• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özhaseki: Çocuk köyü projesi beni heyecanlandırıyor

Yeniakit Publisher
2019-02-27 07:34:00 -
Özhaseki: Çocuk köyü projesi beni heyecanlandırıyor

AK Parti ve MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, adaylık sürecini ve projelerini katıldığı TV programında anlattı. “Başkenti işi bilen birisinin yönetmesi gerektiğini” kaydeden Özhaseki, çocuk köyü projesinin kendisini heyecanlandırdığını belirterek “Bütün şehirler bu projeyi kopya edecek” dedi

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, özel bir TV kanalında bir programa katıldı.Özhaseki’nin açıklamalarından satır başları:

“Yarısı gönül almak”

Kayseri’de 5 dönem belediye başkanlığı yapmasının sırrının sorulması üzerine Özhaseki, “Belediye başkanlığının yarısı çalışmaksa yarısı gönül almaktır. Yüzde 30’larla seçilmiştim. İkinci seçimde yüzde 40 oldu, yüzde 70’lere çıktı. Sokaklarda ‘Hakkınızı helal edin. Şu partiliyiz ama bu kadar hizmet karşılığında size oy vermemek acı’ diyorlardı. İşi sevmek, işin en anahtar sözcüğüdür” dedi.

Aileye belediye yasak

Bir soru üzerine, ailesinin belediye ile ilişkilerini anlatan Özhaseki, “Ailem belediyeye hiç gelmezdi. Tören ve temsil varsa hanım gelir. Olmamız gereken yerde beraber oluruz. Ancak özellikle çocukların, kardeşlerin ya da çevrenin belediye başkanlığına geldiğinde dedikodusu hiç bitmez. Ondan dolayı biz titizlendik. Çocuklarım senelerce dışarıda isimlerini sakladılar. Trafik cezası yerken bile yüzlerini saklarlar ki cezadan vazgeçmesinler diye” ifadelerini kullandı. 

“Hanıma söylemedim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir adaylığını kendisine söyleyince şaşkınlıkla karşıladığını kaydeden Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Fikrimi mi soruyorsunuz yoksa bu bir emir mi’ dedim. ‘Emir’ dedi. ‘Ankara’yı sen toparlarsın, ben düşündüm kararımı verdim’ dedi. Oylama yapmıştı zaten Sayın Cumhurbaşkanımız. Ankara’da benim, İstanbul’da Binali Bey’in ismi çıktı oybirliğiyle. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımız söyleyince sessizce çalıştım. Hanıma bile bir müddet söylemedim, kesin açıklanana kadar” diye konuştu.

“İşini bilen yönetmeli”

“Seçmen niye size oy vermeli” diye sorulması durumunda vereceği yanıtı anlatan Özhaseki, “Ankara başkent. Türkiye’nin gurur kenti. Burayı yönetecek insanın belediyeciliği ve şehirciliği bilmesi lazım. Ve Ankara’yı başkentler arasındaki rekabette en ileriye taşıyacak olgunlukta olması lazım. İşini bilmeyen insanların işbaşına geçmesi Ankara için kötülük olur” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“11 başlık belirledik”

Belediyecilikte bazı kuralların olduğunu ve 30 kişilik bir ekiple çalıştıklarını kaydeden Özhaseki, yaptıkları anketle vatandaşa beklentilerini ve şikayetlerini sorduklarını anlattı ve şöyle devam etti: “Taleplere göre işi bilen mimar, mühendis, şehir plancıları, çocuk psikologları, ticaret erbabı grupla 11 ara başlık belirledik. En büyük sorun elbette trafik. Bir başlık  da millet bahçeleri” dedi.

“Yeşil alan artmalı”

Trafiğin Ankara için de bir sorun olduğunu ancak insanların daha çok sosyal projeler beklediğini belirten Özhaseki, “Yeşil alan çokça yapılmış, sağ olsun Melih Başkan yapmış ama bunların artırılması gerekiyor. Millet bahçeleri Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu konu. Bunlara çalıştık. Gençler için ne yapabiliriz, kadınlar için ne yapabiliriz? 21 yıllık belediye başkanlığı, bakanlık süremde kendini yenileyen ve dünyayı takip eden bir insanım. İlçe detaylarına girdiğimizde binden fazla projeyi yazdık” diye konuştu.

Çocuk köyü projesi

Kendisini en çok heyecanlandıran projenin “Çocukköy” olduğunu belirterek, “Çocukluğumuz hep sokaklarda geçti. Arkadaşlığı paylaşmayı orada gördük. Kavgayı da orada gördük. Ama çocukları şimdi kimse sokağa salmıyor. O oyunlar içinde çocuğumuz kaybolup gidiyor. Çocuk köyü çocukları geleceğe hazırlayacağımız bir köy olacak. 100’e yakın etkinlik var. Bir taraftan oyunlar oynayacak, bir taraftan hayata hazırlanacak. Bir tek Kanada’da var bu proje. Bunu geliştirdik burada. Bütün şehirler bu projeyi kopya edecek. Bu beni heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Yeni parti iddiaları

Özhaseki, eski AK Partili önemli isimlerinin yeni parti kuracağı iddiaları ile ilgili olarak “Son derece yanlış bulurum. Nihayetinde biz bir ekibiz. Ara ara yol arkadaşlığımızda belki yanlış anlaşılmalar ya da zaman içinde farklı düşüncelerimiz olabilir. Baş olma sevdası… Üzülerek bunu birçok insanda görüyorum. İktidar olarak kazanımları göz önüne getirin. Önceki hükümetlerden başarılı mıyız, evet. 16 yıllık AK Parti iktidarı eski iktidarlara göre başarılı. Vesayet rejimi diye lanet bir ortam vardı değil mi? Öyle bir tehlike kaldı mı? İnançlarımız üzerinde baskı vardı. Recep Tayyip Erdoğan başardı bunu çözmeyi. Bu işi aklından geçiren varsa bir kez daha sakince düşünüp nefislerine uymamalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23