• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Tekin'den korkutan uyarı: Korona ölümlerini yüzde 30 artırabilir

Yeniakit Publisher
2020-09-19 13:48:00 -
Prof. Tekin'den korkutan uyarı: Korona ölümlerini yüzde 30 artırabilir

Prof. Dr. Recep Tekin, mevsimsel geçiş nedeniyle artması beklenen grip oranlarının, koronavirüs ölümlerini yüzde 30 artırabileceğini söyledi.

Türkiye’de Eylül ayı itibariyle tekrar yükselişe geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarıyla birlikte, ölümlerde de artış başladı. Sonbaharın da gelmesiyle birlikte grip vakalarının da artması bekleniyor. Tek başına öldürücülük oranı düşük olan hastalıkların aynı anda yaşanması durumunda, ölüm riskinin artması bekleniyor.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kovid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, sonbaharın gelmesi nedeniyle artması beklenen grip oranlarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Hastalarına, sonbaharda grip aşısı olmalarını tavsiye ettiğini söyleyen Prof. Dr. Tekin, koronavirüs ile gribin birlikte olmasının, ölüm riskini artırdığını hatırlattı. Bunun önüne geçebilmek için grip aşısının önemli bir fayda sağladığını belirten Tekin, “Biz daha çok ekim sonu kasım başı grip aşısını öneriyoruz. O yüzden özellikle risk faktörü olanlara, yaşlı hastalara, şeker hastalığı olanlara, tansiyonu olanlara, böbrek hastalığı olanlara özellikle grip aşısı olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi. Aynı zamanda Prof. Recep Tekin, zatürre aşısının da özellikle 65 yaş üstü, kalp, böbrek, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan risk grubundaki vatandaşlara tavsiye ettiklerini ifade etti.

Grip kapmayan koronavirüs hastaları daha rahat atlatır

Recep Tekin, aşı olarak gripten korunan koronavirüs hastalarının, Kovid-19’u daha rahat atlattığını söyledi. Kişilerin iki rahatsızlığa da yakalanması durumunda ölüm riskinin yüksek olduğunu vurgulayan Tekin, “Ölüm riskini tahmini en az yüzde 20- 30 artırıyor. O yüzden özellikle Covid-19 geçiren ve riskli olan kişilerde grip aşısı olunmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Grip vakalarında ciddi düşüş

Koronavirüs salgını sonrası alınan tedbirlerle grip vakalarında da ciddi düşüş olduğunun altını çizen Tekin, maske, mesafe ve izolasyonun bunda etkili olduğunu söyledi. DHA’daki habere göre, “Özellikle kalabalık ortamlara girmesinler” diyerek vatandaşlara seslenen Tekin, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması çağrısı yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

BİLMİYORLARSA BURADAN ÖĞRENSİNLER BİLİM ADAMLARINA DUYURULUR ; yahu yeter bıktık bu korona haberlerinden. önümüze her geldiğinde aksırık öksürük tıksırık nöbetlerine giriyorum. korona bana ben geldim diyor. bıktık illallah yeter yahu. Korona bildiğimiz grip enfeksiyonudur. asırlardır var ve bitmeyecektir. çünkü grip enfeksiyonu demek vücudun kendi içindeki pislikleri temizleme olayıdır. senede veya 2 senede bir muhakkak temizlik yapar. çaresi hastalık esnasında bol bol günde 5-6 su bardağı nane limon ıhlamur kaynatıp için. en az 8 gün sonra daha rahat pisliği atarsınız. bu yaşlılarda biraz daha ağır geçer. eğer insanlar grip yani korona olamazlarsa o pislik vücut içinde birikir ya kanser yapar ya başka bir hastalık yapar. yani koronasız grip enfeksiyonsuz yaşam yoktur.

Kaktus Sydney

Yahu prof Bey Milletin akliyla dalga gecmeyi birakin. Kis aylarina dogru grip vakalari zaten artar. Covid masallari I dinleyenlerin yapacagi is, temiz gida tuketip, yeterli egzersiz. Korku ile zulme devam ediliyor bu millete yazik...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23