• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya kontrolünde kuruldu... Duyuru yapıldı...

Yeniakit Publisher
2018-02-18 17:22:00 -
Rusya kontrolünde kuruldu... Duyuru yapıldı...

2014 yılında Rusya tarafından ele geçirilerek ilhak edilen Kırım'da Rusya'ya bağlı Kırım Tatar Konseyi kuruldu.

Rusya tarafından ele geçirilen Kırım’da, Kremlin kontrolünde Kırım Tatar Konseyi oluşturuldu. Dün, 17 Şubat tarihinde Kırım’da Rusya'nın kontrol ettiği Kırım Müslümanları Kurultayı toplandı.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, toplantıdan sonra açıklama yapan Rusya ile ortaklık içindeki Kırım Müftüsü Yardımcısı Ayder İsmailov, Kırım Müslümanları Kurultayı’nda Kırım Tatar Konseyi oluşturma kararı alındığını bildirirken, şu ifadeleri kullandı: “Kırım Tatarları ve yönetim arasındaki ilişkilerin kalitesini artırmak için Kırım Tatar halkının danışma konseyi kuruldu.” Söz konusu oluşuma, Rusya'ya bağlı olmayan Kırım Tatarları tarafından şiddetle karşı çıkılıyor.

Konseyin 15 kişiden oluşacağı, başında ise yönetimle birlikte çalışan Kırım Müftüsü Emirali Ablayev’in olacağı bildirildi. Bilindiği gibi Kırım Müftülüğü, Rusya Kırım’ı ilhak ettikten sonra, eylemleri Kırım Tatar Milli Meclisi’yle koordine etmekten vazgeçip, Rusya ile iş birliği yapmaya başlayarak Rus kanunlarına göre tescillendi.

Rusya elindeki Kırım’da, Rusya bağlantılı Kırım Müftüsü Emirali Ablayev ile Rus yanlısı tutumuyla bilinen “Ukrayna Kahramanı” unvanına sahip Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Fahri Başkanı Fevzi Yakubov, Kırım Tatarlarını Rusya başkanlık seçimlerine katılmaya çağırmıştı. Bu isimler Kırım Tatarları tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23