• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sanal platformlardan 'yalan haber' hamlesi

Yeniakit Publisher
2018-09-26 19:02:00 -
Sanal platformlardan 'yalan haber' hamlesi

Avrupa Birliği, Facebook, Twitter ve Google gibi  sanal platformların yalan haberin yayılmasını engellemek için ortak kurallar  belirlediklerini bildirdi.

AB Komisyonu Dijital Ekonomiden Sorumlu Üyesi Mariya Gabriel,  Facebook, Twitter ve Google'ın da aralarında bulunduğu çeşitli sanal  platformların Avrupa'da yalan haberlerin yayılmasını engellemeye yönelik ortak  kurallar belirlemekte anlaştıklarını açıkladı.

AB Komisyonu, nisan ayında sanal platformlardan, sosyal medyada  kasıtlı olarak yanlış bilgilendirmeye yönelik yeni tedbirler almalarını talep  etmişti.

Özellikle siyasi reklamlarla sponsorlu içerikleri şeffaflaştırmak ve  sınırlandırmak üzere yeni önlemler alınması gerektiğine dikkati çeken AB  Komisyonu, dijital  platformların hazırlayacakları kurallar etki ortaya koymazsa  konuyla ilgili düzenleme yapılacağını açıklamıştı.

Geçen aylarda, Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının,  milyonlarca Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz topladığı kişisel  verileri, seçimleri etkilemek için kullandığına dair suçlamalar, krize yol  açmıştı.

AB, sanal platformlara yönelik bu adımla mayıs ayında yapılacak Avrupa  Parlamentosu (AP) seçimlerinde benzer bir sorun yaşanmasını engellemek istiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23