• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pahalılık canımızı yakar oldu

Yeniakit Publisher
2019-12-13 12:18:00 -
Pahalılık canımızı yakar oldu

Gazetemiz okurlarından Sadettin Bayram, ‘Pahalılık canımızı yakar oldu’ başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Hiçbir lüzumsuz harcamam yok. Sigara ve alkol de kullanmıyorum. Kumar oynamam. Maça, sinemaya, tiyatroya gitmem, arada bir günlük gazete alırım. Bazen çok beğendiğim kitap olursa alırım. Çok kitap okurum ama kitapları çoğu zaman dostlarımdan emanet veya Abdurrahman Çavuştan alırım. Bir evim bir de 2000 model aracım var. Yazın köyüme gidip geçimime katkı sağlamaya çalışırım. Bu şartlarda dahi geçim zorluğu çekiyorum.

Belediyeler suya zam yapıyor. Doğalgaza % 54 zam geldi. Fıranlar köyünde beş ster odun 385 TL. Nakliyesi 80 TL. Yarısı odun bir demet çıra 5 TL. TEDAŞ vatandaşı zararına ortak ediyor ama kârına ortak etmiyor. Bir elektrik faturasına yüklenen soygun; elektrik bedeli, kayıp kaçak bedeli, dağıtım bedeli, perakende satış bedeli, iletişim bedeli, sayaç okuma bedeli, enerji fonu, TRT payı, Belediye Tüketim Vergisi ve KDV.

Tüm tüketim maddelerine sürekli zam geliyor. 2019 Mayıs ayında köye geldiğimde bir büyük gaz tüpünü 80 TL’ye alıyorduk, şimdi ise bir büyük tüp 115 TL.

Uzatmayalım, zam gelmedik tüketim maddesi yok. 7-8 yıldır takım elbise alamıyorum. Okuyan torunlarıma harçlık veremiyorum. Emekli, onuruyla yaşamanın umudunu gün geçtikçe kaybediyor. Temmuz ve ocak aylarında ne kadar zam gelecek totosu oynuyoruz. Söylediklerim sembolik örnekler. Mezarlar bile zamlandı. Gerçi bizim köyde bedava. Ulaşıma değinmeyelim.

Hadi biz emekliler ferahlama umudumuzu gelecek yılları ve ayları kovalayarak yakalamaya çalışalım. Bir şansımız daha var, oturup ölümü mü bekleyelim? Ya kira ödeyen, içinde ev sahibi olma umudunu yeşertmeye çalışan ve çocuklarını okutma gayretinde olanlar ne yapsınlar. Geçim sıkıntısından çocuğunu okutamayanlar ve okulunu bırakan öğrenciler...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Milletvekillerinin keyfi gıcır. Kırmızı ışıkta geçme imtiyazı alma peşindeler. Asgari ücret tespiti için komisyon kuruyorlar. Sanki gerçekler bilinmiyormuş gibi. Sendikaların rengi gittikçe sararıyor.

Heyyy zirvedekiler, artık bunalmaya başladık bunu iyi biliniz.

Şunu da iyi biliniz. Herkesten fazla vatanseveriz. Vicdanlarımız nasırlaşmadı. Düşüncelerimiz mideden inşirah etmiyor. Düşüncelerimiz kalp ve beyin süzgecinden geçiyor. Zannetmeyiniz ki nankörüz, asla kanaat getirmekten ve şükretmekten geri kalmayız. Kurusıkıcı siyasetçilere de pirim vermeyiz. Huzur ve istikrardan yanayız. Hal böyle iken alavere dalavere asgari ücretli ve emekli nöbete olmasın.

Anlayın artık, pahalılık bu kesimleri eziyor. Olumlu gelişmeleri takdir ediyoruz. Yapılan güzel hizmetleri alkışlıyoruz. Ülkemizin içte ve dışta durumunu da ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Lakin emekli ve asgari ücretliye taşıyamayacağı pahalılık yükünün altında ezilmekten lütfen kurtarınız.

Selam ve dua ile.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakan

Helal olsun buu yazana 

Pençe

Neymiş geldiniz mi yillardir anlatmaya çalıştığımız dogrulara 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23