkanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

Yasal işlem başlatıldı

Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu'na saldırı olayıyla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Valilik açıklamasında, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

Olağanüstü toplantı çağrısı

CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP'li yönetici ve vekiller Ankara'ya çağrıldı.

Mustafa Karahasanoğlu, protesto olayını farklı yorumladı

Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Akit İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, “Yılların deneyimli siyasetçisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazelerindeki hassasiyeti dikkate alarak taziyelerini yayınladığı mesajla ya da uygun bir zamanda şehidin evine giderek iletmeliydi.” dedi.

Karahasanoğlu, “CHP’nin PKK’ya terör örgütü demeyen HDP ile seçimlerdeki dirsek temasının tepki çekeceğini bilerek hareket etmeliydi.” ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kitle psikolojisiyle mantık değil hissiyat egemen olur. Kılıçdaroğlu’nun protesto hadisesi elbette yargıya intikal ettirilmeli ama bu olayda ikinci bir Sivas davası çıkarılmamalıdır. Vatan için canını feda eden şehitlik kurumuna, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Şehit sözünden nefret ediyorum” deyişi karşısında Kılıçdaroğlu’nun il başkanını ikaz etmesi cenazeye gitmesinden daha anlamlı olurdu.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23