• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya rahatsız oldu: Türkiye'nin açıklamaları karşısında şaşkınız

Yeniakit Publisher
2019-11-19 15:31:00 - 2019-11-19 16:42:15
Rusya rahatsız oldu: Türkiye'nin açıklamaları karşısında şaşkınız

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya'ya yönelik açıklamalarıyla ilgili konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya’nın Suriye’deki sözlerini tutmadığı açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti.

Konaşenkov, “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya’nın sözlerini tutmadığı ve Suriye’nin kuzeyinde yeni bir askeri operasyona başlayabilecekleri tehdidini şaşkınlıkla karşıladık. Askeri eylemlerin başlaması yönünde çağrı içeren bu açıklamalar yalnızca Suriye’nin kuzeyindeki durumun gerginleşmesine yol açar. Rusya ve Türkiye liderlerinin imzaladığı ortak mutabakatta öngörülen istikrara değil” ifadelerini kullandı.

'YPG'nin çıkarılmasına yönelik tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik’

Rusya’nın Türkiye sınırından YPG'nin çıkarılmasına ilişkin tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini vurgulayan Konaşenkov, “Rusya’nın Türkiye ile olan 22 Ekim tarihli Soçi mutabakatının hükümlerini tam anlamıyla yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini hatırlatmak isteriz” dedi.

Konaşenkov, "Çatışan tarafların birbirlerinden uzaklaştırılması konusu süresinden önce tamamlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye sınırında ortak devriye görevi yürütülüyor” ifadelerine de yer verdi.

Konaşenkov’a göre, Suriye’nin sınır bölgelerinde durumun normalleştirilmesi için ek Rus askeri polis güçleri gönderiliyor, sivillere yardım için saha hastaneleri kuruluyor. Rusya’nın Suriye’deki tarafları uzlaşma merkezi tarafından Fırat’ın doğusunda sivillere insani yardım gönderiliyor, çatışmalar sırasında zarar gören altyapıların tamiri için adımlar atılıyor. Rusya’nın attığı adımlar neticesinde söz konusu bölgedeki durum önemli ölçüde gelişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERSİN

 yalancı herifler. Düzenbazlar bunlara bence güvenilmez

vatandaş

TEL RIFATI BOŞALTACAKLARDI HALA FÜZE ATIYORLAR SALDIRI DEVAM EDİYOR BİRDE MEŞHUR DEVRİYE ÇIKTI ŞİMDİ DEVRİYE ARAÇLARINA MOLOTOFU KİM ATIYOR ? 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23