• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Rus Türkiye'ye karşı tehdit olamaz'

Yeniakit Publisher
2016-01-21 17:27:52 -
'Rus Türkiye'ye karşı tehdit olamaz'

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Miktarı ne olursa olsun Kamışlı sınırında konuşlu Rus birlikleri NATO üyesi olan Türkiye'ye karşı tehdit olamaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, miktarı ne olursa olsun Kamışlı sınırında konuşlu Rus birliklerininNATO üyesi olan Türkiye'ye karşı tehdit olamayacağını söyledi.

Türkeş, TBMM Genel Kurulunda gruplar adına Kamışlı sınırındaki Rus birlikleriyle ilgili yapılan konuşmaların ardından hükümet adına söz aldı.

Türkeş, gündemde siyasi parti grupları arasında bir mutabakat olmamasına rağmen, piyasadaki adıyla "korsan bildirilerle" Türkiye'nin dış politikası ve güvenlik konularının Genel Kurulda konuşulamayacağını bildirdi.

Birçok partinin yetkilisinin Kamışlı sınırındaki Rus birlikleriyle ilgili soru sorduğunu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bilgi arz ettiğini, sonra da "itiraf etti" denildiğini dile getiren Türkeş, "Muhalefetteki grup başkanvekilleri, milletvekilleri Suriye'de yaşıyor gibi yetkin bilgiler veriyor. Mesela Sayın Baluken PYD adına resmi açıklama yapıyor, bunu 'itiraf etti' diye mi algılamalıyız?" diye sordu. Türkeş, şöyle devam etti:

"Suriye, uluslararası kurallara göre problemli ama hala egemen bir ülkedir. Suriye rejiminin dışında o bölgede bulunanların hepsi farklı gruplardır. Terör gruplarının size yakını iyi, öbür tarafa yakın olanı kötü olamaz. Terörist, teröristtir. 'Benim teröristim öbür teröristle kavga ediyor, onun için benim teröristim iyi...' Bu algıyı TBMM'de, bu çatının altında ifade etmememiz lazım.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Rus birliklerinin Kamışlı sınırında Suriye'de konuşlanması Türkiye'ye karşı tehdit, hazırlık mı' diye soruldu. Suriye'de zaten Rusya Federasyonun yaptıklarını biliyoruz. Kamışlı sınırındaki Rus birliklerinin miktarı ne olursa olsun, NATO üyesi olan Türkiye'ye karşı bir tehdit olamayacağını saygıyla arz ediyorum."
Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23