• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülkede tansiyon yüksek! Tehlikeli tırmanış!

Yeniakit Publisher
2019-12-16 05:15:00 - 2019-12-16 05:26:13
Ülkede tansiyon yüksek! Tehlikeli tırmanış!

Lübnan’da göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Göstericiler polise taş ve sopa ile saldırıken polis ekipleri de plastik mermi ile karşılık verdi.

Olay yerinde bulunan AA muhabirinin aktardığına göre, güvenlik güçleri göstericileri meclis binası güzergahındaki el-Ma'rad caddesinden uzaklaştırmaya çalıştı.

Bölgeden uzaklaşmak istemeyen göstericilere polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti.

Bölgeden ayrılmak istemeyen ve meclise yürümekte ısrar eden göstericiler güvenlik güçlerine taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Olaylarda yaralananlara müdahale etmek için sağlık ekipleri bölgede hazır bekliyor.

Tehlikeli Tırmanış

Öte yandan Şii Hizbullah ile Emel hareketi tarafları Beyrut'un göbeğindeki Şuheda Meydanı'na baskın düzenleyerek teknokrat hükümeti kurulmasında ısrar eden göstericilere saldırmaya çalıştı. Bu sırada Hizbullah ve Emel hareketi mensupları ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Güvenlik güçlerinin iki grubu ayırmakta zorluk çektiği gözlendi. Bu esnada meydanda bulunan göstericilere ait bazı çadırların yandığı görüldü. Önceki gün de Şii gruplarla göstericiler arasında benzer gerginlikler yaşanmıştı.

Ne olmuştu?

Lübnan'da 17 Ekim'de ekonomik durum ve vergilere karşı başlayan protestolar, Başbakan Hariri'nin istifasına yol açmıştı. Gösterilere 13 gün direnen Hariri, 29 Ekim'de istifasını sunmak zorunda kalmıştı.

Ülke genelinde protestolarını sürdüren göstericilerin, iç savaşın sona erdiği 1990'dan bu yana yönetimi paylaşan siyasi partilerin oluşturduğu kabine yerine teknokratlardan oluşan bağımsız ve küçültülmüş bir hükümet kurulması, erken seçime gidilmesi ve yolsuzluğa bulaşan yöneticilerin yargılanması talepleri bulunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23