• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seçimden sonra 60 yeni konut projesi tanıtılacak

Yeniakit Publisher
2015-05-08 08:51:00 -
Seçimden sonra 60 yeni konut projesi tanıtılacak

2015 yılına hızlı giren inşaat firmaları kampanyalarının yanı sıra yeni projelerinin tanıtım süreçlerini de yönetiyor. Yılın ilk 4 ayında 40'a yakın lansmanla rekora koşan sektör seçimden sonra yaz mevsimine rağmen lansman trafiğine hız verecek.

Peki hangi firma nerede, hangi projeleri üretecek? 2015'in ikinci yarısı için patronların ajandasında neler var? Mehmet Canıtatlı bu sorulara cevap aradı.

İstanbul odaklı çalışan müteahhitler lokasyon olarak bu yılın ikinci yarısında da yine Anadolu yakasında Sancaktepe, Kartal ve Kurtköy bölgelerinin cazip olacağını dile getiriyor. Avrupa Yakası’nda ise Basın Ekspres, Yeni şehir (Başakşehir)Halkalı ve Kâğıthane bölgeleri yatırım için öne çıkıyor. İzmir, Bursa ve Ankara’da iş yapan şirketlerin iş listesinde bayağı kabarık.

Bu arada kısmen de olsa düşmesi beklenen konut kredisi faizleri, kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarına getirilen düzenlemelerin etkisiyle üretilen ve satışıta olan stokların da eritilmesi hedefleniyor. Yüzde 1 KDV'li satış avantajının öne çıkarılacağı stok satışlarıyla, ön talep ve lasman satışlarını alt alta topladığımızda 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle gayrimenkul sektörünün 2014’ten daha yüksek bir satış grafiğine ulaşacağını düşünüyoruz.

Hangi Firma Ne Yapacak?

Fuzul İnşaat: Başakşehir merkezli projeleriyle öne çıkan Fuzul İnşaat, ön talep sürecini başlattığı yaklaşık 500 dairelik butik projesini aynı bölgede inşa edecek.

DAP Yapı: Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz'ın üzerine titrediği Dragos'taki çok katlı ADAM Kule projesinin lansman sonrası tanıtımlarına hız verilecek. Maltepe'de kat karşılığı olmak üzere iki yeni projeye başlayacak olab DAP Yapı, Taksim'de dört fabrika arazisini birleştirip 20 bin m2 alanda 250 milyon dolarlık bir yatırımla rezidans projesi inşaatına başlamıştı. Şirketin turizm sektöründe, rezidans, apart oteller, 5 yıldızlı oteller yapma planı da bulunuyor. Sancaktepe'de 13 milyon, Maltepe'de 20 milyon liralık bütçesiyle Fitness City konseptine yatırım yapma süreci de devam ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AC Yapı: Kartal bölgesine odaklanan ve orta vadede 4 yeni projeye imza atacak olan AC Yapı ilk adımda sonbaharda Ataşehir'de konut projesine imza atacak.

Sinpaş Yapı: Ankara Altınoran’da adeta yeni bir şehir inşa eden Sinpaş Grubu, Mart ayında Ankara Marina ile renklendirdiği proftöyüne yeni bir proje daha ekleyecek.

Nata Holding:  Yurtdışı yatırımları ile öne çıkan Nata Holding Gazi Mahallesi'nde 450 milyon liralık karma proje yapacak.

Tanyer İnşaat: İzmir Narlıdere’deki projeleri ile öne çıkan şirket, Seferihisar ve İnciraltı'nda yeni butik yatırımlara imza atacak.

Dumankaya İnşaat:  Gebze'nin Çayırova mevkiinde planladığı 4.500 konutluk dev projeye sonbaharda start verecek. 142 dönüm arazi üzerinde 1 milyar liralık bir yatırımla Çayırova Yapı Kredi teknoloji üssünün karşısında yükselecek proje için ön talep süreci başlatıldı.  Dumankaya’nın 2015 ajandasındaki diğer proje ise Fikirtepe’deki iki etaplı butik projesi olacak. Şirketin mart ve nisan aylarında ard arda satışa sunduğu 300'er adet bağımsız ünitenin yer aldığı Sancaktepe Adres ve Flex Ofis Bahçeşehir projelerinde satışlar tamamlanmak üzere.

Sefa İnşaat ve Koyuncu İnşaat: Fikirtepe'de 95 bin metrekarelik alan üzerinde Evin Park adıyla konut ve ticari alanların yer alacağı kentsel dönüşüm projesine imza atacaklar.

