• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sadakataşı Vietnam’ın ilk İslami Eğitim Merkezini açtı

Yeniakit Publisher
2018-05-30 08:55:00 -
Sadakataşı Vietnam’ın ilk İslami Eğitim Merkezini açtı

Sadakataşı Derneği, Şimal Vakfı ve TİKA’nın birlikte yapımınıproje ile birlikte Vietnam’da Hz. Aişe İslami Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Unutulmuş İslam coğrafyalarından Vietnam’da yaşayan Müslümanlar için inşa edilen ülkenin ilk İslami eğitim veren okulu Hz. Aişe İslami Eğitim Merkezi’nin açılışınabölge halkı, TİKA, Sadakataşı Derneği ve Vietnam Devlet yetkililerin katılımıylayapıldı.

Vietnam’ın An Giang bölgesinde 5000 metrekarelik alana inşa edilen Hz. Aişe İslami Eğitim Merkezi kız ve erkek öğrenciler için 2 medrese ve 8 sınıfın bulunduğu eğitim merkezinde toplam 360 öğrenci eğitim görecek. Ayrıca 70 öğrenci kapasiteli yurt, yemekhane ve öğretmenler odası eğitim merkezinde bulunuyor.

Vietnam’ın ilk İslami eğitim merkezi

Açılışı gerçekleştirilen proje ile Vietnam’da yaşayan Müslümanlarİslami eğitimgörebileceği ilk eğitim merkezine kavuşmuş oldu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

90 milyonu aşkın nüfusa sahip olan Vietnam’da sadece 90 bin civarında Müslüman yaşıyor. Ülkede azınlık konumunda olan Müslümanların eğitim konusunda ciddi eksiklikleri olduğunu tespit eden Sadakataşı Derneği, eğitim merkezi haricinde Dini Bilgiler Eğitim Seti Projesi kapsamında ülkede ilk defa Vietnam dilinde Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve İlmihal kitaplarının dağıtımını gerçekleştirdi.

Kurulduğu yıldan itibaren Vietnam’da ki Müslümanlarla yakından ilgilenen Sadakataşı Derneği bu süreç içerisinde Vietnamlı Müslümanların eğitim, gıda ve barınma ihtiyacına çözüm getirmeye gayret ediyor.

Ramazan Yardımları

Açılışı yapılan İslami eğitim merkezinde Sadakataşı Derneği tarafından 700 kişiye iftar verildi.Dernek ayrıca 160 aileye 4 kg şeker, 10 kg pirinç, erişte, et, tavuk, balık ve sebze konserveleri, süt, 4 litre sıvı yağ ve hurmadan oluşan gıda kumanyası dağıtımı gerçekleştirerek Vietnam halkını Ramazan mutluluğu yaşattı.

Sadakataşı Derneği yönetim kurulu üyesiFaruk Şenel açılışta yaptığı konuşmada; ‘’Bugün burada Şimal Vakfı ve TİKA ile beraber inşa ettiğimiz Eğitim Merkezi’nin açılışını ve Ramazan dağıtımlarını yapmanın sevincini yaşıyoruz. Bölgede eğitim konusunda büyük sorunlar yaşanıyor. Hz. Aişe İslami Eğitim Merkezi ile eğitim bölgedeki eğitim sorununa önemli bir hizmet yapıldı. Dernek olarak Vietnam’da ki yardım faaliyetlerimize devam ederek buradaki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettireceğiz’’ dedi.

 Vietnam’da iktidarda bulunan Komünist Parti Başkan Yardımcısı Nguyen Thanh Phong açılışta yaptığı konuşmada ‘’Türkiye halkına ve Sadakataşı Derneğine yapmış oldukları bu eğitim merkezinden dolayı teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.

TİKA Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Zeynep Bayrak açılışta yaptığı konuşmada, ‘’Vietnam’da İslami eğitim konusunda sıkıntı yaşandığı tespit edilmesi üzerine Şimal Vakfı ve Sadakataşı Derneği ile birlikte böyle hayırlı bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’ Dedi.,

 Eğitim merkezinin açılışı, iftar organizasyonu ve kumanya dağıtımları bölge halkının Ramazan ayında yüzlerini güldürdü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23