• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Peygamber efendimiz teravih namazını kaç rekat kılardı?

Yeniakit Publisher
2020-05-16 14:28:00 -
Peygamber efendimiz teravih namazını kaç rekat kılardı?

Ramazan-ı şerifi eda ettiğimiz şu günlerde, teravih namazı da manevi şuurumuzu artıran ibadetlerden biri olarak hayatımızda yer ediniyor. Peki, peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) teravih namazını kaç rekat kılardı?

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) teravih namazını kaç rekat kılardı? Teravih namazının önemi nedir? Teravih namazı farz mıdır? gibi soruların yanıtınız haberin içeriğinde bulabilirsiniz...

Peygamber efendimiz teravihi kaç rekat kılardı?

Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen tervîha kelimesinin çoğulu olan teravih, dinî bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir.

Resûl-i Ekrem (s.a.s.) ashabıyla beraber cemaat hâlinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 177-178). Yine Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.

Teravih namazını dört rekâtta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekâtta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekâtının sonunda bir miktar oturup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) ve salavât ile meşgul olunması uygundur.
Kaynak: İslam ve İhsan
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23