• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Proje tamam AKM yıkılacak

Yeniakit Publisher
2017-06-13 10:26:00 - 2017-06-13 11:22:31
Erdoğan: Proje tamam AKM yıkılacak

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yapılacak opera binası için hazırlıkların bittiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıkıp orayı yeniden çok güzel bir eseri İstanbul’umuza kazandıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılacağını yerine yeni opera binasının yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Tarabya Köşkü’nde verdiği iftarda sanatçı ve sporcularla bir araya geldi. Konuşmasına 6,2’lik depremle sarsılan Egelilere ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

UYGULAMAYA GEÇECEĞİZ

“Ülkemizde ise maalesef bu ortak değerlerimiz, uzun süre sadece belli bir kesimin tekelinde olmuştur. Özellikle kültür ve sanat alanında öne çıkabilmenin, ancak milletin değerlerine karşı olmakla mümkün olabildiği gibi çarpık bir anlayış, ülkemizde hakim kılınmaya çalışılmıştır. Taksim’deki opera binasının yenilenmesi, -yani Atatürk Kültür Merkezi’ni kast ediyorum- başta olmak üzere daha iyisini, daha güzelini yapmak için atılan adımlar, bu çarpık anlayışın saldırısına uğramıştır. Halbuki AKM deprem tehlikesiyle karşı karşıya olan bir yer. Taksim’deki o sağlıksız ve kesinlikle çirkin yapıyı yıkıp yerine daha güzel bir eser kazandırmak istediğimiz için uzun yıllar boyunca yerden yere vurdular. Ne sanatçı düşmanlığımız, ne sanata saygısızlığımız kaldı. Halbuki biz, hem İstanbul’a hem de kültür sanat dünyamıza yakışır bir eseri ülkemize kazandırmak için çalıştık. Harbiye Kongre Merkezi bunun bir örneğidir. Oradaki Muhsin Ertuğrul neydi, ne hale getirdik? Şimdi inşallah Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’ni aynı mimari gruba yaptırdık, proje şu anda bitti. Gerek yan gerekse arka taraftaki boşlukları da oraya dahil etmek suretiyle yıkıp orayı yeniden hakikaten çok ama çok güzel bir eseri İstanbul'umuza kazandıracağız. Proje çalışmaları bitti, işin uygulama bölümüne geçeceğiz."

2023 HEDEFİ TUTTURULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında büyüme rakamlarına da değindi. Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 5 büyüme yakaladığını ifade eden Erdoğan, bunun çok çok önemli bir büyüme rakamı olduğunu söyledi. Dünyada şu anda birinci sırada büyüme rakamında Çin’in olduğunu belirten Erdoğan, ikinci sırada ise Hindistan, üçüncü sırada da Türkiye ve Endonezya’nın bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, hedefin 2017 sonuna kadar bu büyüme oranını artırarak devam ettirmek olduğunu dile getirerek, bu şekilde devam ettirilmesi halinde 2023 hedefinin rahatlıkla tutturulacağını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23