• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Trump-Kim zirvesi açıklaması

Yeniakit Publisher
2018-06-14 17:30:00 -
Rusya Devlet Başkanı Putin'den Trump-Kim zirvesi açıklaması

Tarihi Trump-Kim zirvesi hakkında konuşan Putin, "Görüşme sayesinde tüm sorunları barışçıl ve diplomatik yollarla çözme umudu ortaya çıktı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri  Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesinin sorunları barışçıl ve  diplomatik yollarla çözme umudunu ortaya çıkardığını bildirdi. 

Putin, 2018 FIFA Dünya Kupası açılış törenine katılmak için Moskova'ya  gelen Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi Konseyi Kim Jong-nam ile görüştü.

Görüşmede yaptığı konuşmada Putin, ABD Başkanı Donald Trump  ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Singapur'daki zirvede bir araya gelmelerini  değerlendirdi.

İki liderin görüşmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Putin,  "Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesinin  sonuçlarını çok takdir ediyoruz." dedi.

Bu görüşme sayesinde dünyaya ağır sonuçları olabilecek askeri  çatışmaya sebep olabilecek bir senaryonun ertelendiğini ifade eden Putin,  "Görüşme sayesinde tüm sorunları barışçıl ve diplomatik yollarla çözme umutları  ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayrıca Putin, Kuzey Kore lideri Kim'e yaptığı Rusya davetini yineledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23