Yeşilyurt İnşaat: Kurtköy’de Still İstanbul Diamond projesini inşa eden Yeşilyurt İnşaat, aynı bölgede yeni bir projeye daha başlayacak.

Yılmaz Mekanik İnşaat:  25 milyon liralık yatırım bütçesiyle hayat bulacak olan Galanima Altın Park Konutları 112 konuttan oluşacak.

Dekar Yapı: Bahçeşehir bölgesinde bahçe konseptinin öne çıkarıldığı projeler üreten şirket, 2015 yılında aynı konsepti Beylikdüzü'ne taşıyacak.

Küçükbay Grup: Şirket, İzmir Bayraklı’da 90 bin metrekarelik alan üzerinde yüzde 30'u konut, yüzde 70'i ofisten oluşacak 52 katlı By Tower projesine başlayacak.

Biskon Yapı: Kiler GYO iştiraki olan Biskon Yapı'nın yeni projesi Referans Güneşli ile Referans Kartal projelerine bu yıl içinde başlanıyor. Referans Güneşli'de lansman öncesi ön talep süreci başladı. Kartal projesinin de Eylül 2015'te start alması planlanıyor.

Çukurova Gayrimenkul: Kartal bölgesine odaklanan şirket, 2015 yılında da aynı bölgede 7 bin metrekarelik arsa üzerinde iki bloklu butik bir projeye imza atacak. Balkon projesinde ön talep süreci başlatıldı.

Sinan Gayrimenkul:  Şirket, Bahçeşehir bölgesinde ''Ailenizi Göklere Çıkartın'' sloganıyla Sky Bahçeşehir projesini inşa edecek. Projeyle ilgili ön talep süreci devam ediyor.  

Rönesans Konut: 2014 yılında İstanbul Kartal'da ilk konut projesi olan Sayfiye'yi satışa sunan şirket, İstanbul Maltepe, İzmir Konak ve İzmir Turan'da karma kullanımlı projelerin lansmanları için 2015 yılını seçti. Şirketin Küçükyalı'da e-5 Karayolu üzerinde de devasa bir arsası bulunuyor.

Tahincioğlu:  2015'in ilk çeyreğinde Veliefendi Hipodromu’nun arkasındaki alanda konut projesi üretecek olan Tahincioğlu, Çengelköy'de de bir projeye imza atacak. Şirketin İstinye'de Emlak Konut GYO'dan satın aldığı arazi üzerindeki de planlamasının da bu yılsonuna kadar tamamlaması bekleniyor.

Gül Yapı: Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgelerinde  geliştirdiği konut ve ofis projeleriyle öne çıkan şirket 2015 de basın ekspres ve Zeytinburnu lokasyonunda konut ve ofis ağırlıklı proje geliştirecek. Şirketin Seyrantepe'deki Emlak Konut GYO arazisine en yüksek teklifi vermesi son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Mar Yapı: Güneşli odaklı projeleriyle tanınan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, "2015'te 3 projemizin daha lansmanını yapmayı planlıyoruz" mesajı verirken, şirketin Bodrum’da da iki projesinin satış süreci devam ediyor. Mar Yapı yılbaşından bugüne ilk lansmanını gerçekleştirdi.

Ferko İnşaat: Levent'te Ferkosignature ofis projesine başlayan şirketin hedefi 2015'te 5 yeni proje lansmanı yapmak. Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, "Göktürk, Kâğıthane ve Levent bölgesinde 5 yeni projenin lansmanını yapmayı planlıyoruz" dedi.

Makro İnşaat: 2014'te Ana Cadde, 540/4 Parsel, Seyran Şehir ve Park Mavera olmak üzere 4 projenin lansmanını gerçekleştiren şirket 2015'te iki yeni projeyi görücüye çıkaracak. Makro'nun yeni projeleri Başakşehir ve Kayaşehir'de hayat bulacak. Şirketin Mayıs sonunda da stoktaki konutları için tek günlük ve yankı uyandırıcı bir kampanya hazırlığı içinde olduğunu duyuralım.

Ekşioğlu Group:  Maltepe, Kartal ve Pendik bölgelerinde başlayacak projelerden en az üçünün lansmanını gerçekleştirecek.  270 milyon liralık yatırım bütçesi olan 3 projede toplamda 610 konut yer alacak.

Cihan İnşaat: Nisan ayında Avrupark projesinin lansmanını gerçekleştiren Cihan İnşaat, Emlak Konut GYO'nun ihalelerine girmeye devam edcecek.

