• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savaşın çocukları İstanbul'da konuşacak

Yeniakit Publisher
2018-04-08 13:01:00 -
Savaşın çocukları İstanbul'da konuşacak

Cezayir, Tunus, Fas ve Lübnan'dan birçok akademisyenin katılacağı "Çatışma Bölgelerinde Çocukluk Uluslararası Konferansı", 6-7 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Arslan'ın girişimleriyle Cezayir, Tunus, Fas ve Lübnan'dan birçok akademisyenin katılacağı "Çatışma Bölgelerinde Çocukluk Uluslararası Konferansı", 6-7 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Doç.Dr.Arslan yaptığı açıklamada, sempozyumun, Cezayir Tlemsan Üniversitesi, Araştırma Geliştirme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (ARGEDA) iş birliğinde ve Türk Hava Yolları, Türk Telekom, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı sponsorluğunda yapılacağını söyledi. 

EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ ÇOCUKLAR YAŞIYOR

Savaşın yaşandığı bölgelerden yoğun katılımların olacağını anlatan Arslan, "Sempozyumun konusu çatışma ortamlarında çocukluk. Gözümüzü açtığımız her yeni günde bir savaş veya savaş ortamıyla karşı karşıya bulunuyoruz. Başta Suriye olmak üzere, Filistin, Afganistan, Myanmar gibi dünyanın çeşitli yerlerinde savaşlarla karşı karşıyayız. Özellikle bunlar, Müslümanlar ve Müslümanların yok edilmesi üzerine kurgulanan savaşlar. Burada çocuklar en büyük mağduriyeti yaşıyor. Büyükler belki kendi kendilerini savunma imkanlarını bulabiliyorlar ama çocuklarda bu imkan da yok." şeklinde konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23