• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazanı çocuklarla birlikte yaşayalım

Yeniakit Publisher
2019-05-19 14:45:00 - 2019-05-19 14:45:54
Ramazanı çocuklarla birlikte yaşayalım

Sürekli olarak empoze edilen Batı kültürünün özellikle çocuklar üzerinde oruca başlama ve manevi atmosferi hissetme konusunda zorluklar yaşanmasına sebep oluyor.

 Ömer Faruk Şahin 

Son dönemde Ramazan’ın maneviyatına yapılan saldırılar nedeniyle özellikle çocuklar oruca başlama ve manevi atmosferi hissetme konusunda zorluklar yaşarken, toplumun gelenekleri ve değerlerine aykırı olarak empoze edilen Batı kültürünün bu durumun bir numaralı müsebbibi olduğu düşünülüyor. Bu olumsuz etkilerin yanı sıra ebeveynlerin de çocukları konusunda aşırı korumacı davranmalarının doğru olmadığını belirten İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan, Akit’e yaptığı açıklamada, “Ramazan iklimi çocuğa ailenin ve Müslümanlığın değerlerini gösterir. Dolayısıyla çocukken başlayan İslam’ı sevme ve oruç tutma süreci ileriki yaşlarda çocuklara kolaylık sağlar. Ramazan ayının manevi ikliminden çocuklarımızı mahrum bırakmayalım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Sahur ve iftara çocukların davet edilmesi ile başlayan ve daha sonra Ramazanın başlangıcında, Kadir gecesinde, ortasında, bazı günlerde çocukları gelecek Ramazanlara hazırlamak adına oruç tutturulabilir. Çocukların orucu sevmesini, kavramasını, mahiyetini iyi anlamasına sebep olacak şekilde yaklaşamadığı ve korumacı davranıldığında ileriki yaşlarda bu çocukların oruç tutmaları da zorlaşıyor. Son yıllarda oruç tutanların azalmasında çocuklara yönelik bu aşırı koruyuculuğun etkisi olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23