• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Peşmerge komutanı Serbest Lezgin PKK'yı deşifre etti

Yeniakit Publisher
2017-03-09 09:28:00 -
Peşmerge komutanı Serbest Lezgin PKK'yı deşifre etti

Şengal Bölgesel Peşmerge Komutanı Lezgin PKK terör örgütünün kirli yüzünü ve ittifaklarını TRT Kurdi'ye anlattı.

Şengal Bölgesel Peşmerge Komutanı Serbest LezginPKK terör örgütünün kirli yüzünü, çevirdiği oyunları ve ittifaklarını TRT Kurdi'ye anlattı.

İşte konuşmadan satırbaşları:

PEŞMERGE ŞENGAL BÖLGESİ KOUMUTANINDAN PKK’YA BÜYÜK TEPKİ

PKK hem Rojava’nın (Kuzey Suriye) durumundan hem de Şengal’in durumundan faydalanmak istedi. PKK üzerindeki siyasi tecridi, zayıfladığını, devletlerarası terörist olarak adlandırılmasını ve en son olarak Türkiye’deki meşhur hendek savaşıyla uğradığı yenilginin imajını Rojava (Kuzey Suriye) ve Şengal’de düzeltmeye çalışıyor, bu bölgelerin zaaflarından faydalanarak kendisini buralarda kabul gören bir güç olarak göstermek istiyor.

“PKK ŞENGALİN VE BÖLGEDEKİ BÜTÜN HALKLARIN BAŞINA BELA OLDU”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Herkes biliyor ki Şengal bölgesi, Kürdistan Bölgesi’nin (Irak Kürt Yönetmi Bölgesi-IKYB) bir parçasıdır. 2003 yılından bu yanadır Şengal bölgesinin idaresi Kürdistan Bölgesi’nin(IKYB) elindedir. Şengal Kürdistan Bölgesi’nin (IKYB) çok önemli bir ilçesidir. Erbil, Süleymaniye veya Zaho’dan bir farkı yoktur. Fakat maalesef PKK başlarına bela oldu. Aslında PKK o bölgedeki bütün halkların başına bela olmuştur, gelip Şengal bölgesine yerleşerek.

LEZGİN:PKK’NIN ŞENGAL’DEKİ VARLIĞI DEVLETLERARASI BİR PLAN DIR.

 PKK bayraklar, tüneller ve Araplarla yaptıkları ittifaklarla özellikle DAİŞ, Bilic ve Rojava (Kuzey Suriye) bölgelerinde ve hatta hatta Haseki ve Rakka bölgelerindeki Arap akıncılarla antlaşmalar imzalamış, ŞİA gruplarıyla da Bağdat’ta anlaşmalar imzalamışlar, onlardan para almaktadırlar. PKK’ye para ve destek veriyorlar. Belli oluyor ki ŞİA grupları da Bağdat’tan PKK yoluyla Suriye’ye ve Beşar Esad’a ulaşmak istiyorlar. Şengal bu anlamda önemli bir güzergahtır. Bu yüzden PKK’nın Şengal’deki varlığı devletlerarası bir plandır.  Ve hedefte Kürdistan Bölgesi’inin(IKYB) amaçları ve kazanımları vardır. Amaç Kürdistan Bölgesi’ni(IKYB) engellemek ve herkesin bildiği üzere devletleşmeye doğru evirilen yürüyüşünü engellemektir.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ESAD VE HAŞDİ SABİİ İLE KİRLİ BİR İTTİFAK İÇİNDE

Maalesef PKK şuan Kürdistan Bölgesi’ne(IKYB) ulusal bir ihanette bulunuyor. Şengal bölgesinde PKK ile Irak’taki Şii gruplar arasındaki antlaşmalar 3-4 yıldır bilinen gerçeklerdir. PKK onlardan para, maaş, yardım ve destek alıyor. Özellikle Bağdat’tan yardım alıyorlar. Bu yardımın bir kısmını Kandil’e gönderiyorlar, bir kısmını da burada gençlere ve çocuklara vererek onları bu yolla kandırıyorlar. Bu onların vazifesidir zaten, Irak Kürt Bölgesi Yönetimi’ne engel çıkarmak için orada varlar. Zaten ŞİİA’da Şengal’i Beşar Esad yönetimi ve Suriye rejim askerlerine ulaşmak için önemli bir güzergah olarak görüyor. Özellikle Haşdi Şabi gibi şii gruplar için bu amaç vazgeçilmez. Zaten PKK de bunu saklamıyor, hem Arap gruplarla, hem şii gruplarla ittifak içinde olduklarını özellikle medya aracılığıyla açıkça belirtiyorlar. İttifak halindeler, beraber ticaret yapıyorlar.

“PKK ŞENGAL BÖLGESİNDE FAKİR HALKIMIZDAN PARA TOPLUYORLAR.”

Şengal bölgesinde gariban ve fakir halkımızdan vergi adı altında para topluyorlar. Bütün bunlardan dolayı PKK’nin şuan yaptığı Kürt halkına büyük ve aleni bir ulusal ihanettir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23