• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel plan deşifre oldu

Yeniakit Publisher
2014-12-11 07:54:00 - 2014-12-11 07:49:47
Paralel plan deşifre oldu

Meclis’te kabul edilen iç güvenlik paketine tepki oluşturmak için AYM önünde eylem çağrısı yapan paralel yapının, baroların eylemi desteklediği algısı oluşturmak için, barolar adına sahte Twitter hesapları açtığı ortaya çıktı.

Paralel Yapı’nın barolar üzerinden gerçekleştirdiği çirkin plan açığa çıktı. TBMM’de kabul edilen yeni yargı paketi ve iç güvenlik paketine karşı tepki oluşturmak amacıyla Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde eylem yapmak için karar alan Paralel Yapı, bu konuda baroları ikna edemeyince çirkin bir oyuna başvurdu. 

Eylemi organize eden Avukatlar Platformu sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden eylemin çağrısında bulundu. Twitter’da ise barolar adına sahte hesaplar açıldı ve bütün baroların eyleme destek verdiği yönünde bir algı oluşturuldu. Oluşturulan bu algıda Paralel Yapı’nın yayın organı olan samanyoluhaber.com adresinde ‘Barolardan hukuksuzluk protestosu’ başlığıyla yapılan haberle yaygınlaştırıldı.

ELİŞ: BU KARANLIK ODAKLARLA İLGİLİ HER TÜRLÜ YOLA BAŞVURACAĞIZ

Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş, sosyal medya üzerinden Sivas Barosu adına yapılan paylaşımın düzmece olduğunu belirterek, Avukat Platformu adlı oluşumla ilgilerinin bulunmadığını bildirdi.

Eliş, yaptığı yazılı açıklamada, “Samanyoluhaber.com haber sitesinde ‘barolardan hukuksuzluk protestosu’ başlığı altında haber yayınlanmıştır” ifadesini kullanarak, “Sivas Barosu adına ait olmayan sahte bir hesap üzerinden Sivas Barosu adına bir mesaj yazılmış gibi gösterilmesi tamamen sahteciliktir. Sivas Barosu, böyle bir faaliyetin içinde değildir. Avukat Platformu adlı oluşumla doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Sivas Barosu üzerinden algı oluşturmaya çalışan bu karanlık odaklarla ilgili her türlü yasal yola başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YILMAZ: USULSÜZ TWİTTER HESABI AÇMIŞLAR 

Kırıkkale Barosu Başkanı Ayhan Yılmaz da, sosyal medya üzerinden kendi barosu hakkında usulsüz bir twitter hesabı açıldığını ve eyleme destek verici twitler atıldığını söyledi. Bunlarla bir ilgilerinin bulunmadığını ifade eden Yılmaz; “Usulsüz hesaplarla bir propaganda yapılıyor. Bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunu yapanların cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

SAHTE HESAPLAR AÇILMIŞ

Afyon Barosu Başkanı Turgay Şahin ise, eylemle bir ilgilerinin bulunmadığını ve sosyal medya üzerinden kendi barolarıyla ilgili sahte bir hesap açıldığını söyledi. Sahte hesabın gerçek bir hesap gibi gözükmesi için baronun logosunu ve resmi internet hesabının kullanıldığını ifade eden Şahin; “Bu konuda savcılığa şikayette bulunduk. Bütün barolarla ilgili tek merkezden sahte hesaplar açılarak, bir operasyon yapılıyor” diye konuştu.  

ÇORUH: EYLEMLE İLGİMİZ YOK

Rize Barosu Başkanı Yunus Çoruh da, Avukat Platformu’nun yaptığı eylemle bir ilgilerinin bulunmadığını söyledi. Baroları hakkında açılan ve eyleme destek veren twitter hesabından da haberdar olmadıklarını belirten Çoruh, kendilerinin bu işlerle uğraşmadığını kaydetti. 

BOSTANCI: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Tokat Barosu Başkanı Faruk Bostancı ise baroları hakkında açılan twitter hesabı ile ilgilerinin olmadığını söyledi. Bostancı sözlerinin devamında bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23