• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pakistan'dan Çin'e Uygur çağrısı! "Baskıları azaltın"

Yeniakit Publisher
2018-09-21 15:22:00 -
Pakistan'dan Çin'e Uygur çağrısı! "Baskıları azaltın"

Pakistan medyasında yer alan habere göre; Pakistan Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Nurul Hak Kadri, Çin'in İslamabad Büyükelçisi Yao Cing ile buluşmasında Uygurlara uygulanan baskıların ve çıkarılan yasaların aşırıcılığı beslediğini kaydetti.

Pakistan Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Nurul Hak Kadri, Çin'in İslamabad Büyükelçisi Yao Cing'e, Uygurlara uygulanan baskının azaltılması çağrısında bulundu.

Pakistan medyasında yer alan habere göre Kadri, Cing ile buluşmasında uygulanan baskıların ve çıkarılan yasaların aşırıcılığı beslediğini kaydetti.

"ÇİN SABIRLI ADIMLAR ATMALI"

Çin'e hoşgörüsüzlüğü engellemek ve uyumu sağlamak için sabırlı adımlar atması gerektiğini söyleyen Kadri, Sincan eyaletinde yaşayan Müslüman Uygurlara uygulanan baskının azaltılması çağrısı yaptı.

Kadri ayrıca Pakistanlı din adamlarının bölgeyi ziyaret etmesine izin verilmesinin aşırıcılığın sona ermesinde ve ılımlı düşüncelerin yayılmasında önemli rol oynayacağını ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çin Büyükelçisi Cing de Pakistanlı bakana din adamlarının Sincan bölgesine girişinin sağlanması için Çin hükümeti tarafından adımlar atılacağı sözünü verdi.

BM, ÇİN'E ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Pakistan'dan Çin'e bir çağrı da ülkenin Çin sınırında bulunan Gilgit Baltistan Eyalet Meclisi'nden gelmişti. Meclis bu yıl başında Pakistanlılarla evli 50 Uygur kadının Sincan'da tutuklanması üzerine Çin'e kadınların serbest bırakılması için çağrı yapmıştı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Cenevre'de BM İnsan Hakları Konseyinde yaptığı konuşmada, Sincan’da siyasi eğitim kampları bulunduğu iddialarının son derece rahatsız edici olduğunu belirterek, Pekin yönetimine Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde gözlem yapmaya izin vermesi çağrısında bulunmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23