• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Osmanlı’ya karşı yeniden harekete geçtiler! Diriliş’e karşı Sultan Fatih’i öcü gibi gösterdiler

Yeniakit Publisher
2019-11-18 19:51:00 - 2019-11-18 20:21:19
Osmanlı’ya karşı yeniden harekete geçtiler! Diriliş’e karşı Sultan Fatih’i öcü gibi gösterdiler

Arap halkları Diriliş Ertuğrul'un ardından Kuruluş Osman’ı beklerken Suudi Arabistan ve BAE harekete geçti, Osmanlı’ya yeni savaş ilan edildi. Dün akşam ilk bölümü yayınlanan ve milyonlarca dolar harcanan prodüksiyonuyla gündeme gelen “Ateşin Krallıkları” adlı dizide Fatih Sultan Mehmet, adeta öcü gibi tasvir edilip taht meraklısı biri gibi gösterildi.

 yeniakit.com.tr  İskender Özel 

Diriliş Ertuğrul dizisi son yıllarda Arap ülkeleri başta olmak üzere bütün dünyada ciddi bir seyirci sayısı yakalarken, bu durum Arap ülkelerindeki kukla yönetimleri rahatsız etti. Mısır’dan Fas’a kadar Arap halkları şimdi bu hafta içinde ekrana gelmesi beklenen “Kuruluş Osman” dizisini merakla beklerken, ABD kuklaları Suudi Arabistan ve BAE harekete geçerek Osmanlı imajına karşı saldırıya geçti.

Osmanlı’yı kötülemek için milyonlarca dolar harcıyorlar

İlk bölümü dün akşam MBC televizyonunda yayınlanan “Memalikü’n-Nâr” (Ateşin Krallıkları) milyonlarca dolar harcanan prodüksiyonuyla dikkat çekti. 40 milyon dolarlık bir bütçe ile BAE merkezli bir yapım firmasının Tunus’ta çektiği; yönetmenliğini İngiliz Peter Webber’in yaptığı dizide Osmanlı Padişahları yönetim için sergiledikleri hırs ile gösteriliyor. Dizide İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sas)’in övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmed, babasıyla kavga eden biri olarak gösterilirken, Osmanlılar vahşi ve kan akıtmaktan zevk alan bir topluluk olarak gösteriliyor.

Dizide ayrıca haremden görüntüler verilmesi Arap hakları tarafından ikinci bir “Muhteşem Yüzyıl” vakası olarak yorumlandı. Dizide ayrıca açıkça algı yapılarak Osmanlı Sultanı’nın ağzından “Sultan, halktan daha önemlidir” dedirtiliyor. Oysa ki bu durum, Osmanlı’nın üzerine bina edildiği “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla çelişiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dizide açıkça Osmanlı karşıtı algı operasyonu yapılıyor. Fatih Sultan Mehmed'in gençlik yılları bu serseri tipli oyuncuya oynatılırken, yaşlılığı ile de izleyicide 'öcü' algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

İki Türk hanedanın savaşı!

Dizide Yavuz Sultan Selim ile Memlükler arasındaki mücadele ve Mısır’ın Mercidabık Savaşı sonrası Osmanlı topraklarına katılması anlatılıyor. Ancak dizide Osmanlılar savaş sevdalısı ve vahşi olarak gösterilirken, Memlükler Mısır’ın yerlisi ve Mısır’ın gerçek sahibi olarak gösteriliyor. Oysa Memlük devleti de tıpkı Osmanlılar gibi Türk idi. Dizi, ABD kuklası yönetimler tarfından yönetilen Arap ülkelerindeki entelijansiyada Osmanlı karşıtlığının ne boyuta geldiğini göstermesi açısından dikkat çekici bulunuyor.

Öte yandan diziyi yayınlayan MBC kanalı ise Körfez ülkelerinde Türkiye karşıtı yayıncılığın adeta mihmandarlığını yapıyor. Kanal, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan Veliaht Prensi M. Bin Selman’ın Türk dizilerini yayından kaldırma talimatı vermesi sonrası bu dizileri ilk yayından kaldıran kanal olmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sutcu imamin torunu

siyonist ve haçlınin dostlari reziller sizler osmanliya ve Fatih sultan Mehmet e kurban olun onlar İslamin bayraktarligini yaptilar sizler ise islam düşmanlarının kulu ve kolesi olmussunuz bir avuç husilerle bas edemezken osmanli cihana hükümetmis .......

Beybars

Bu dizi osmanlidan cok kendilerini anlatiyor bence ingilizlerin eteğine yapişan kendi kukla yönetimlerinin krallarini anlatiyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23