• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Salgın süresince havuzda yüzmek güvenli mi?

Yeniakit Publisher
2020-05-31 00:20:00 -
Salgın süresince havuzda yüzmek güvenli mi?

Bilim insanları yaptıkları bir araştırma sonucu, son günlerde oldukça sık merak edilen 'koronavirüs salgını süresince yüzmenin güvenli olup olmayacağı' konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle birlikte son günlerde oldukça merak edilen, 'salgın süresince havuzda yüzmenin güvenli olup olmayacağı' konusuna ilişkin bilim insanlarından önemli bir açıklama geldi. Webtekno'nun aktardığı bir habere göre bilim insanları, koronavirüsün su içerisinde yayılmadığını ancak yine de sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini açıkladı.

Michigan Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanı Krista Wigginton, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda koronavirüsün su içerisinde yayılmamasının bazı ana nedenleri olduğunu; suda ortaya çıkan bir virüs olmadığı için havada hareket ettiğini, suya karıştığında seyrelip yok olduğunu, solunum yolunu kullanan bir virüs olduğu için yutkunma ile değil de nefes alma ile bulaştığını ve havuzların klor ile dezenfekte edildiği için bu ortamda yaşama şansının çok düşük olduğunu söyledi.

Wigginton, yaptığı açıklamada "Klorlanmış havuzlar, yüzmek için hiçbir risk barındırmıyor çünkü hava kaynaklı olan bu virüsler klor dezenfektesine karşı çok duyarlı bir yapıya sahip." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23