Kuzu Grup:  2014 yılında 'SeaPearl Ataköy' projesi ile gündeme gelen grup, yurt içi ve yurtdışı lansmanını ardından yatırımlarına hız verdi. Şirketin Ankara'da Oran ve Yıldızevler’de başlatacağı iki karma projesinin yanı sıra Cezayir'de 5 bin konutluk bir projesi olacak. Kuzu Grup İran'da da 20 bin konut inşa etti ve aynı ülkede 35 bin konutun teslimini de bu yıl sonunda yapacak.

İnanlar İnşaat: Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, ‘’50′nci yılımızı kutlayacağımız 2015 yılında, yarım asırlık deneyimimize ve ismimize duyulan güvene yakışır kalitede yeni projeler için seçilmiş lokasyonlar belirledik. Bu lokasyonlar 4. Levent, Atakent, Basın Ekspres, Beylikdüzü, Sarıyer ve Kartal olacak’’ demişti. İnan, ‘’Bizim için stratejik açıdan önemli olan bu bölgelerde büyümek istiyoruz.  7 yeni proje için 1 milyarın üzerinde yatırım yapacağız. Ön satış yaparak yeni projelerimize başlıyoruz" mesajı vermişti.İnanlar'ın Halkalı ve Bağdat Caddesi'ndeki projeleri start alırken diğer projelerinde ön talep süreci devam ediyor.

Sinpaş GYO:  2014'ü verimlilik ve lansmanlar yılı olarak ilân eden grup, 2015'in ikinci yarısında Ankara ve İstanbul Bomonti'deki projesinin lansmanını yapıp, satışlara başlayacak.

Şua İnşaat: Finans merkezi bölgesindeki Si Yapı'nın yeni projesi Simart City satış süreci devam ediyor. Şua İnşaat garantörlüğünde hayata geçirilen Simart City'de ön satışa özel fiyatlar ve ödeme seçenekleri sunuluyor. Şua İnşaat ayrıca seçimden hemen sonra ‘elit’ konseptli projelerine Fikirtepe ile bir yenisini ekleyecek. Şirketin Kartal'daki arazisi üzerinde de teknik çalışmaları tamamlanmak üzere.

Eroğlu Gayrimenkul : 2015'te yüzde 25 büyümeyi hedefleyen şirket, ikisi İstanbul’da olmak üzere  üç yeni projeye imza atacak.

Demir İnşaat: İleriye dönük planlarını 'büyüme' odaklı yapan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2015 yılında İstanbul dışında geliştireceklerini dile getirmişti. Demir, "İzmir'de iki, İstanbul'da iki olmak üzere toplam 4 yeni projeyle 2015 yılma girmeyi hedefliyoruz’ mesajı vermişti. Nisan ayında İzmir projesini tanıtma planını açıklayan şirket bu çalışmasını da seçimden sonraya erteledi.

Doğa Şehircilik: Esenyurt Kıraç bölgesinde Doğa Plaza projesine başlayacak. Ticaret ve ofis alanlarından oluşacak Doğa Plaza Kıraç projesinde kat alanları 2.500 metrekareyi bulacak.

Dandin İnşaat: Kayseri’de hayat bulacak olan Elmas Konakları projesi 3 etaptan oluşuyor.

NEF - İŞ GYO:  Şişecam Grubu'na ait eski Topkapı fabrikası arazisi üzerinde yükselecek karma konseptli projenin lansman öncesi satışları Mayıs ayının ilk haftası başladı. Sırada lansman var.

Taş Yapı: Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, Okmeydanı ile Göztepe SSK binalarının yeniden inşa edilmesinde imzaları olacağını açıkladı. Dubai'de karma bir proje geliştirecek olan şirket,  Şişli’de 700 odalı bir otel, konut ve ofislerden olacak 1 milyar dolarlık projeye de başlayacak.

Başarır İnşaat: Kurtköy'de Helenium Boutique Evleri  adıyla 148 konutluk butik bir projeye imza atıyor.

Teknik Yapı: Şirket, 2015'te kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe’deki projelerinin yeni etaplarının inşaatına başladı.Şirket, Suadiye Sahil Sitesi projelerine imza atacak.

Nuhoğlu İnşaat: Yenitepe Kadıköy projesinin inşaatına başlayan şirketin 2015 ajandasında modern bir alışveriş merkezi konseptiyle kurgulanan Gürpınar balık hali, Adana-Erzurum'da iki ayrı şantiyede yol inşaatı, Irak'taki hastane inşaatı, Medeniyet Üniversitesi inşaatı, Hitit Üniversitesi inşaatı, Çekmeköy Hastanesi inşaatı var.

