• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PARALEL ZİHNİYET

Yeniakit Publisher
2015-08-03 12:54:00 - 2015-08-03 13:32:07
PARALEL ZİHNİYET

Üsküdar Validebağ’da Koru Camii’nin inşaasına karşı çıkan paralel yapı, Fatih Sultan Mehmed Han’ın fetihten sonra yaptırılan ilk mescid olma özelliğini taşıyan Boğazkesen Mescidi’nin restore edilmesine karşı çıktı.

Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı paralel devlet yapılanması 17-25 Aralık darbe soruşturmalarının ardından gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Üsküdar ilçesi Validebağ’da bulunan Koru Camii’nin inşaasına karşı çıkan paralel devlet yapılanması, Fatih Sultan Mehmed Han’ın İstanbul’u fethetmeden inşaatına başlattığı ve fetihten sonra yaptırılan ilk mescid olma özelliğini taşıyan Boğazkesen Mescidi’nin restore edilmesine de karşı çıktı.

KENEŞ, “BU NASIL ZİHNİYET” DEDİ

• Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, önümüzdeki günlerde ibadete açılacağı ifade edilen Boğazkesen Mescidi’nin fotoğrafını paylaştı ve “Bu nasıl zihniyet” ifadelerini kullandı. 

PARALEL ÇETE CAMİ İNŞAATINA KARŞI

Paralel devlet yapılanmasının yayın organları Zaman ve Bugün gazeteleri hükümet karşıtlığını cami düşmanlığına kadar vardırmış ve Koru Camii’nin yapımına karşı çıkmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cami inşaatını engellemek isteyen Gezici ve ulusalcı küçük bir grubun cılız tepkisini Zaman gazetesi “Validebağ Korusu’na şafak baskını”, Bugün Gazetesi “Halk Validebağ Korusu’na koştu. Şafakta baskın” şeklinde başlıklarla haberleştirmişti.

GÜLTEKİN: İŞID’DAN FARKI YOK

• Aydın Doğan’ın televizyon kanalı CNN Türk’te yorumculuk yapan Levent Gültekin de, Fatih Sultan Mehmed’in inşaa ettiği ve şu anda restore edilen Boğazkesen Mescidi’ne karşı çıktı. Gültekin, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki şahsi hesabından mescidin fotoğrafını paylaştı ve “Buraya cami yapanların İŞID’dan zerre kadar farkı yok” dedi. Gültekin’in, Rumeli Hisarı’na mescid inşaa eden kişinin Fatih Sultan Mehmed olduğunu bilmemesi, “Bu kadar da cahillik” olmaz dedirtti.

ÜNSAL DA MESCİDİ GÖRÜNCE ŞOKA GİRDİ

• Kanal D Televizyonu’nda çalışan Mirgül Cabas’ın eşi oyuncu Tuba Ünsal ise, cahil olduğunu gözler önüne serdi. Boğazkesen Mescidi’nin restore edilmesine karşı çıkan Tuba Ünsal, “Rumelihisarının ortasına cami kurmak nasıl bir fikirdir? Onu yapan mimar hiç mi vicdanın sızlamadı? Şoktayım” ifadelerini kullandı. Tuba Ünsal sosyal medyada eleştirildi ve “Zamanında Fatih Sultan Mehmed yapmış kusura bakma Tuba Ünsal senden izin alması gerekiyordu. Şoktaymış” ifadeleri kullanıldı.

HİSARI KALBİNDEN VURMAKMIŞ

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Nebil Özgentürk de, Rumeli Hisarı’na mescid yapılmasından rahatsız oldu ve “Rumelihisarı. Öykü içinde öyküsü vardı. Mahallemizin en tarihi eseri, en özgün konser alanıydı. Kalbinden öldürdüler!” iddiasında bulundu.

MESCİD DÜŞMANLIĞI YAPAN YAZAR VE SANATÇILAR

• Papa’nın çevirmenliğini yapan Serra Yılmaz: “Tarihi Rumeli Hisarı’nın antik tiyatro sahnesine ‘mescid inşaatı durdurulmalıdır”

Fetullah Gülen örgütünün yayın organlarından inmeyen oyuncu Orhan Aydın: “Tarihi Rumeli Hisarı Sahnesi’nin orta yerine (sahnesine) mescid yapan akıl sanat düşmanı değil ise nedir? Susmayın!”
Oyuncu Mehmet Sait Alpaslan: “Ben burada oyun oynamıştım. Rumeli Hisarı’nın antik tiyatro sahnesi ortasına mescid inşaatı yapıldığını biliyor muydunuz”

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık: “Rumeli Hisarı’nda yazın konser ve tiyatroların sergilendiği alanın ortasına mescid yapılıyor ki; insanlar nefeslenmesin”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23