• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seçimden sonra kimin ajandasında ne var?

Yeniakit Publisher
2015-06-05 10:07:00 -
Seçimden sonra kimin ajandasında ne var?

Yılbaşından bugüne dolu dizgin çalışan birçok inşaat şirketinin patronu, 7 Haziran sonrası planlarına bir bir hayat verecek.

Büyük bir kısmı kente değer katacak projelerle tüketicilere seslenecek marka değeri yüksek 11 şirketin yol haritasını sizler için çıkardık.

Avrupa Konutları – Artaş İnşaat

Yerli ve yabancı yatırımcının büyük ilgi gösterdiği Vadistanbul projesinde ticari üniteler ve AVM’nin yer aldığı ikinci etabın ardından üçüncü ve son konut etabı olan Bahçe’de satış süreci başlatılacak. Kale Grubu ile Ataköy’deki arazi üzerinde konut ofis ve ticari ünitelerin yer aldığı projeye başlanacak. Kayaşehir’de Emlak Konut GYO ihalesinde alınan arsa üzerinde ilk fizibilite çalışmalarına başlanacak.

 

Dumankaya İnşaat
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Diğer şirketlerin aksine seçim arifesinde iki lansman birden yapan Dumankaya, oldukça bereketli bir süreç geçirdi ve ilk beş aylık ciro hedefini tutturdu. Müşteri odaklı kampanyaları kadar şirket içi dinamikleri harekete geçirip dış bağlantılarla stratejik işbirliklerine imza atan şirket, iç talebi karşılamanın yanı sıra Ortadoğulu yatırımcıyı çekecek projeler üzerinde çalışıyor. Sonbaharda satışa sunulacak Gebze ve Fikirtepe projelerinden umutlu olan Dumankaya ailesi, Avrupa yakasında da yeni bir sürprize hazırlanıyor.

 


Çukurova Kent Yapı

Yeni projesini İstanbul’un yükselen yıldızı Kartal’da inşa edecek. 7 bin metrekare arsa alanı üzerinde iki blok olarak yükselecek olan Balkon projesi de, Çukurova Kent grubunun önem verdiği merkezi lokasyonda olma özelliğini taşıyor. Kentsel dönüşüm projelerine de ağırlık verecek olan şirket, Bağdat Caddesi gibi bölgelerde renovasyon projelerinde yer alacak. Bu amaçla da Bağdat Caddesi’nde Çukurova Kent Yapı Proje Atölyesi’ni kurdu.

 


Vadişehir

Irmak Grup, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yap, Dalkılıç Yapı ve İntes Yapı ortaklığında Başakşehir’de hayata geçirilen Vadişehir projesinde 2.5 ayda yüzde 70’in üzerinde satış gerçekleşti. Şirketler, tüketiciden aldığı mesajla projenin yeni etap hazırlıklarına başlayacak. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, ‘’Vadişehir Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz’’ mesajı verdi.

 


AK Yapı

Makro İnşaat ile geliştirdiği Bahçetepe İstanbul projesinin Medikule etabında teslimler başlayacak. Ardından Giriş Kayaşehir dükkânlarının teslim süreci başlatılacak. Seyranşehir projesinde Anacadde dükkânlarının teslimi ise yılın ikinci yarısında olacak. Şirketin farklı ortaklarla yürüttüğü projelerde de satış süreci devam ediyor. Makro İnşaat ile Park Mavera 2’yi inşa edecek olan şirket, İkitelli OSB de cadde mağazaları ve ofislerden oluşan Metro 34, Basın Express yoluna cepheli Express 34 projesi ile Esenyurt’ta Tem 34 projesine hız kazandıracak.

 


Sinpaş GYO

Bomonti’de Queen Bomonti adlı rezidans projesi satışa sunulacak. Ankara’da Çankaya Oran ve Gaziosmanpaşa’daki arazileri üzerinde konut ağırlıklı projeler geliştirmeyi planlayan şirket, 2015 yılında yeni lanse edeceği projelerle toplam 2.600 konut üretmiş olacak ve sektörde 1,4 milyarlık artı bir değer oluşturacak.

 


EGEYAPI Group

İnanç Kabadayı’nın yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği Ege Yapı Group, İstanbul’da yürüttüğü projelere bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Batışehir, Pega Kartal, İzpark ve Sheraton Samsun Hotel projelerinde çalışmalara devam eden Egeyapı Group bir taraftan da satın aldığı ve ortaklık oluşturduğu araziler üzerinde farklı konseptte projeler üretecek. Şirketin en yeni adresi Kağıthane olacak. 60 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek proje için ön talep toplama süreci başlatıldı. Egeyapı Group ayrıca Yedikule, Beylerbeyi ve Ataşehir merkezli projelere de imza atmaya hazırlanıyor.

 


Hasanoğlu İnşaat

Yılın ilk aylarında hedeflerinin üzerinde başarılı bir dönem geçiren Hasanoğlu İnşaat, Ispartakule’de geliştirdiği Banu Evleri markalı projelerine devam edecek. Bu kapsamda inşaatına başlanan üçüncü etapta satış süreci devam ediyor. Hobi bahçeli projede 15 adet de ticari alan yer alacak.

 

Ortadoğu Grup

2015’in ilk çeyreğinde hedeflerini yüzde 120 tutturan Ortadoğu Grup, yeni dönemde de aynı heyecanla ilerlemeyi planlıyor. Sancaktepe’de Resim İstanbul projesinin inşaatını sürdüren şirket, Zekeriyaköy’de Merkez Zekeriyaköy projesinde de teslim sürecine giriyor. Grubun yakın zamanda lanse edeceği Eyüp, Kağıthane ve Çengelköy projelerinin hazırlık çalışmaları da devam ediyor.

 


EYG Grup

Kayaşehir’de, Emlak Konut GYO ile İntaya, EYG, İntes hasılat paylaşımı ortaklığıyla hayata geçirilen EVvel İstanbul projesini yürüten ekip yine Kayaşehir’de ‘Adım İstanbul’ isimli projeye hazırlanıyor. Fon kurmak için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan da izin alan grup 7 ay önce başlattığı 'evdekifirsat. com' un hizmetlerini de genişletecek.

 


DKY İnşaat

DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ve ekibi, iki yıldır sürdürdüğü fizibilite çalışmalarının ardından sahaya güçlü bir şekilde dönüş yaptı. Metropolist grubu ile ilk projesi olan Lokum Evler'in satış ve inşaat sürecini devam ettiren DKY İnşaat, Kartal DKY ile bölgeye büyük hareketlilik getirdi. DKY İnşaat, önümüzdeki dönemde İstanbul genelinde tam 9 noktada proje üretecek. Şirketin ön talep süreci başlattığı Sultanbeyli Rezidans’ın yanı sıra Kağıthane’de iki proje için hazırlıkları devam ediyor. Şirket, Kadıköy’de de kentsel dönüşüme dönük çalışmalara hız verecek.

 


Mehmet Canıtatlı - emlakrehberi / 5 Haziran 2015

 


UYARI: Bu haber kaynak gösterilmeden ve izinsiz kullanılamaz. Sitemizde yer alan haberlerimizin izinsiz yayınlanması halinde yasal haklarımızı kullanacağız

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23