DKY İnşaat: 2014 yılının ilk yarısında araştırma ve proje geliştirme üzerinde yoğunlaşan DKY İnşaat, Lokum Evler projesinin ardından 2015'te DKY Kartal ile adeta uçuşa geçti. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, firma olarak Kartal'dan sonra Maltepe, Ataşehir, Yenisahra, Göztepe, Kağıthane, Sultanbeyli ve Kadıköy bölgelerinde projelere start vereceklerini açıkladı. DKY İnşaat’ın yol haritasında Maltepe'deki Tekel Evleri'ni dönüştürmek, Ataşehir Yenisahra bölgesinde dev kentsel dönüşüm projesini etap etap gerçekleştirmeye başlamak ve Göztepe Ofis Park projesi var.  DKY İnşaat, Sultanbeyli'de de 250 adet ticari alan ve 250 adet civarı konut ve ofisten oluşacak karma proje çalışmalarının hazırlıklarını sürdürüyor.

EYG Grup: Ömer Faruk Çelik’in yönetimindeki şirket ilk proje girişimini Evvel İstanbul ile Kayabaşı’nda gerçekleştirdi. Gelen yüksek talep üzerine projenin ikinci etabı bu yıl satışa çıkarılacak.

Özyurtlar İnşaat:  2014 yılını yeni yatırımlar, projeler ve teslimatların tamamlandığı bir yıl olarak geçiren şirket, 2015 yılında Nlogo İstanbul projesinin ikinci etap lansmanı gerçekleştirildi. Özyurtlar’ın bir diğer hedefi ise yerli tüketicilerin yanı sıra mütekabiliyet yasasından yararlanarak ülkeye yatırım yapacak dış kaynakların canlandırılmasına dönük girişimlerde bulunmak olacak. 

Artaş Grubu: 2014 yılını satışları devam eden Eclipse Maslak, Avrupa Konutları TEM 2 ve ortak girişimlerle hayata geçirilen Vadistanbul , Tema İstanbul  ve Avrupa Konutları Kale projeleri ile kapatan şirket, 2015'te mevcut inşaatların sürecini hızlandıracak. Şirketin gündeminde yeni ortak girişimler de yer alacak. Bunlardan birisi olan BİO İstanbul projesinin 2015’te başlatılması planlanıyor. Çetinsaya ve ekibinin Çobançeşme'deki arazi üzerinde de tasarrufta bulunması bekleniyor.

Yaylalar Holding: Bodrum ve İstanbul'daki yatırımlarla 2015 yılında adını inşaat sektöründe de duyuracak. Şirket, Esenyurt'ta iş merkezi, Beylikdüzü'nde depo, Bodrum'da konut yapmayı planlıyor.

Optimum Yaşam : Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı'nın oğulları Burak ve Fatih Rahvalı da bu yıl inşaat sektörüne girdi. Rahvalı kardeşler, Selçuklu Holding "Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel'in oğlu Alperen Öncel ve Enes Demiröz kurdukları şirketle Sancaktepe'de butik bir proje inşa ediyor. Optimum Yaşam adıyla inşa edilen projede ön talep dönemi başlatan Rahvalı kardeşler, dört yıl önce satışla girdikleri inşaat işinde en iyisini yapmaya odaklanacaklarını dile getirdi.

Ağaoğlu: İstanbul Finans Merkezi’nin yüklenici firması olan Ağaoğlu, Ataşehir merkezli proje serisine Network ile devam edecek. Satışları devam eden projenin 2015 yılında yatırımcıların en çok tercih edeceği ofis projeleri arasında yer alması bekleniyor. Grubun gözdesi İstanbul Finans Merkezi'nin inşaat süreci ise mayıs başında temel atılmasıyla hız kazandı.

YDA Group:  2018'de halka açılmayı planlayan şirket bu yıl Kayseri , Manisa ve Konya Şehir Hastaneleri  ile Zeytinburnu'nda İETT sitesinin dönüşüm inşaatlarına imza atacak.

Ziylan Gayrimenkul: Ataşehir'de temeli atılacak İstanbul Finans Merkezi’ne yakınlığı ile dikkat çeken ve Ataşehir Belediyesi’ne komşu konumda olan arsa üzerinde Ziylan Gayrimenkul, WaterGardens İstanbul isimli yaşam ve gusto merkezine hayat verecek.

