• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Özal ve Erbakan rahatsız etti'

Yeniakit Publisher
2016-02-25 08:12:00 -
'Özal ve Erbakan rahatsız etti'

TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, 28 Şubat’ta yaşananlara ilişkin, “Eğer rahmetli Özal ile Erbakan bir arada olsaydı, 28 Şubat olmazdı. Erbakan Başbakan, Özal Cumhurbaşkanı olmasın diye Özal’ı ortadan kaldırdılar” dedi.

TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, 28 Şubat’ta yaşananlara ilişkin, “Biz kışın geldik, şimdi kardeşlerimiz bahardalar. Onlar bunun farkındalar. Biz onlar bilsinler diye de yapmadık. Rabbimizin rızası için, vatan sevgisinden kaynaklanıyor mücadelemiz” dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 28 Şubat’ın gazisi olarak millet için yasaklanmaktan, millet adına yargılanmaktan şeref duyduğunu belirtti.

Türkiye’nin kalkınmasına indirilen sivri ve sivil darbe olan 28 Şubat’ı sermaye, medya, yargı, üniversiteler ve cuntanın birleşerek gerçekleştirdiğini ifade eden Yılmaz, önce medya yoluyla üniversitelerin harekete geçirildiğini, “laiklik elden gidiyor, rejim tehlikesi var” diye cübbelerini giyenlerin sokağa döküldüklerini anımsattı.

ERBAKAN HOCAMIZ BANA 'KONUŞMA' DEMEDİ

Refah Partisi’nin kapatılmasında ve 28 Şubat’ın oluşmasında kendisini suçlayanları “vefasız” olarak nitelendiren Yılmaz, “Hayatımızda bir gün olsun Necmettin Erbakan hocamız bana ‘konuşma’ demedi, tam tersine ‘az konuşuyorsun’ dedi. ‘Az dolaşıyorsun, daha çok tebliğ et’ dedi. Çünkü o, dünya Yahudilerini ve oyunlarını çok iyi biliyordu. Bizim konuşmalarımızdan partinin kapanmayacağını da çok iyi biliyor. Bu bir bahane. Kurt kuzuyu yerken bahane bulacak” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“28 ŞUBAT'IN GÜNAH KEÇİSİ OLDUM

“İhtilalin günah keçisi olarak seçilmemiz bize en büyük hakarettir, alçaklıktır ve ihanettir” diyen Yılmaz, 12 Eylül 1980’de Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan, Halil İbrahim Çelik’in olmadığını belirtti. Yılmaz, “12 Eylül’ün sorumlusu kim? Sorumlusu Erbakan hocam ve arkadaşları. Suçlayabilir miyiz? Asla. Ağır sanayi hamlesini yaparsan, Türkiye’yi savunma sanayisine kavuşturmaya kalkarsan tabii ki ihtilal yaptıracaklar” değerlendirmesinde bulundu.

“BİNİN ÜZERİNDE DAVA AÇILDI

Emperyalist ülkelerde darbe olmadığını, darbenin emperyalist ülkelerin sömürdüğü ülkelerde yaşandığını savunan Yılmaz, şu görüşlerini paylaştı: “Bize binin üzerinde mahkeme açıldı. Belki de dünya rekorlar kitabına girerdik, müracaat etsek. Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıkları ile Genelkurmay’a girişte noter getirdiler, ‘Şevki Yılmaz’a dava açın’ diye. Bin 486 general, subay, astsubay hepsi bize dava açtı. Yıllar önceki konuşmalarımızdan, yıllar sonra dava açıldı. Sanki biz Refah-Yol hükümeti zamanında bu konuşmaları yapmışız gibi gösterildi. Halbuki dava konusu konuşmalar 1980’li, 1990’lı yılların konuşmaları.”

DIŞ GÜÇLER RAHATSIZ OLDU

28 Şubat’ın sadece askere yüklenemeyeceğini, askeri oyuna getiren güçlerin medya, sermaye, üniversite ve yargı olduğunu anımsatan Yılmaz, “28 Şubat’ın siyasetteki baş aktörü Süleyman Demirel’dir” diye konuştu. Demirel’in ikili oynadığını, askerden, Genelkurmay’dan ve Köşk’ten cesaret aldığını vurgulayan Yılmaz, “Eğer rahmetli Özal ile Erbakan bir arada olsaydı, 28 Şubat olmazdı. Özal’ın zehirlenmesinin sebeplerinden biri, Erbakan hoca ile aynı anda Cumhurbaşkanı yapılmasını önlemekti. ‘Erbakan Başbakan, Özal Cumhurbaşkanı olmasın’ diye Özal’ı ortadan kaldırdılar. Özal’ın öldürüleceğini Sakarya konferansında söylemiştim. Demirel Cumhurbaşkanlığına, Mesut Yılmaz Başbakanlığa getirilecek demiştim. Nereden biliyordum? Türk Cumhuriyetlerindeki kaynaşmalar, Balkanlar’daki kucaklaşmalar, Ortadoğu’ya olan açılımı... Özal’ın bu tavrı dış güçleri rahatsız etti”.

“BİZ KIŞIN GELDİK, KARDEŞLERİMİZ BAHARDALAR”

Yılmaz, 28 Şubat’ta kendisi ve milyonlarca insanın çok büyük acılar çektiğini ancak o günlerin artık çok gerilerde kaldığını, bugünleri gördükçe, o günlerde çektikleri sıkıntılara değdiğini gördüğünü ifade etti. “Biz kışın geldik, şimdi kardeşlerimiz bahardalar” diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Onlar bunun farkındalar. Biz onlar bilsinler diye de yapmadık. Rabbimizin rızası için, vatan sevgisinden kaynaklanıyor mücadelemiz. ‘Nesillerimiz, esaret altında yaşamasın, bayrak yere düşmesin, vatan bölünmesin’ diye bu mücadeleyi yaptık ve devam ediyoruz.”
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23