• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seçim sonrası Almanya'dan ilk açıklama

Yeniakit Publisher
2018-06-25 13:09:00 - 2018-06-25 18:54:21
Seçim sonrası Almanya'dan ilk açıklama

Teröristler üstünden Türkiye'ye karşı provokatif tutumlarda bulunan Almanya'dan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir farkla kazandığı 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklama yapıldı.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği ve katılımın yüksek olduğu 24 Haziran seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın galibiyetiyle sonuçlandı.

Oy sayımının bitmesinin ardından Erdoğan'ın galibiyetinin ilan edilmesiyle birlikte ülkeler ve liderlerinden açıklama gelmeye devam ediyor. Son açıklama ise Türkiye'ye karşı algı operasyonlarının sonunu getirmeyen Almanya'dan yapıldı.

Açıklamayı Alman Hükümeti adına Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert yaptı. Seibert açıklamasında, federal hükümet ve gelecek Türk hükümeti arasındaki çalışma ortamının yapıcı ve verimli olacağına inandıklarını söyledi.

Steffen Seibert, Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'deki seçimleri kısaca değerlendirdi.

Hükümetin Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini izlediğini ve dikkate aldığını belirten Seibert, ''Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan geçici sonuçlara göre bu başkanlık seçimini kazandı. AK Parti ve MHP'den oluşan ittifak parlamentoda çoğunluğu sağladı'' dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"YAPICI VE VERİMLİ OLACAK"

Seibert, Türkiye-Almanya ilişkilerine ilişkin, ''Her iki ülke hükümetleri, yani federal hükümet ve gelecekteki Türk hükümeti arasındaki çalışma ortamının yapıcı ve verimli olacağına inanıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Angela Merkel'in böyle durumlarda her zaman adet olduğu üzere uygun bir zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik edeceğini vurgulayan Seibert, öğleden sonra açıklanması beklenen Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) seçim izleme grubunun izlenimlerini bekleyeceklerini dile getirdi.

DÜN YAKALANAN ALMANLAR

Dışişleri sözcüsü Maria Adebahr ise Şırnak'ta 3 Alman vatandaşının gözaltına alındığını belirterek, ''Ancak bu kişilerin seçim gözlemcisi, yani AGİT bağlamında gözlemci olduklarını doğrulayamam. Alman büyükelçiliği 3 tutukluyla da irtibat halindedir. Onlara konsolosluk hizmetleri veriyoruz ve nasıl yardımcı olabileceğimize bakıyoruz'' ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23