Kiptaş: Bahçeşehir'in merkezinde Gölete nazır konumdaki Vaditepe projesini geliştiren şirket, Eyüp-Alibeyköy’de Torunlar Grubu ile 5. Levent adlı dev projeye imza atıyor. İBB iştiraki Kiptaş’ın yakın zamanda Çatalca, Ispartakule ve  Başakşehir’de sürpriz projelere imza atması bekleniyor.

Timur Gayrimenkul (NEF): 2010 yılından bugüne kadar gelen süreci markalaşma dönemi olarak tanımlayan Nef  büyüme ve globalleşme dönemine de girdi. Gayrimenkul hayli eski bir sektör olmasına rağmen global bir markaya sahip değil. Mevcut projelerinden sonra New York Manhattan’da bir projeye başlayan Nef, Foldhome konseptini kültüre göre uyarlayarak hayata geçirecek. Ardından Londra, Berlin gibi kentlerde planladığı projelerle globalleşme yolunda ulaşılabilir lüksün markası olmayı hedefliyor. Timur Gayrimenkul Nef markası ile Beykoz sırtlarında da yeni bir kentsel dönüşüm projesine imza atıyor.

SOYAK: Şirket, yıllar önce Hadımköy’de satın aldığı, Büyükçekmece gölüne nazır, yaklaşık 200 bin metrekarelik  arsası üzerinde 5.000 konutluk projesi üretecek.

Aydoğan İnşaat:  Fenerbahçe – Göztepe- Maltepe  bölgesinde projeler inşa edecek.

Bonzet İnşaat: Etiler’de 290 konutluk bir proje inşa edecek.

Gülsa inş.&Bay Yapı: Kartal odaklı 800 dairelik bir konut projesine başlayacak.

Keten İnşaat: İstanbul’un farklı semtlerinde 16 projesi devam eden şirketin kentsel dönüşüme uygun bina stoklarını değerlendirme çalışmaları bu yıl da devam edecek.

Medel Yapı:  Erenköy’de 75 konutluk butik bir proje geliştirecek.

Mesa-Nurol İnşaat : Büyükçekmece’de  600 villalık projeye imza atıyor.

24 Gayrimenkul: 20015'in ilk çeyreğinde Halkalı ve Basın Ekspres'teki konut projelerini lanse eden şirket, arsa satın alma ve Kağıthane bölgesinde yeni bir proje geliştirme sürecini de yönetiyor. 

Makyol: Beylikdüzü’nde Ekim ayında başladığı Makyol Yaşam projesi ile konut sektöründeki varlığını da ortaya koyan Makyol, İstanbul’da yaklaşık 1 milyon metrekare arsasını konut yapımı için 

projelendirmeyi planlıyor. Şirket, Beylikdüzü ile başladığı konut yapımına Haramidere, Bahçeşehir, Büyükçekmece ve Beykoz-Göksu ile devam edecek. İlk adımda Bahçeşehir’de Akbatı Alışveriş Merkezi yanında 450 daire ve 3 katlı alışveriş merkezi inşa edilecek.

Eminevim: El birliği işletme modeliyle on binlerce aileyi ev sahibi yapan Eminevim, kendi imzasıyla hayat bulacak projelere bir yenisini daha ekliyor. Eminevim,bu yıl Türkiye genelinde markalı konut projesi üreten 20′nin üzerindeki firmasının şantiye kurduğu Fikirtepe’de olacak.

Bayraktar İnşaat: Başkent Ankara'da Via Tower, Via Green, Via Filat ve ViaTwins projeleriyle öne çıkan firma 2015 yılında konut ve ofislerin bulunduğu projeler dizisini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bayraktar, İstanbul Anadolu yakasında da bir konut projesine imza atacak.

MESA: Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birkaç ilde yeni projelere imza atacak olan şirket, ilk defa gireceği semtlerde ilgi odağı olmaya hazırlanıyor.

Vartaş İnşaat: Fikirtepe’den sonra Yenisahra’da hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesiyle gündeme gelecek.

Emaar Properties Regional: İstanbul ve İstanbul dışında, nitelikli ve katma değeri yüksek yeni projeler gerçekleştirmeyi planlayan şirket, Toskana Vadisi’nin yanında Luxury Designer Outlet Center’ın inşasını gündemine aldı.

Ortadoğu Grup:  Konut inşaatı ve kentsel dönüşüm alanlarındaki projelerine hız verecek olan şirket Eyüp’te iki kentsel dönüşüm projesine giriyor.  Kandilli’de de dönüşüm projesine imza atan şirket Fikirtepe’de de varlığını gösterecek.  Ortadoğu, İzmir’de yeni bir atık bertaraf tesisinin yapımını da üstlenecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23