• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pişkinliğin son noktası! Artık göstere göstere…

Yeniakit Publisher
2017-02-28 13:07:00 -
Pişkinliğin son noktası! Artık göstere göstere…

Menbic'in batısında ÖSO ile YPG'nin sınır noktasında çekilen fotoğraf, terör örgütüne yakın hesaplar tarafından paylaşıldı. El Bab'ın güneyinden kuzeye doğru ilerleyen Suriye ordu birlikleri ise, Menbic sınırına dayandı ve YPG'lilerle çatıştı. Söz konusu gelişmeyle, Suriye askerleri, ÖSO, terör örgütleri YPG ve DAEŞ'in kesiştiği nokta ortaya çıktı.

Türkiye'nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'nda yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ve Türk özel kuvvetlerinin El Bab'ı terör örgütü DAEŞ'den almasıyla, ilçe çevresinde bir anda olağanüstü hareketlilik oluştu.

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye eğitim veren ABD askerleri, Menbic'in batısında fotoğraflandı. Fotoğrafın çekildiği yer, ÖSO'nun kontrolündeki Yılanlı köyünün hemen karşısı. Görüntü, YPG'ye yakın hesaplar tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Rejim ve YPG çatıştı, ateş çemberi ortaya çıktı

Güneydeki pozisyonlarını bırakan Şam rejimine bağlı ordu birlikleri, kuzeyde hem ÖSO hem de daha kuzeydoğuda bulunan PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilerle karşı karşıya geldi.

Askerler ilk kez Menbic sınırına dayanınca, ortaya ÖSO, terör örgütleri YPG ve DAEŞ'in mevzilerinin kesiştiği nokta çıktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suriye askerleri ile YPG'lilerin çatıştığı bölgede en az 2 bin sivilin daha kuzeydeki Menbic'e kaçtığı bildiriliyor.

DAEŞ'lilerin kapana kısıldığı köy

Batıda kalan son DAEŞ teröristleri ise, daha güneydeki Bayraktar köyünde sıkışmış durumda. Köyün güneyi ve doğusunu Suriye askerleri, kuzey ve batısını ÖSO güçleri sardı. Köy tamamen izole edildi ve teröristlerin kaçacak hiçbir yerleri yok.

El Bab'ın güneydoğusunda yer alan en büyük kasabası Tadif'te ise, ÖSO ve rejim güçlerinin çatışmalarının ardından sessizlik hakim. ÖSO güçleri, kentin yanından geçen otoyolun kuzeyinde pozisyonunu koruyor. Söz konusu otoyol, El Bab ve Menbic arasındaki bağlantıyı sağlıyor.

Reuters haber ajansı, El Bab'ın doğu kıyısından gece çekilmiş fotoğrafları dünyaya servis etti. Fotoğraflardan birinde ÖSO unsurları kontrol noktasında insanları arıyor. Bir başka karede ise yaralıyı almak için bir ambulans bekliyor.

Anadolu Ajansı, önceki gün geçtiği haberinde Tadif çevresindeki çatışmalarda 22 rejim askerinin öldüğünü bildirmişti.

DAEŞ batıdan sökülüp atıldı

Şu anki mevcut haritada, terör örgütü DAEŞ'in Suriye'nin batısından neredeyse tamamen sökülüp atıldığı görülüyor.

Terör örgütünün batıdaki en büyük merkezi El Bab, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı ve ilçe çevresindeki kasabalardan da örgüt temizlendi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23