• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan ABD'ya açık açık vururuz tehdidi: S-300 ve S-400'ler sürpriz yapabilir

Yeniakit Publisher
2016-10-06 20:41:00 -
Rusya'dan ABD'ya açık açık vururuz tehdidi: S-300 ve S-400'ler sürpriz yapabilir

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Amerikalı stratejistlere hatırlatmak isterim ki S-300 ve S-400'lerin etki alanı, tanımlanamayan nesneler için sürpriz oluşturabilir." dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelere yapılacak hava veya füze saldırılarının Rus askerleri için tehdit oluşturacağını belirterek, "Amerikalı stratejistlere hatırlatmak isterim ki S-300 ve S-400'lerin etki alanı, tanımlanamayan nesneler için sürpriz oluşturabilir." dedi.

Konaşenkov, Moskova'da yaptığı açıklamada, bazı basın kuruluşlarında yer alan "ABD'nin Suriye'de rejim güçlerine karşı askeri operasyon yapabileceği" yönündeki haberleri değerlendirdi.

TEDBİRLERİ ALDIK

Suriye'de kurulu koordinasyon merkezindeki Rus subayların çoğunun sahada görev yaptığını ifade eden İgor Konaşenkov, "Bu nedenle Suriye hükümeti kontrolündeki bölgelere yapılacak hava veya füze saldırısı, Rus askerleri için açık bir tehdit oluşturur. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyr ez-Zur şehrinde ordu birliklerini bombalamasının ardından, Rus askerlerine karşı olası hataları önlemek için tüm tedbirleri aldık." diye konuştu.

"VURURUZ" TEHDİDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AA'nın haberine göre Konaşenkov, Amerikalı mevkidaşlarına bu tür planları hayata geçirmeden önce olası sonuçlarını iyi hesap etmelerini tavsiye ederek, "Amerikalı stratejistlere hatırlatmak isterim ki S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerinin etki alanı, tanımlanamayan nesneler için sürpriz oluşturabilir. Sistemin, roketin menşeini belirlemek için vakti olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

SPUTNİK: RUS YETKİLİ DERHAL YANIT VERİLECEK

Sputnik ise Rus yetkilinin ifadelerini, "ABD'li stratejistlere Hmeymim ve Tartus üslerinin hava savunmasının S-400 ve S-300'lerle yapıldığını hatırlatmak istiyorum. Bu sistemlerin kapsamı alanı, tanımlanmayan hava araçları için sürpriz olabilir. Rus hava savunma sistemleri operatörleri, saldırıların orijinini tespit etmek için yeterli zamana sahip olmayacak ve derhal yanıt verilecek. 'Görünmez' uçaklarla ilgili illüzyonlar, hayal kırıklığı yaratacak gerçeklikle karşı karşıya kalabilir" ifadeleriyle duyurdu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23